Nigdzie nie znajdziesz formularza rezygnacji.Tak jak poprzednicy tłumaczyli:samodzielnie napisz że rezygnuje z usług( telefon/internet lub obie razem),o takim nr telefonu,nie potrzebny nr ewidencyjny,lecz przed tem upewnij sie czy nie obowiązują cię jakieś umowy lojalnościowe: telefon za 1zł przy korzystaniu z Darmowych wieczorów i weekandów na 24 m-ce,lub inne umowy.Bo czeka cie opłata karna.
Przy złożeniu pisma w placówce poproś o potwierdzenie(aby to była data "wpływu pisma do siedziby TP"- to jest ważne).
Możesz przesłać pismo poczta na adres:Centralna Kancelaria TPsa ul.Bażantów 35 40-668 Katowice.(ale wtedy nie bedziesz miał potwierdzenia).
Od momentu wpływu pisma do siedziby TP (zgodnie z regulaminem),jest liczony 30 dniowy okres wypowiedzenia.Nie ważne że napiszesz aby w dniu 30 października telefon został wyłączony(bo tak nie będzie),skoro pismo dostarczono np 5.X to 5 listopada wyłączą tela.Abonament powinień być naliczony tylko do 5 listopada,jeśli bedzie za cały m-c ( a pewnie tak bedzie bo nie spotkałem się aby SERAT naliczył bezbłędnie opłate),to przed zapłaceniem go, złóż reklamacje.
UWAGA Bardzo ważne podczas okresy wypowiedzenia oczywiście bedziesz miał mnóstwo telefonów z "Utrzymaniówki".Jesli podtrzymujesz swoją decyzje to nie zgadzaj sie na nic i nie podpisuj żadnych dokumentów,które moga przyjść z TPsy.Jest to formularz WYCOFANIA REZYGNACJI Z USŁUG!
O się rozpisałem ...

ale chciałem aby każdy wiedział jak powinień postapić.
W skrócie:
1. Własnoręczne pismo(przynajmniej podpis);
a) nr telefonu
b) z jakiej(jakich) usług rezygnujesz
2. Złożenie pisma w placówce otrzymując potwierdzenie.
3. Pamietaj,że obowiązuje cie 30 dniowy okres wypowiedzenia.
4. Nie podpisuj żadnych dokumentów(wycofania rezygnacji).
5. W przypadku błędnie naliczonego abonamentu, złóż reklamacje.
POZDRAWIAM
Rób jak uważasz i uważaj jak robisz