• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #320439  autor: vinc
 28 lut 2009, 22:46
Szukam uchwytu który non-stop będzie podczepiony do przedniej szyby auta. Wobec tego zależy mi na tym by był stabilny, pomieścił pokaźnych rozmiarów Tośkę g900 w poziomie ;) dodatkowo nie zamierzam odczepiać tego cuda, więc zimowanie i różnica temperatur nie powinna być straszna dla tego urządzenia. Muszę dodać, że zależy mi na tym by było jak najtaniej :) cena max... załóżmy do 30 zł :-D mam nadzieję, że coś ciekawego da radę do tej kwoty zakupić ;)

Obrazek

#320455  autor: Dworek
 28 lut 2009, 23:34
Ja posiadam mniej więcej coś takiego (przyssawka i "wysięgnik" są dokładnie takie same). Uchwytu nie ściągałem przez ok. 4 miesiące i cały czas mocno się trzymał. Jest stabilny i nie trzęsie telefonem podczas jazdy, śmiało mogę go polecić. Pozostaje pytanie czy pomieści Tośkę?

#320484  autor: yagi
 01 mar 2009, 09:06
Dworek pisze:Ja posiadam mniej więcej coś takiego
Takie uchwyty HAMA sprzedaja z tego co pamietam Germanosy, wiec mysle ze na miejscu moznaby ogladnac ten uchwyt ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#320579  autor: vinc
 01 mar 2009, 16:05
Dworek rzeczywiście wygląda solidnie. Jednak nie ma czegoś tańszego? Chyba, że te tańsze do niczego się nie nadają... Co powiecie o takich uchwytach KLIK oraz KLIK

Obrazek

#320590  autor: Klusek
 01 mar 2009, 17:02
Ja obecnie używam takiego ramienia i do tego takiego uczwytu uniwersalnego koszt może troszkę większy, ale za to wszystko jest wykonane perfekcyjnie. Ramię jest sztywne i mocne i bez problemu trzyma mojego Touch Pro, który do lekkich nie należy ;)
Jakiś czas temu używałem jakiegoś taniego ramienia z uchwytem uniwersalnym i wydawało mi się, że jest dobrze, ale kiedy po miesiącu wiszenia pod szybą w samochodzie chciałem odrobinę zmienić nachylenie uchwytu wszystko się połamało. Wyszło na to, że plastik od zimna(?) lub z jakiegoś innego powodu stał się strasznie kruchy.

Obrazek
Obrazek

#320594  autor: vinc
 01 mar 2009, 17:30
W sumie ramię już mam (identyczne jak te z aukcji), ale myślałem, że nie będzie pasować do innego uchwytu. Natomiast w podanej przez Ciebie Klusek aukcji jest napisane, że głowicę można użyć z dowolnym ramieniem :) Wobec tego może zakupię samą uniwersalną głowicę i wykorzystam posiadane ramię. Mam nadzieję, że taki zestaw utrzyma "leciutką" Tośkę :-D

Domyślałem się, że z tymi tanimi zestawami jest coś nie tak ;)

Obrazek

#320595  autor: Klusek
 01 mar 2009, 17:35
Jeżeli masz ramię HR to możesz do niego dokupić uchwyt, pełno tego jest, są i uniwersalne i dedykowane, do wyboru do koloru.
Swoją drogą to polecam tego sprzedawcę, bo sam od niego kupowałem i nie było najmniejszego nawet problemu.

Obrazek
Obrazek

#320598  autor: vinc
 01 mar 2009, 17:51
Tak jest to ramię HR. Wobec tego skupię się na poszukiwaniach uchwytu i wybiorę uniwersalny by móc wykorzystać z innymi telefonami :)

Obrazek

#320600  autor: Klusek
 01 mar 2009, 17:59
Przy wyborze uchwytu uniwersalnego uważaj, bo jest ich kilka typów różniących się maksymalnym i minimalnym rozstawem ramion. Ja o mały włos nie kupiłem za dużego ;)

Obrazek
Obrazek

#320643  autor: Dworek
 01 mar 2009, 21:55
Ja swój uchwyt kupiłem w komisie z telefonami. Na początku miałem pewne obawy dotyczące stabilności podczas jazdy, ale jak tylko wziąłem go do ręki wszystkie wątpliwości zniknęły. Następnym elementem, o który się bałem była przyssawka, ale na szczęście bardzo dobrze trzyma się szyby. Dodam jeszcze, że mój uchwyt jest sygnowany logiem Blue Star 8)

#320651  autor: vinc
 01 mar 2009, 22:18
Poszukam uchwytu, który zmieści Tośkę i od biedy e51 lub coś innego ;)

Obrazek