Strona 1 z 2

[E2370] Opinie

Post:24 sty 2012, 13:54
autor: KamaZ
Zastanawiam się nad tym telefonem ze względu na cenę i baterię.

Ile rzeczywiście trzyma bateria i przy jakim korzystaniu?

Nie ma problemów z trzymaniem zasięgu i jaka jest jakość rozmów?

Post:24 sty 2012, 14:36
autor: hettman
miałem go ca' rok a teraz ma go teściowa i wychodzi tak: mnie bateria trzymała miesiąc jak b. mało rozmawiałem(służył jako tel. do dodatkowej karty) potem ca'20 dni jak mialem przegadanych ze 4-5 godziny a teściowej teraz trzyma około tygodnia ale ona przegaduje ponad 12 godzin przez ten tydzień(dotyczy rozładowania do 1 kreski-nigdy go nie rozładowałem do końca) zasięg i słyszalność na poziomie 4-4,5 z 5,w przypadku playa szybkie przelogowywanie sie pomiedzy + a play,niezłe radio,makabryczny odtwarzacz(nielogiczny ale gra znośnie)dobre radio,karty max 2 gb,przydatna latarka ale dość słaba(w stos. do nokii1208)długo się ładuje(2,5-3h do pełna).Uwaga-jak kupiłem go (jako nowy)to bylo dziwne echo z glośniczka ale po tygodniu przeszło samo i nigdy już nie wróciło :D

Post:16 mar 2012, 20:51
autor: KamaZ
Zdecydowałem się na ten model i jestem zadowolony.

Po pierwszym naładowaniu bateria wytrzymała 16 dni.
Przez ten czas przegadałem 8 godzin i wysłałem ok. 250 smsów zwrotnych mniej więcej podobna ilość.
Zasięg trzyma dobrze. Znacznie lepiej niż E52 za to jakość rozmów jest trochę słabsza w stosunku do tego modelu.

Szczerze polecam jeśli zależy komuś na świetnej baterii.

Post:16 mar 2012, 21:12
autor: Maniiiek
Jednak 2000mAh swoje robi. Największą wadą tego modelu podobno jest to, że kiedy już bateria padnie to nie pamięta się gdzie położyło się ładowarkę. Ale ja tak z innej beczki: jak wygląda wytrzymałość? Miałem kiedyś B2100 i E1130b. I o ile tego pierwszego nie przebije na pewno, to ciekawe jak sobie w porównaniu do E1130b radzi?

Post:17 mar 2012, 20:11
autor: KamaZ
Maniiiek pisze:Jednak 2000mAh swoje robi. Największą wadą tego modelu podobno jest to, że kiedy już bateria padnie to nie pamięta się gdzie położyło się ładowarkę.
Dlatego chowam ładowarkę do szuflady :-)
Maniiiek pisze:Ale ja tak z innej beczki: jak wygląda wytrzymałość? Miałem kiedyś B2100 i E1130b. I o ile tego pierwszego nie przebije na pewno, to ciekawe jak sobie w porównaniu do E1130b radzi?
B2100 jest rzeczywiście bardziej solidny. Ma przykręcaną klapkę i lepszą normę wytrzymałości.
Z E1130b nie miałem styczności, więc niestety nie mogę ich porównać.

Post:03 kwie 2012, 18:33
autor: Pietro_EU
Czy orientuje się ktoś jaką najlepiej kupić przejściówkę na 3.5mm?
Czytałem że zdarzają się takie których jakość należałoby przemilczeć.
Zależy mi na dwóch rzeczach:
- aby jakość dzwięku nie ucierpiała po zastosowaniu przejsciówki
- abym mógł korzystać z zestawu głośnomówiącego na 3.5mm (czyli nie tylko dzwięk w słuchawkach ale i działający mikrofon)

W popularnym serwisie aukcyjnym multum przejsciówek od 2zł do 40zł, niestety cena nie zawsze jest wyznacznikiem jakości dlatego wolałem zapytać tutaj. Może już ktoś "ugryzł" ten temat wcześniej i doradzi co wybrać aby oba moje warunki zostały spełnione :roll:

Post:03 kwie 2012, 21:35
autor: orson_dzi
W każdym lepszym sklepie z elektroniką znajdziesz oryginalną przejściówkę i taką się kupuje.
Ew. możesz kupić oryginalny, dwuczęściowy zestaw słuchawkowy Samsunga. Tam masz długą przejściówkę od razu z mikrofonem.

