• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #606651  autor: baran090
 09 sty 2013, 00:37
Witam poszukuje karty pamieci do telefonu lg l9
Interesuje mnie głównie pojemność 32gb ale ewentualnie i 16 da radę
Głównie bede trzymał na niej filmy i muzykę
Zauważylem że polecane są karty z oznaczeniem uhs
Czy miedzy nimi a zwyklymi c10 bedzie zauwaalna rónica?
Nie mam określonego budżetu ale nie chciałbym przepłacać

#607238  autor: d_j_siwy
 11 sty 2013, 21:37
z tego co mi wiadomo C10 nie są takie "zwykłe" :P Class 10 ma już porząne czasy np w stosunku do zwykłej SDHC czy c4 tu na forum bardzo często się poleca C10 jako dobry stosunek jakości i wydajności w przystępnej cenie

sam się zastanawiam nad taką to od razu reszta niech się wypowie czy warto bo cena kusi :P

16 GB class 10

#607281  autor: wook
 11 sty 2013, 23:37
Class 10 jest wygodniejsza przy kopiowaniu danych z i do komputera (dużo wyższy transfer mam kartę C10 32 GB marki Adata (dałem za nią pod koniec lipca 102 PLN w sklepie u mnie w mieście) i C4 16 GB PNY (33 PLN pod koniec listopada też w sklepie)). Karty UHS (ultra hight speed) pojaiły się dopiero jakiś czas temu i są jeszcze szybsze (ale C10 do trzymania muzyki i filmów spokojnie wystarczy (ja mam do tego celu w tablecie zwykłą C4 16 GB ale nie miałem kasy na szybszą a do tego mi starcza)).

ta GoodRamu wygląda całkiem nieźlie i cena nie jest zła.

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"