• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.

#309814  autor: borowina1
 11 sty 2009, 18:37
Jak czytalem co tu piszecie to mnie az oczy bola...Wszyscy porownuja nokie do jakies MADE IN CHINA...Tu nie placi sie za marke tylko za jakosc i parametry...np. Nokia n95 nowka ok. 1000zl NOKLA n95 500zl- TEn chinski ma wszystko gorsze i jest chinski gdzie tam robia wszystkie tanie zamienniki(ORginalne rzeczynokii sa 100x lepsze)..Cena oczywiscie jest roznica ale chinski telefon za rok(czyli jak minie gwarancja) to sie rozlatuje...Nikt jeszcze nie bierze pod uwage ze wszystko to co NIE z Chin jest lepsze...Bo jak wspominalem tam tylko tanie zamienniki produkuja...

Mysle ze w tym temacie nie ma co do gadania ze Jakas NOKLA CZY MYPhone moga dorownac np.Nokii czy SE..NIech kazdy to przemysli bo wszyscy podniecaja sie cena do parametrow a tu wogole nie ma na co patrzec..

#309822  autor: michalek94
 11 sty 2009, 19:12
Co ty w ogole piszesz? jak widzisz nie podniecamy sie i nie rozmawiamy o Nokli tylko o niezaleznej firmie MyPhone ktora nie podrabia ale robi swoje telefony. Fakt do duzych firm daleko ale poczatki zawsze sa trudne. Czytaj dokladnie i wpisz w Googlu o czym mowimy bo w temacie nie jestes

#309842  autor: zybek6
 11 sty 2009, 20:31
borowina1 pisze:Nikt jeszcze nie bierze pod uwage ze wszystko to co NIE z Chin jest lepsze...Bo jak wspominalem tam tylko tanie zamienniki produkuja...
Nie wiesz, że Nokla jest produkowana w tej samej fabryce co Nokia ?

#309851  autor: borowina1
 11 sty 2009, 21:15
michalek94 pisze:Co ty w ogole piszesz? jak widzisz nie podniecamy sie i nie rozmawiamy o Nokli tylko o niezaleznej firmie MyPhone ktora nie podrabia ale robi swoje telefony. Fakt do duzych firm daleko ale poczatki zawsze sa trudne. Czytaj dokladnie i wpisz w Googlu o czym mowimy bo w temacie nie jestes
Radze ci dobrze czytac....Ja przeczytalem dokladnie i wiem co pisze gdybys przeczytal nawet poczatek to bys wiedzial oczym mowie...Bo prawie kazdy nie odnosi sie do tematu...I nie mowmy otym jako firma bo takich firm jest milion albo i wiecej...Gdy cos osiagna wtedy m,ozemy tak onich mowic...Wiec nie uwarzam ze zle pisze bo moze masz jakis problem ze zrozumieniem(Czytanie ze zrozumieniem bylo w podstawowce) Ja powiedzmy ze sporstowalem odpowiedzi innch uzytkownikow....

Pozdrawiam

#309865  autor: robbo2k
 11 sty 2009, 21:52
Ale co to za porównania, chinczyki nie maja nawet EDGE, dualsim jest papierowy i w stand by jak masz zapieta sesje GPRS to juz nie masz dualsima. MyPhone ma TE SAME CHINSKIE telefony co chodza po allegro, kit wciskaja o "inzynierach z Polski" To sa takie same polskie telefony jak odtwarzacze Lark Lagoo i inne MP54 szmeco grajki.

