Witam,
ja osobiście jestem nieco zawiedziony BH 904. Wcześniej używałem Nokii BH-900 i była to słuchawka nie do zdarcia. "Przeżyła" kilka telefonów: i Nokie i SE, a także nieźle spisywała się z laptopem do rozmów przez Skype. Były pewne problemy z parowaniem BH900, gdy chciało się ją przypisać do nowego urządzenia, ale nie przeszkadzało to jakoś zbytnio w codziennym użytkowaniu.
Pierwsze wrażenie po zakupie BH904 to takie, że słuchawka gorzej trzyma się na uchu. Niby są wkładki, które mają dopasować ją do użytkownika,ale problem jest w samym uchwycie, który jest wykonany z jakiegoś miękkiego tworzywa (w BH 900 jest bardziej ten sztywny uchwyt). Więc jeśli chcesz jeździć z BH904 na rowerze to może być pewien problem.
Co do jakości dźwięku to nie mam zastrzeżeń do tego co słyszę, natomiast rozmówcy czasem narzekają, że słabo mnie słyszą, co jest dziwne gdyż w tej słuchawce jest wysuwany mikrofon. Przy BH 900 nigdy nie miałem takich uwag.
Nie wiem czy na początek warto wydawać dużo kasy na BH904. Polecałbym może Nokię BH 215, którą ostatnio dostałem, a którą na allegro znajdziesz w cenie poniżej 100 zł i używam jej na rowerze. Sprawdza się nie źle z tym, że zrobiłem małą modyfikację - na kabelku zamontowałem klips aby można było przypiąć go także do ubrania. Wprawdzie główny moduł i tak należy przypiąć, ale czasem kabelek z mikrofonem lubi ułożyć się tak, że mikrofon gdzieś "ucieka". Jeśli będziesz miał tę słuchawkę to na pewno się zorientujesz o co chodzi
Tu masz więcej informacji:
http://www.nokia.pl/produkty/akcesoria/ ... kia-bh-215
Zgadzam się z kerim36, że BT to standard i wszystko powinno działać, ale czasem jeśli masz telefon innej firmy niż słuchawkę to nie działają niektóre funkcje, jak np. zdalne sterowanie, czy wyświetlanie numeru.
A tak na zakończenie to jeśli masz zamiar słuchać muzyki przez te słuchawki to może warto zastanowić się nad BH903
http://www.nokia.pl/produkty/akcesoria/ ... wki-bh-903
BH 900 i 904 nie obsługują A2DP, także poza rozmówcą nic w nich więcej nie posłuchasz.
I ostatnia uwaga to nie polecam słuchawek, które mają mikrofon zaraz na wysokości ucha. Będziesz musiał mówić bardzo głośno,a i tak rozmówcy będą narzekać, że Cię słabo słyszą.
Pozdrawiam