• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #339456  autor: szczupak90
 06 cze 2009, 11:13
Witam, wczoraj wysłałem listownie wypowiedzenie z sieci plus w związku ze zmianą regulaminu.
Od około miesiąca szwankuje mi moja nokia e51 (psujący się port ładowania i wciśnięta klawiatura). Czy mimo, że nie jestem już jakby użytkownikiem plusa mogę u nich zareklamować telefon? z konta, Z którego wypisałem mój nr telefonu korzystają jeszcze 4 numery. (mam nadzieję, że nie skasują mi wszystkich numerów telefonu?) - podałem tylko swój (w danych w rogu).

Pozdrawiam.

Edycja.
Mam jeszcze jedno pytanie, mianowicie jak długo mogę czekać, aż zlikwidują mój nr telefonu?
Ostatnio zmieniony 06 cze 2009, 15:51 przez szczupak90, łącznie zmieniany 1 raz.

Sony Ericsson T68i -> Siemens MC60 -> Sony Ericsson T610 -> Sony Ericsson K500i -> Nokia 6670 ->Sony Ericsson K610i -> Nokia 6310i -> Nokia 6021 -> Nokia E51 -> co dalej?

#339470  autor: Th0mas
 06 cze 2009, 13:20
Gwarancję wystawia producent telefonu a nie Plus. To, że zerwiesz umowę nie oznacza, że telefon przestaje być na gwarancji. ALe salony mogą Ci po złości robić problemy z przyjęciem. Ja np. i tak nigdy nie oddaję telefonu do salonu, tylko od razu jadę do autoryzowanego serwisu do naprawy gwarancyjnej.

CO do numeru telefonu, to zazwyczaj sieci komórkowe po zakończeniu umowy przenoszą go do usługi pre paid.

#339472  autor: szczupak90
 06 cze 2009, 13:41
ok, więc będę musiał oddać telefon do producenta. Powiedzcie mi jeszcze czy czasem nie wykasują mi wszystkich numerów. Oświadczenie wyglądało następująco:
- w lewym górnym rogu dane(nazwa firmy, adres, kod pocztowy, pesel, nr konta i nr telefonu - wpisałem ten z którego chcę zrezygnować)
- I ogólne zdanie, że nie zgadzam się z regulaminem i chcę skorzystać z rezygnacji bez konsekwencji.
- Było to pismo, które dostałem z salonu plusa od ekspedientki, wypełniłem je i wysłałem.

Mam nadzieję, że anulują tylko nr który był podany w lewym górnym rogu, a nie całe konto?

Sony Ericsson T68i -> Siemens MC60 -> Sony Ericsson T610 -> Sony Ericsson K500i -> Nokia 6670 ->Sony Ericsson K610i -> Nokia 6310i -> Nokia 6021 -> Nokia E51 -> co dalej?

#339499  autor: Kaczy
 06 cze 2009, 15:50
Th0mas pisze:ALe salony mogą Ci po złości robić problemy z przyjęciem.
Przecież na czole nie ma napisane, że zerwał umowę. :)
A oddając telefon do gwarancji daje się kartę gwarancyjną i paragon. A tam nigdzie nie ma zaznaczonego, że ktoś zerwał umowę.

...::: Made for loneliness :::...

#339515  autor: thonka
 06 cze 2009, 16:39
szczupak90 pisze:Mam nadzieję, że anulują tylko nr który był podany w lewym górnym rogu, a nie całe konto?
gwarancja jest wazna. najwazniejsze bys mial paragon/fakture i karte gwarancyjna.

co do drugiego pytania to wlasnie sie ostatnio zastanawialem jak to mozliwe, by nie zgadzac sie z regulaminem tylko na 1 numerze z konta, podczas gdy na tym samym koncie jest wiecej aktywnych numerow... czyli zgadza sie ktos polowicznie?

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#339537  autor: szczupak90
 06 cze 2009, 17:25
Proszę o odpowiedź na drugą część pytania, jestem trochę zaniepokojony.