DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy modeli z serii Z oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy modeli z serii Z oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

Moderator: Moderatorzy

 #202405  autor: biedron16
 14 lip 2007, 14:33
Nom, trzeba dobrze trafic :D

Obrazek

 #202424  autor: yagi
 14 lip 2007, 15:26
Rozal pisze:Ja kupiłem 4 dni temu Z400 w Playu - karta 1GB Kingston i nie ma żadnych problemów
Poczekaj poczekaj :mrgreen:

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

 #202429  autor: biedron16
 14 lip 2007, 15:34
4 dni to naprawde duzo jak na te karty xD

Obrazek

 #203178  autor: pawel_m
 17 lip 2007, 07:54
niestety model Z400 i chyba wszystkie Samsungi tej serii mają taki mały problem, że jak dany plik będzie w niedopowiednim katalogu to po prostu telefon go nie widzi! najlepiej dlatego wszystko na kartę pamięci i do telefonu wgrywać przez programik Samsung PC Studio 3 bo wtedy nie da się skopiować danego pliku do niewłaściwego katalogu. Osobiście mam Z400 od miesiąca, karta 1GB Kingstona i cały czas tam-i-z-powrotem wrzucam na nią i do pamięci telefonu pliki mp3 i 3gp i nie mam żadnego problemu z odczytem. Pliki 3gp czytam mi nawet te 30MB (choć nawet jak dobrze pamiętam miałem 1 filmik na ponad 120MB i odpalił sie bez prblemu)! :D

.

 #203185  autor: yagi
 17 lip 2007, 08:20
Problem w tym ze telefon sam nie chce zapisac na karte, a jak sie pozniej okazuje to zapisal ale tych plikow nie widzi... Widzi tylko pusta karte i do tego widzi wiecej wolnego miejsca niz powinien... Kolejny kiks w sofcie po tym z odbieraniem SMSow, choc mozliwe ze ten problem powraca...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

 #203193  autor: pawel_m
 17 lip 2007, 08:37
a jak próbujesz zapisywać na kartę: przez adapter y czytniku (z kompa), przez Samsung PC Studio 3 czy jeszcze inaczej? na początku też tak miałe - nie chciało mi sieczekać aż przewalę pół giga mp3 przez ubs/bluetooht więc włożyłem kartę do adaptera i przerzuciłaem to w kilkanaście sekund a potem tel nic z tego nie widział! Dokładnie tak jak u Ciebie widział pustą kartę choć wykazywal zajęte miejsce!

.

 #203204  autor: yagi
 17 lip 2007, 08:54
Z tego co wiem to sa problemy z zapisem przez telefon na karte, tzn. komp->telefon->karta a do tego widzi o okolo 20 MB na karcie wiecej niz powinien... Do tego ze mimo ze sa na niej pliki to widzi pusta karte (widzialem ze pliki nawet po sformatowaniu przez telefon nadal byly na karcie)... Cos namotane jest w sofcie z ostatnich dostaw... Znowu... :|

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

 #203212  autor: pawel_m
 17 lip 2007, 09:09
czyli tylko serwis Ci zostaje! POZDR

.

 #203567  autor: yagi
 18 lip 2007, 10:30
Jeszcze pojawil sie watek wadliwych kart pamieci Kingstona (ktory to juz raz) i mozliwe ze to ich wina a nie softu... Jak sie cos wykluje to napisze ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

 #203900  autor: MarCjaho
 19 lip 2007, 09:52
A jak kupię telefon bez simlocka i z niebrandowanym softem to nie bedzie problemów z kartą?

 #204631  autor: yagi
 21 lip 2007, 17:40
Wyglada na to ze to walnieta seria kart Kingstona - serwis nie stwierdzil usterki. Infolinia Playa radzi zeby odeslac je do centrali i je wymienia w ramach gwarancji... To rada dla majacych problemy...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

 #205811  autor: paloe?
 24 lip 2007, 17:35
ja kupiłam wczoraj z400 w play'u i jak na razie z kartą wszystko ok. wgrywałam muzykę przez adapter i aparat cyfrowy i telefon wszystko widzi. jak włożyłam pliki do innego katalogu niż powinnam to telefon też je widział ale nie pokazywał w powiększeniu np zdjęć w katalogu 'inne' .. być może play wyeliminował już te 'usterki' z kartą...? :lol:

 #206222  autor: biedron16
 25 lip 2007, 16:44
U mnie sytuacja przedstawia się następująco, oddałem tel. do serwisu, oddali mi go po tygodniu i co? Cale g**** :/ to nie wina telefonu tylko kart pamięci! Telefon jest wporządku i nie zrażajcie się do niego :) Ja oddaje karte do serwisu i muszą mi wymienić na taką, która działa poprawnie:)

Obrazek

 #206585  autor: pr0plejer
 26 lip 2007, 14:23
Ja mam taki problemo:
Zakupiłem z400 wczoraj, dziś pożyczyłem od kumpla czytnik. Ładnie elegancko i szybko wrzuciłem 512 danych na "dysk". W instrukcji pisze, że ma się zablokować w odpowiednim miejscu, myślałem, że jest ok bo zablokowała się aczkolwiek wystawała z telefonu... z400 nie znalazł karty - żeby była wykryta, muszę cały czas ją dociskać paznokciem, do tego nic na niej nie ma .... :/

 #206586  autor: biedron16
 26 lip 2007, 14:26
Trzeba docisnac kciukiem i bedzie dzialac, a z tym ze nic na niej nie ma to nie nowosc. Jezeli kupiles w Play-u to idz do serwisu i powiedz ze karta Ci nie dziala. Musza wymienic ci ja na nowo. Ja ide w piatek ze swoja.

Obrazek