• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #340436  autor: Kreeg
 11 cze 2009, 19:07
Witam! Mam pytanie do właścicieli telefonów HTC. Chodzi mi o to, że jak na razie niezbyt ufam tej firmie, a jeden z telefonów HTC mnie zainteresował. Pytania są następujące:
1.Jak długo wytrzyma mi telefon? (Raczej nie będę rzucał nim o ścianę, tyle co mi może wypaść z kieszenie)
2.Czy w przeciętnym salonie GSM naprawią mi go, czy się w tych telefonach raczej nie specjalizują?

#340443  autor: Węsz
 11 cze 2009, 20:03
Hej
1. Jakość pocketów firmy htc stoi na wysokim poziomie nie nie trzeszczy, nic nie odpada, wszystkie elementy obudowy są dobrze dopasowane, czego nie można powiedzieć np. o nowych pocketach acera. Zdarzają się firmie htc wpadki takie jak łuszczący się lakier w modelach touch hd wyprodukowanych w pierwszych tygoniach produkcji, generalnie w mojej ocenie htc = wysoka jakość, coś jak kiedyś sony,
2. Naprawią ci, twój htc wtedy trafi do serwisu htc regenersis z Warszawy

#340451  autor: elrond
 11 cze 2009, 20:29
Kreeg, tak się składa że mam w domu HTC Touch Cruise, a dla siebie będe próbował może upolować XDA Orbit II (ten sam model tylko pod sieć O2 w UK). I jest to jeden z najlepiej wykonanych telefonów jakie miałem w ręce. Firma ta specjalizuje się w produkcji tylko zaawansowanych telefonów biznesowo-rozrywkowych. Ja nie mam do jej produktu żadnych zastrzeżeń. Bateria trzyma bardzo długo, po raz pierwszy spotykam się z tak wytrzymałą baterią w PDA. Ale to w tym modelu. O ile wiem już z nowszymi, np. takim Diamond'em nie jest tak dobrze.

Z serwisem nie powinno być problemów.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2009, 20:30 przez elrond, łącznie zmieniany 1 raz.

#340452  autor: senshiro
 11 cze 2009, 20:29
1. Zależy jak go będziesz traktować. Ja na ekran swojego Diamonda nakleiłem folię ochronną od HTC (przy dotykowych ekranach to podstawa!), a jeśli wkładam go do kieszeni to w takim skórzanym futerale (bardzo dobrze dopasowany, więc nie powiększa za bardzo kieszeni). Nestety trzeba pamiętać, że rezystywne ekrany dotykowe są dosyć delikatne - nie lubią nacisku, zadrapań i upuszczeń na ziemię (dlatego właśnie noszę go w futerale). Na plus Diamonda można zaliczyć jeszcze metalową ramę, która "otacza" cały telefon i służy jednocześnie jako rama.
2. A o jakiej naprawie mówisz? Jeśli software, to najlepiej zasięgnąć porady na specjalnych forach PPC (np. na stronie pdaclub.pl), jeśli hardware, to niestety sprzęt jest do naprawy w salonie HTC Regenersis (Boże - strzeż). W zwykłym komisie raczej nie przyjmą takiego telefonu do naprawy.

Napisz który konkretnie model wpadł Ci w oko, bo HTC (jak każda inna firma) wypuściła sporo dobrych fonów, ale zdarzają się buble.

Obrazek

#340469  autor: Kreeg
 11 cze 2009, 21:13
W oko mi wpadł P4350, P3300 i (Nie jestem pewien, czy to HTC) SPV M600.
A co do wyższego pytania, to telefon raczej będzie w futerale. Wypadki, jak wyleci z kieszeni. Przy takim czymś 1,5roku w górę wytrzyma?
A tak z innej beczki, bo nie mogę się doczytać... Czy któryś z nich ma akcelerometr?

http://chilloo.pl/?ref=70386
Loguj się, i kup telefony jak LG Arena lub Apple Iphone za kilka złotych!

#340470  autor: elrond
 11 cze 2009, 21:24
Kreeg pisze:W oko mi wpadł P4350, P3300 i (Nie jestem pewien, czy to HTC) SPV M600
HTC ma straszny bajzel z tymi nazwami. Produkuje takie same modele, w troche innych obudowach i pod dwiema a czasami kilkoma nazwami. W każdym bądź razie HTC to także SPV, XDA, (Era) MDA. Występują także modele jednocześnie z ładną nazwą rynkową a posiadajace także "cyfrowo-literowe" oznaczenie.

P3300 powinien być ok. Znany mi model jest bardzo do niego podobny. O P4350 niestety nic nie moge powiedzieć.
Kreeg pisze:Przy takim czymś 1,5roku w górę wytrzyma?
O takie telefony z reguły troche bardziej sie dba. Powinien spokojnie dać radę i więcej.

#340472  autor: senshiro
 11 cze 2009, 21:26
Zarówno SPV jak i inne MDA, to HTC tylko ze zmienioną nazwą i sprzedawane u konkretnych operatorów (SPV - Orange, MDA - T-mobile, Era).

Skoro ma być w futerale, to nawet upadek na beton nie powinien mu zaszkodzić. Moim zdaniem 1,5 roku powinien wytrzymać bez problemu (o ile nie trafi się jakiś felerny egzemplarz, ale to może się trafić przy każdej firmie).

Niestety - nie wydaje mi się, żeby miały akcelerometr. Ale w WM możesz sobie przypisać obrót ekranu pod dowolny klawisz, ja tak mam. Naciskam i przytrzymuję zieloną słuchawkę i ekran mi się obraca :) (automatyczne obracanie przy akcelerometrze może chwilami denerwować :smt093 ).

Polecam poczytać forum, na stronie którą poprzednio podałem, tam powinno być wiele przydatnych informacji o tych konkretnych modelach.

Obrazek