DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy modeli z serii E oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy modeli z serii E oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

Moderator: Moderatorzy

 #230287  autor: Shila
 29 paź 2007, 15:28
No wiec do tej pory bez prolemy wysylalam mmsy i odbieralam az do wczoraj :/ Nic nie bawilam sie w ustawieniach, telefon uzytkuje tak jak zawsze :P nic nie majstruje.. i nagle "blad wysylania mms" i nie moge pobrac mms :/ Co moglo sie zdarzyc? zobaczylam ustawienia ale tam wszystko gra..

Telepolis.pl

 #230296  autor: kamil1221
 29 paź 2007, 15:49
To chyba częsta przypadłość, bo ja na swoim Z400 mam prawie codziennie takie cyrki.
Wtedy wchodzę w ustawienia i przechodzę na tryb UMTS i wszystko śmiga. Po wysłaniu MMSa na UMTSie przechodzę znowu na GSM i wszystko działa.
Mówiąc inaczej wyłącz i włącz telefon.

 #230370  autor: Shila
 29 paź 2007, 23:50
kamil1221 pisze:Mówiąc inaczej wyłącz i włącz telefon.
Probowalam.. chyba wszystkiego i nic, dalej tak :|

Mi w sumie wszystkie mmsy ida przez EDGE, raz GPRS no ale bujalo.. wiec nie wiem

Telepolis.pl

 #230376  autor: kamil1221
 30 paź 2007, 06:51
W sumie nie musi być to na 100% awaria telefonu tylko sieci ? Na innych telefonach z tej samej karty, co masz w samsungu da się odbierać\wysyłać mmsy ?

 #230386  autor: allegro108@interia.pl
 30 paź 2007, 10:41
warto rowniez zadzwonic do boa i sprawdzic czy masz poprawnie skonfigurowane ustawienia i włączone usługi
najprostszy test to proba wyslania z tej samej karty sim w innym telefonie jezeli pojdzie to jest zla konfiguracja telefonu, a jezeli nie pojdzie to brak usługi na koncie u operatora lub jej bledna konfiguracja

 #230395  autor: Shila
 30 paź 2007, 13:01
kamil1221 pisze: Na innych telefonach z tej samej karty, co masz w samsungu da się odbierać\wysyłać mmsy ?
tak
allegro108@interia.pl pisze:warto rowniez zadzwonic do boa i sprawdzic czy masz poprawnie skonfigurowane ustawienia i włączone usługi
odbieralam juz wczesniej smsy tylko nagle cos sie stalo ze cala usluga padla

ale juz dziala :) wzielam na chama kilka razy pod rzad wylaczalam i wlaczalam i zadzialalo :|

Telepolis.pl

 #230941  autor: MADMAX
 02 lis 2007, 09:14
Masz telefon w ERZE? No to wszystko jasne - moja kobieta miała dokładnie ten sam problem już 2 razy w tej sieci i to na E900 właśnie :?

Ja równiez swojego czasu miałem z tym kłopot, napisałem reklamację i została uwzględniona. DOstałem 20 mmsów do sieci.
W ERZE jak widzę jest to częsty problem... :?

Pozdrawiam

 #230945  autor: Shila
 02 lis 2007, 12:18
W Plusie :) w Erze mam SE k550

Telepolis.pl