Post:03 kwie 2012, 22:55
autor: Pietro_EU
Czyli jeżeli nie chce przejściówki z wbudowanym mikrofonem (mój zestaw headset posiada już mikrofon) powinienem kupić ten model?
http://www.amazon.com/Samsung-SGH-T349- ... _pr_sims_t

BTW. Mówiąc sklep z elektroniką masz na myśli serwis/sklep GSM?

Post:03 kwie 2012, 23:06
autor: orson_dzi
Nie, powinieneś pójść do sklepu i kupić tam. Krótkich przejściówek nie kupuje się w internecie za 3,50zł. Aha, w komisach za 10zł też nie, bo nie grają tak samo jak te za 3,50zł z internetu.

Post:14 kwie 2012, 22:53
autor: Pietro_EU
Kolejne pytanie.
Dlaczego ikonki menu w tych dwóch prezentacjach się różnią? (jedna z marca 2011, druga z czerwca 2011):
1. http://youtu.be/k_tl98UFn0c?t=1m25s
2. http://youtu.be/Z0RDi0lRde4?t=2m47s

Czyżby jakieś "ulepszenia" polskiego oddziału Samsunga w sofcie? (już czytałem że niektórym ten telefon raz na tydzień się zawiesza i pomaga jedynie wyjęcie baterii)
W Waszych E2370 jaka jest wersja menu?

Post:14 kwie 2012, 23:49
autor: Filip
Mój ma te pierwszą. Co do zawieszania się to nie mam takiego problemu natomiast raz jak wyciągnąłem z niego baterie bez wyłączania telefonu,to się skubany już nie chciał uruchomić i zawieszał się na ekranie startowym i tak sobie migał,wtedy serwis mi wymienił płytę główną.

Post:15 kwie 2012, 11:55
autor: KamaZ
U mnie również ta pierwsza. Może w tej drugiej to brand Plusa?
Nic mi się nie wiesza w nim. Czasami tylko trzeba czekać nawet parę minut, żeby się włączył jak podłącze do ładowarki przy całkowicie padniętej baterii.

Post:19 kwie 2012, 14:41
autor: Pietro_EU
Możliwe że to jakiś brand Plus-a albo nowy soft bo ikonki np te od mp3 przypominają te z modelu 2710 chyba.
Czy w tym Samsungu jest funkcja przypominania (via np pikanie lub jakas dioda mrugająca od czasu do czau) o nieodebranym SMS-ie albo nieodebranym połączeniu?

Post:19 kwie 2012, 17:38
autor: KamaZ
Pietro_EU pisze:Możliwe że to jakiś brand Plus-a albo nowy soft bo ikonki np te od mp3 przypominają te z modelu 2710 chyba.
Możliwe.
Pietro_EU pisze:Czy w tym Samsungu jest funkcja przypominania (via np pikanie lub jakas dioda mrugająca od czasu do czau) o nieodebranym SMS-ie albo nieodebranym połączeniu?
Niestety nic takiego nie ma. Brakuje diody takiej jak w E51, która jest bardzo dobrym rozwiązaniem.

Post:21 kwie 2012, 19:14
autor: Pietro_EU
Jeszcze jedno pytanie (w oczekiwaniu na mojego E2370) - co jest wyświetlane dokładnie w tym Samsungu po wprowadzeniu kodu "informacje o baterii" z kodów podanych niżej?

*#7465625# - informacje o blokadach
*#06# - IMEI
*#0228# - informacje o baterii
*#1111# - wersja oprogramowania
*#1234# - wersja urządzenia
*#2222# - wersja sprzętowa
*#92782# - model telefonu w przeglądarce WAP
*#232337# - adres Bluetooth

[ Dodano: 2012-04-21, 19:14 ]
Sytuacja: masz kontakty na karcie SIM, kopiujesz je do pamięci telefonu.
W ustawieniach wybierasz dla kontaktow tylko pamiec telefonu (nie SIM czy SIM+telefon).
Mimo takiego zabiegu przy wprowadzaniu recznym numeru np +48510 - wyswietlana jest podpowiedz ALE... w tej podpowiedzi dubluja sie kontakty!
Sprobowałem wykasować zawartosc kontaktow na karcie SIM i teraz kontakty się nie dublują przy wprowadzaniu numeru. To chyba jakis bug...

Mozecie sprawdzic czy u Was tak samo sie dzieje?