No ale u chinczykow po 130USD w detalu sa juz Nokie 5800

Prawda ze wyglada niezle ale tylko wyglada oczywiscie
Obrazek

http://www.robbo2k.pl Testy wideo - Poradniki jak kupić i co kupić

#309880  autor: Pb
 11 sty 2009, 22:48
No bez przesady porównywać Nokię do jakiegoś syfu no-name. SE to rozumiem,bo poziom podobny,ale Nokię to już przesada... :P

#309881  autor: borowina1
 11 sty 2009, 22:50
No wlasnie wyglada niezle...Tylko Chinczyk...A tu niestety tak jak wczesniej przedmowca wspominal o papierowych dualsim to ja sie z nim zgodze gdyz mialem juz nie jeden telefon Chinskiej produkcji(Dlatego tez wiem jakie one sa)Wlasiciwie kazdy ma to samo czyli dualsim 3,0calowy ekran dotykowy...Ale wiekszosc funkcji jest
Ładnie OPISANA...LEcz dzilaja??W tym co ja mialem np.ala Iphone dual sim dzilal bardzo nie poprawnie...RAz widzial karte sim raz nie...NIE POLECAM chnskich trelefonow...Jesli jest ktos innego zdania niech napisze bo mialem 3 modele chinskich telefonow i chcialbym opini innych uzytkownikow bo moja nasowa sie jedna ze to G***O i kazdy jest tel MADE IN CHINA jest taki sam...

#309883  autor: Pb
 11 sty 2009, 22:53
borowina1 pisze:No wlasnie wyglada niezle...Tylko Chinczyk...A tu niestety tak jak wczesniej przedmowca wspominal o papierowych dualsim to ja sie z nim zgodze gdyz mialem juz nie jeden telefon Chinskiej produkcji(Dlatego tez wiem jakie one sa)Wlasiciwie kazdy ma to samo czyli dualsim 3,0calowy ekran dotykowy...Ale wiekszosc funkcji jest
Ładnie OPISANA...LEcz dzilaja??W tym co ja mialem np.ala Iphone dual sim dzilal bardzo nie poprawnie...RAz widzial karte sim raz nie...NIE POLECAM chnskich trelefonow...Jesli jest ktos innego zdania niech napisze bo mialem 3 modele chinskich telefonow i chcialbym opini innych uzytkownikow bo moja nasowa sie jedna ze to G***O i kazdy jest tel MADE IN CHINA jest taki sam...
I osobiście bardzo się cieszę,że ktoś obeznany w temacie opisał jak to jest z tymi chińskimi telefonami.

#309888  autor: borowina1
 11 sty 2009, 23:22
Wiecie co wam powiem?Jest tak na poczatku patrze to z wygladu bardzo fajne telefony..Nawet parametry mi sie podobaly..Wiec kupilem pierwszy i co??I rozczarowanie..OBudowa marnje jakosc funkcje na bardzo niskim poziomie np. mp3 to chyba lepsze bylo w pierwszym telefonie majacym mp3...Dodam jeszcze ze wszystko tam jest takie prymitywne jak bardzo prosta mp4..A po takim sprzecie wymagalem czegos lepszego...Drugi tel kupilem ze wzgledu ze przypominal Iphone'a i myslalem ze jest duzo lepszy od mojego poprzednika..NIEstety kolejny badziew ktory UWAGA!!wszystko mial to samo tylko inna obudowa...(wiec go sprzedalem koledze)A trzeci to wlasciwie mialem go przez tydzien bo kolega kupil i chcialem go zobaczyc jak wyglada i czy rozni sie jakos...Tu akurat roznica byla lecz niewielka..A wlasciwie tak jak bym zmienil motyw(Dodam ze w tych telefonach nie mozna zmienic motywu bo nie ma ich)Troszke inaczej mp3 wygladalo i mial radio (ktore zadko cos lapalo) i ten wlasnie nie mial dualsim....A tak to wlasciwie te telefony sa na tej samie bazie robione...Aha jeszcze dodam ze ten dotykowy wyswietlacz to jest wogole nie potrzebny bo funkcje i obsluge przypominaja te telefony nokie 3310..

#309903  autor: robbo2k
 12 sty 2009, 08:43
No bo tak jest teroretycznie wszystko ma ... tylko kazdy z tych funkcji ułomna jak cholera.

