• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.

Nokia 5800XM vs HTC TOUCH HD

Nokia 5800XM
3
50%
HTC TOUCH HD
3
50%
 #365284  autor: DjSamerA
 17 paź 2009, 17:42
ObrazekVSObrazek

Wypisujemy tutaj +/- wymienionych telefonów :)
Każdy chwali i krytykuje je, ale za co tak naprawdę?
Każdy niech się wypowie, zwłaszcza osoby, które posiadają jeden z obu telefonów.
Zapraszam do dyskusji :P

#365303  autor: vinc
 17 paź 2009, 19:21
Czemu te porównanie ma służyć? Telefony kierowane do dwóch różnych targetów ;) Dodatkowo telefon dość szeroko opisywane już zostały w dziale JTW...

Obrazek

#365318  autor: orson_dzi
 17 paź 2009, 22:08
Ja rozumiem żeby były to telefony podobne, o zbliżonych funkcjach i kierowane do tych samych odbiorców ale tak...

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#365324  autor: DjSamerA
 17 paź 2009, 22:20
Ponieważ telefony te są niemalże identyczne, a różnią się właściwie ceną...
Chciałabym wiedzieć kto jakie inne różnice dostrzega?

#365335  autor: orson_dzi
 17 paź 2009, 22:33
DjSamerA pisze:Chciałabym wiedzieć kto jakie inne różnice dostrzega?
System :!:
To podstawowa różnica.
Symbian z 5800 jest systemem dużo prostszym w obsłudze, nastawionym głównie do rozrywki.
Windows Mobile z HTC jest dużo bardziej złożony i skomplikowanym systemem. Ma dużo więcej możliwości konfiguracji.
Telefony z WM słabo radzą sobie z dźwiękiem i robieniem zdjęć.

5800 jest najlepiej grającym telefonem na rynku. HTC gra słabo. Ale jest za to lepiej wykonany i ma większy i lepszej jakości ekran. Nokia robi lepszej jakości zdjęcia. Na HTC lepiej spisuje się nawigacja, co jest zasługą właśnie Windows Mobile. Nokia działa szybciej ale jest to związane właśnie z systemem, ponieważ Symbian jest mniej wymagający. Co nie znaczy, że HTC jest wolny.
To takie z grubsza różnice.

#365337  autor: vinc
 17 paź 2009, 22:46
DjSamerA pisze:Ponieważ telefony te są niemalże identyczne, a różnią się właściwie ceną...
identyczne?! pod jakim kątem? dotyku...

Obrazek

#365344  autor: Mordrag
 17 paź 2009, 23:19
Brakuje jeszcze porównania LG Cookie vs Nokia 5800XM i HTC TOUCH HD :-D

#365363  autor: DjSamerA
 18 paź 2009, 00:33
orson_dzi pisze:
DjSamerA pisze:Chciałabym wiedzieć kto jakie inne różnice dostrzega?
System :!:
To podstawowa różnica.
Symbian z 5800 jest systemem dużo prostszym w obsłudze, nastawionym głównie do rozrywki.
Windows Mobile z HTC jest dużo bardziej złożony i skomplikowanym systemem. Ma dużo więcej możliwości konfiguracji.
Telefony z WM słabo radzą sobie z dźwiękiem i robieniem zdjęć.

5800 jest najlepiej grającym telefonem na rynku. HTC gra słabo. Ale jest za to lepiej wykonany i ma większy i lepszej jakości ekran. Nokia robi lepszej jakości zdjęcia. Na HTC lepiej spisuje się nawigacja, co jest zasługą właśnie Windows Mobile. Nokia działa szybciej ale jest to związane właśnie z systemem, ponieważ Symbian jest mniej wymagający. Co nie znaczy, że HTC jest wolny.
To takie z grubsza różnice.
O to mi właśnie chodziło, by można było się wypowiedzieć na temat tych telefonów :P
Kto ma coś jeszcze do dodania?

#365370  autor: orson_dzi
 18 paź 2009, 01:02
DjSamerA pisze: O to mi właśnie chodziło, by można było się wypowiedzieć na temat tych telefonów :P
Pracowniczka salonu sieci komórkowej szuka pomocy, czy mi się zdaje? ;)

#365526  autor: DjSamerA
 18 paź 2009, 23:18
A co to za pomysł? :P
Nie no skąd!
Tylko mam dwóch znajomych, jeden ma nokie, drugi HTC i nic tylko się kłócą, który ma lepszy telefon.
Chce znaleźć dla nich + i - każdego z tych telefonów, aby rozstrzygnąć spór :D

#365530  autor: orson_dzi
 18 paź 2009, 23:29
DjSamerA pisze:A co to za pomysł? :P
Pracownicy salonów w większości przypadków nie mają pojęcia o tym jakie telefony sprzedają i gdyby przyszedł ktoś z konkretnymi wymaganiami, jak ludzie z niektórych tematów w JTW, to albo wcisnęliby mu złom albo zaczęliby się wykręcać bez podawania konkretnych rzeczy ;) .

I myślałem, że jako pracowniczka chcesz potrafić konkretnie zareklamować któryś model ;) .

#365818  autor: vinc
 20 paź 2009, 20:26
Widzę temat prowadzi donikąd... Zamykam.

Obrazek