• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #470537  autor: maverick79
 13 kwie 2011, 23:17
Witam.Jutro przenoszę nr do play i wybrałem tlefon Htc Desire.Miałem okazje się nim chwile pobawić.W następny tydzień przyszedłem sprawdzić czy jest na Android 2.2 nie wiedzeli jak to sprawdzić ale im jakoś pomogłem i jest na 2.2. Ze względu na to ze jest u nas jeden punk play zarezerwowałem ten tel wcześniej.Jak zauważyłem zapomieli wyjąć z niego baterie jak mi wcześniej go pokazywali i tydzień w nim sedziała bateria ale tel był wyłączony .Czy to może ma jakis wpływ na baterie ? Według mnie nie ale pytam z ciekawości ? Jest chyba jescze jeden nieruszany egzemplarz ale pewnie nie będę chcieli mi go dać. Chciałem sie tez spytać o aplikacje na adroida może juz było poruszane na tym forum co jest przydatne co nie spowalnia systemu i rozładowuje mocno baterie ? Wczoraj siedziałem do pozna na stronie android market i wybrałem z opinii kilka aplikacji.NIe wiem jeszcze jak z przeglądarka do internetu podobno opera mini jest dobra ? co z nawigacja ? Czy te co wybrałem moge zainstalować są ok ? Które wyrzucic a jakie dodac ? Zamówiem tez folie poliwenglanowa 3mk na wyswietlacz.Czytałem podobno ze te wyświetlacze sie nie rysują choc moim zdaniem każdy sie porysuje.Czy dotyk na tej foli będzie chodził sprawianie tak jak by jej nie było ? na Moim Starym F 480 było ok. Oto kilka aplikacji które chce zainstalować na Htc androida 2.2 . Co byście jeszcze plecili a co z tych nie instalowali ?

Twitter
Wyszukiwanie głosowe
Google Translate
PowerAMP Full Version
WiFi Manager
Wifi Analyzer
ES File Explorer
Wheres My Droid
Tiny Flashlight + LED
Talking Tom Cat Free
Voice Changer Ultra
Guitar : Solo Lite
Paper Toss
ipla
Fancy Widget Pro
Battery Widget
Water Ripple Pebbles
Hot Tropical Corals

#470576  autor: bob
 14 kwie 2011, 09:59
maverick79 pisze: 3mk
nie polecam, bo ich folie maja jakies patentowe montaże, potem klej nie schdozi wg wielu userów.
maverick79 pisze:Które wyrzucic a jakie dodac
instalujesz to co Ci potrzebne..
maverick79 pisze:moim zdaniem każdy sie porysuje.
gorilla glass sie nie rysuje :P

co do appsów, pomysl czy warto kupowal pelne/pro wersje. W porównaniu do darmowych czesto jedyna roznica to 3 opcje wiecej i brak reklam. Za to w sumie tutaj na appsy bys wydal ze 4 dyszki.
A zamiast tiny flashlight wyszukaj zobie zwyklego flashlighta, latarka ma byc prosta ;p
zamiast where's my droid zainstaluj lookouta - ta sama opcja, mozliwosc backupowania na server, antywirus w jednym. I nie zmula fona.
Swype sobie znajdz na necie i sciagnij, jakby mi sie jeszcze cos wspomnialo to dopisze.
maverick79 pisze:.Czy to może ma jakis wpływ na baterie ?
zadnego, poza tym ze byla w fonie a nie w folijce.
maverick79 pisze:Jest chyba jescze jeden nieruszany egzemplarz ale pewnie nie będę chcieli mi go dać.
a dziwisz sie? Bylo sprawdzac fona przed odbiorem a nie meczyc konia jak juz fon jest uzywany i odfoliowany. ;p
maverick79 pisze: podobno opera mini jest dobra
ja osobiscie uzywam opery mini i nie narzekam. Pozwala oszczedzac dane pakietowe ;p

Było: w595; Wave 533; i5800; ZTE Blade; Moto e8; SE Xperia X8; e1170; 5230 Navi; x2; Ch@t 335; Galaxy Mini; Sagem Puma; s8530 Wave II; e72; i8510; Nokia500; SGS; m8800; HTC 7 Mozart, RBM One, Nokia c5-00, N900, i550; RBM One;
Jest: HTC Desire

#470632  autor: maverick79
 14 kwie 2011, 15:00
Folia na tym tel i podobno teraz na innych to zwykła tandetna opaska nie jak kiedyś co było do wyświetlacza przyklejone.Nie zgodzę sie z tym ze folie 3mk sa złe bo korzystałem z nich i miałem przyklejona dobre poł roku na samsungu F480 żaden kej nie został a wyświetlacz wyglądał jak nowy.Pytam czy naklejać bo w Htc jest brdziej precyzyjny dotyk i co niektórzy sie chwala ze sie nie rysuje.Tego nie wiem raczej wszytko można porysować.Co do aplikacji android jestem w tym troche zielony bo to mój pierwszy tel z tego typu system nie wiem nawet jak je zainstalować wczoraj scągnołem jakiego tutoriala.Podobno tez płatne możpobierac za free po zainstalowania programu.Tych aplikacji jest tak dużo ze nie wiadomo co wybrac co jest potrzebne.Dlatego chciałem sie spytać o te podstawowe z jakich wy korzystacie.Dzieki za odpowiedzi.

#470640  autor: wtd
 14 kwie 2011, 16:22
Po tym jak ostatnio oglądałem desire kolegi mogę powiedzieć że się rysuje. I to w stopniu drastycznie większym niż ajfon.

#470648  autor: bob
 14 kwie 2011, 17:21
wtd pisze:Po tym jak ostatnio oglądałem desire kolegi mogę powiedzieć że się rysuje. I to w stopniu drastycznie większym niż ajfon.
desire nie ma GG bodajze z tego co wiem. Teraz nie pamietam czy tam szklo jest czy plastik.

Było: w595; Wave 533; i5800; ZTE Blade; Moto e8; SE Xperia X8; e1170; 5230 Navi; x2; Ch@t 335; Galaxy Mini; Sagem Puma; s8530 Wave II; e72; i8510; Nokia500; SGS; m8800; HTC 7 Mozart, RBM One, Nokia c5-00, N900, i550; RBM One;

#470929  autor: kowcio
 16 kwie 2011, 09:38
Tam jest szkło hartowane, które się nie rysuje i folia zbędna jest. Mam ten telefon już trochę i wiem. Ani jednej ryski na ekranie nie mam, a na obudowie to już mi farba zaczęła schodzić po jednej stronie (nosiłem dwa telefony w kieszeni i się poobijał). Wg mnie bezsensu jest naklejać jakieś folie, skoro telefon ma szkło na ekranie. Na plastik to rozumiem, bo to szybko się niszczy.

#470945  autor: bob
 16 kwie 2011, 10:31
kowcio pisze:Wg mnie bezsensu jest naklejać jakieś folie, skoro telefon ma szkło na ekranie.
Zgadzam się. Na tanie fony z plastikiem albo pseudo hartowanym szklem warto nakleic. Ale wiekszosc highendów ma jednak faktycznie mocny ekran.
Chyba, ze mamy folie antiglare - które faktycznie zmniejszaja te refleksy swietlne, przydatne jak fona uzywamy np. pod navi.