Transmisja danych jest ..... GPRS na 2 slotach czasem na 3 wow
3 calowy wyswietlacz .... i owszem CSTN chyba bo taka mizeria
2Mpix ..... interpolowane z niesmiertelnej VGA kamera.

A w srodku MTK 6227 procek wszedzie ten sam.

Przy czym najwiekszy szmelc to te z ikonami pod wyswietlaczem,
niektore podrobki Nokii sa o tyle ciekawe ze pasuja do nich ladowarki i baterie z oryginalu.
Serio serio ... ale taka "lipna N95" za 500-600 zł !!! oprocz tego ze wyglada nawet w szerokiej fantazji nie doskoczy starej N73 za 400zł wiec nie wiem po co kupowac.

W wtym tygodniu bede mial N73 z Chin wyglada niezle, zrobie fotek pare i w srodku i menu
to zobaczycie jak wyglada "niby Symbian" ktorego tam oczywiscie nie ma.

#309910  autor: piwosz
 12 sty 2009, 09:33
Niedługo chiny zaczną podrabiac samochody:) zamiast BMW będzie BWM. lol.

A i nie zgodzę się z tym że porównuje się tu telefony typu nokla,albo myPhone do prawdziwej i oryginalnej nokii. Ja tylko porownalem stan firmy Nokia 40lat temu(czy chociażby 20) a myPhone teraz. Ci inżynierowie z polski to i owszem może są,ale wydaje mi się że pracują tylko nad spolszczeniem tych tworów. Chociaż słyszałem jakoby te "polskie" telefony były składane w polsce. Prawda to? Jeśli tak to i tak to mi chinami śmierdzi. Gotowe podzespoły przywieźć i złożyć. Żadna filozofia. A cena rośnie za ten sam produkt.

Mimo wszystko nastały takie czasy że tylko cena się liczy i niektórzy są w stanie kupić (za przeproszeniem) g***o w pudełku byleby to było ładnie zapakowane i cena atrakcyjna. Najlepiej jakby było jeszcze kolorowe,świeciło i wydawało dźwięki. Reszta się nie liczy.

A orientuje się ktoś w rynku motoryzacyjnym? Dokładnie chodzi mi rynek motocyklowy i o klasę najniższą czyli skutery. co się stało? Chińskie "bzyki" opanowały rynek. Początkowo było marnie, jednak z roku na rok jakość się podnosiła a cena jak nie ta sama to niższa.Strach pomyśleć że to samo może się stać w rynku telekomunikacyjnym.

Ciekawi mnie jedną funkcja w tych chińskich telefonach. Chodzi mi o telewizję naziemną. Tvp1,2,3 polsat tv4 itp. Jak to się sprawuje. 6650 chyba to ma.

:occasion5:

#309924  autor: kowcio
 12 sty 2009, 11:53
piwosz pisze:Chociaż słyszałem jakoby te "polskie" telefony były składane w polsce. Prawda to? Jeśli tak to i tak to mi chinami śmierdzi. Gotowe podzespoły przywieźć i złożyć. Żadna filozofia. A cena rośnie za ten sam produkt.
W pewnym sensie tak, ale choćby SE produkuje swoje telefony tylko w Chinach (Nokia częściowo z resztą też), ale ludzie do nich nie mają dużych zastrzeżeń. Wątpię, żeby taki SE nie korzystał z chińskich podzespołów.
Także jakby to miały być podzespoły wysokiej jakości (tak, takie też są- nie wszystko złe to co chińskie), ale do tego porządne osoby z polski do składania tych telefonów. Jak mieliby zatrudnić do tego "pijaczków spod sklepu" to ja też dziękuję :lol:

#309951  autor: robbo2k
 12 sty 2009, 14:09
Telefon z dobrymi częściami kosztuje pewnych rzeczy nie przeskoczymy.
Jak ma byc tanio musi byc byle jak. Poza tym nie ma co porównywać reżimu technicznego fabryki SE w Chinach do tych drewnianych stodół robiących myPhony hiphony i dupofony.

