• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #553677  autor: aidaho
 12 maja 2012, 18:53
Witam,
Mam pewien problem, a właściwie mój ojciec, który kupił ww telefon. Niestety nie mam możliwości obejrzenia go osobiście, dlatego chciałbym Was prosić o pomoc.

Problem, jak dobrze zrozumiałem, dotyczy podania kodu SIM PN. I tu nie chodzi o żaden kod pin. Po prostu po włożeniu karty trzeba wpisać coś, co odblokuje ten telefon.

Z góry dziękuję za pomoc.

#553681  autor: Espi
 12 maja 2012, 19:16
Generalnie opisana sytuacja może dotyczyć dwuch rzeczy, czyli albo telefon posiada simlock i o ten kod telefon prosi , albo co nardziej prawdopodobne telefon jest zablokowady po przez kod aparatu, jeżeli jest to fabryczny kod to jeszcze nie będzie stanowiło problemu jego ustalenie, gorzej jeżeli keidykolwiek był zmieniany na indywidualny kod prez innego użytkownika.

#553689  autor: aidaho
 12 maja 2012, 19:36
A w jaki sposób można zdjąć simlock? Jest do tego jakiś fajny program?

#553745  autor: Precelos
 12 maja 2012, 23:37
aidaho pisze:mój ojciec, który kupił ww telefon
gdzie kupil?
jaka karte wklada?
jaki jest dokladnie komunikat?

Obrazek

#577354  autor: Bartolus
 24 sie 2012, 17:54
Witam, moja mama ma identycznie.telefon myphone 2070 rose, zakupiony niedawno w saturnie.nówka sztuka.po włożeniu karty sim (orange,play na żadnej nie działa), wpisaniu pinu, pojawia się napis "input sim np code" i jest 5 prób do wpisania.telefon bez karty sim działa.gościu w komisie powiedział że telefon do reklamacji i że to nie jest simlock.proszę o pomoc, jeżeli ktoś wie o co chodzi