Problem jednak polega na to ze to dziadostwo chce się sprzedawać jako pełnowartosciowe produkty nabijajac ludzi w butelke. Ok dzidostwo niech sprzedaja jako dziadostwo. Ktos chce to kupi wiedzac ze to G ale jak sie tio pakuje w obudpowe iphona do tego pisze o 16mln kolorow w wyswietlaczu grach 3G ?! itd to jest to robienie ludziom wody z mozgu.

#309962  autor: borowina1
 12 sty 2009, 15:26
Witam...Tak wczesniej bylo pisane o rynku motoryzacyjnym... Sprawa ma sie tak ze skutery to dzisiejszy top ,coraz wiecej ludzie je ma i chce miec...NIEstety w tym dziale malo jest osob ktorych sie zna dlatego mysla ze no."co to za roznica czy suzuki katana czy quest?" wiec wybieraja nowego quest'a ktory ma gwarancje 12 miesiecy...Lecz niestety sa pewne przepisy by miec ta gwarancje i juz po roku jazdy te skutery sa do wywalenia..No moze troche przesadzilem ale maja gorsze osiagi i juz tak dobrze nie pali itp.Ja rok temu kupowalem skuter i mialem w kieszeni 3000zl...I kupiel skuter Hyosung SF50..NAzwa??To Koreanczyk ktory MA SILNIK SUZUKI(suzuki katana) dlatego go kupilem i tereaz go ztuningowalem i jestem z niego bardzo zadowolony nigdy sie nie popsul i zawsze chodzi prawidlowo...Akurat rok temu tez kolega kupil Jakis chinski skuter (te najbardziej popularne podobne do quest'a) i leci mu 49 km\h z czego ma slabe przyspieszenie i czesto mu nie zapala musi go pilowac..MOj jest z 2003r i tuningowalem go w Kwietniu lecz przed tuningiem lecial mi 70km/h i przyspieszenie mial duzo duzo lepsze...

Ale tak sie rospisalem o skuterze ale probuje powiedziec otym ze to nasza nie wiedza powoduje rozprzestrzenianie sie tych firm..MOez to i dobrze bo wkoncu zrobia jakas dobra podrobke aczkolwiek jak narazie robia beznadziejne TELEFONY I SKUTERY a ludzie to kupuja bo sie na tym nie znaja...

[ Dodano: 2009-01-12, 15:30 ]
Tak jeszcze piszac o telefonach..Patrzcie jakie chwyty robia np. Pisza ze ma tv ,mp3 ,mp4 5mpx radio itp...A wszystko to takie marnej jakosci...Ale z aparatami to juz przeginaja zawsze pisza ze ma 5mpx i krotki opis"ale wydaje mi sie ze jest mniej"bo w rzecywistosci ma 2mpx o obiektywie gorszym niz standart VGA...TAk wiec ludzie sie lapia na te paramtery i kupuja takie telefony bo jak juz wczesniej wspominaliscie ze ladna obudowa pudeleczko i te gratisy sa dla nich czyms super i oczywiscie cena niska gdzie jest tez gwarancja!

#309989  autor: michalek94
 12 sty 2009, 19:06
Ludzie przede wszystkim kupuja bo nie maja kasy na oryginalny sprzet a chca sie polansowac i pokazac ze prawie iPhone :D albo mam NokLe N95 i normalny czlowiek nie zobaczy roznicy jezeli nie zna sie na telefonach i szczena opada i w ogole super wypas crazy jazzy i nie wiem co jeszcze :mrgreen:

#310031  autor: Pb
 12 sty 2009, 20:39
Ale nie bądźmy dla chińszczyzny aż tak surowi,ostatnio kilkakrotnie bawiłem się TRAK-iem kolegi i telefon zrobił na mnie całkiem niezłe wrażenie...gdyby tylko nie ten brak JAVY (no w tych czasach to przesada,nawet niektóre Nokie 1xxx to mają) to byłyby naprawdę spoko telefony.

A antenka od radia wymiata :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 12 sty 2009, 20:57 przez Pb, łącznie zmieniany 1 raz.

#310036  autor: borowina1
 12 sty 2009, 20:49
iaro pisze:Ale nie bądźmy dla chińszczyzny aż tak surowi,ostatnio kilkakrotnie bawiłem się TRAK-iem kolegi i telefon zrobił na mnie całkiem niezłe wrażenie...gdyby tylko nie ten brak JAVY (no w tych czasach to przesada,nawet niektóre Nokie 1xxx to mają) to byłyby naprawdę spoko telefony.
Znaczy to nie jest tak..uwierz ze gdybys mial ten telefon tydzien czasu to juz bys mial inne zdanie..Na pierwszy rzut oka jest wiele rzeczy co sie podobaja i robia wrazenia..ale to dopiero po czasie wychodzi jak jest naprawde...JA wiem tyle ze jesli chodzi o TANIE telefony to w dzisiejszych czasach jest nokia n73..a dla wielbicieli SE to jest K800i..TE telefony sa tanie i maja swietne paramtery...

Pozdrawiam

#310124  autor: robbo2k
 13 sty 2009, 07:59
michalek94 pisze:Ludzie przede wszystkim kupuja bo nie maja kasy na oryginalny sprzet a chca sie polansowac i pokazac ze prawie iPhone :D albo mam NokLe N95 i normalny czlowiek nie zobaczy roznicy jezeli nie zna sie na telefonach i szczena opada i w ogole super wypas crazy jazzy i nie wiem co jeszcze :mrgreen:
Nie maja kasy ? Toz ta Nokla N95 kosztuje tylko co prawdziwa Nokie N73 NOWA !!!
No ale N73 to szpan we wsi zadnen :)
Ja wlasnie kupilem N73 "prawie" Nokie jak dojdzie to zrobie test i mnostwo fotek.

Spojrz na SciPhona i68+ na filmy youtube bajerek co ?
Shake control ... super bajer ... ale ale... gosciu ma problem z wytrzasnieciem piosenki do przodu i do tylu raz wychodzi tak raz siak ?

Przewijanie fotek palcem jak w nadgryzionym jablku ale przyjrzyj sie uwaznie ile razy
musi poprawiac bo nie chwycilo fotki. To denerwujace braki wychodzace po dluzszym czasie. Pozatym wystarczy porownac procki w tych podrobkach Iphona jest 100MHz w orginale 5 razy wiecej nie ma cudow musi muslic i odtwarzac w gigantycznej rodzielczosci filmy jak 174x144 z kompresja ktora powoduje jedynie odraze. Ale filmy odtwarza nie.

O braku EDGE czy w starszych podrokach Javy nie wspomnę przez litosc. Przegladarka stron nie radzi sobie czasami nawet z wersjami lite a co dopiero z duzymi stronami.
8GB to one maja jak wlozysz karte bo w srodku ze 100MB maja

#310221  autor: borowina1
 13 sty 2009, 16:01
No telefonik wyglada jak iphone i te bajery robia wrazenie ale szkoda ze to nie ma przyszlosci:( Wracajcac do mojej wczesniej odpowiedzi to chodzi mi otot ze kolesie wola kupic sobie Nokle n95 ktora wyglada jak prawdziwa niz nokie n73(orginalna) bo taka moda tereaz ze sie ma te najnowsze telefony...A poprostu jak kogos nie stac to bierze tanasza opcje..Ja osobiscie preferuje tylko rginalny sprzet...

#323518  autor: castagnet
 17 mar 2009, 18:43
Odświeżam temat. Czy ktoś kupił ten telefon i może go krótko opisać? Tylko piszcie o tym telefonie (6650) a nie o rozpisujcie się o innych chińskich produktach jak nokla...