• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#337077  autor: yagi
 24 maja 2009, 16:53
Gree pisze:Czy będę miał dobrą prędkość biorąc 1 mb/s albo 2 mb/s
Jak lacza pozwola i takie lacze Ci wystarczy to tak.
Gree pisze:czy muszę mieć telefon w TP ?
Tak.

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#337087  autor: Gree
 24 maja 2009, 17:25
Tak więc jeżeli nie mam telefonu w TP to nie ma szans na założenie tego neta?

#337090  autor: kowcio
 24 maja 2009, 17:29
Gree pisze:Tak więc jeżeli nie mam telefonu w TP to nie ma szans na założenie tego neta?
Nie, no chyba że będziesz płacił 36,60 PLN na miesiąc za tzw. Utrzymanie Linii. Ale to chyba jest nieopłacalne- wg mnie. Sam byłem w podobnej sytuacji i wybrałem telefon z TP z abo socjalnym- to po prostu bardziej mi się opłacało w każdym calu.

#337096  autor: Gree
 24 maja 2009, 17:44
A mógłbyś powiedzieć co to jest ten abonament socjalny w TP i ile to kosztuje?

#337099  autor: kowcio
 24 maja 2009, 17:50
A mógłbyś powiedzieć co to jest ten abonament socjalny w TP i ile to kosztuje?
Jest to abonament, w którym masz 15 jednostek do wykorzystania na miesiąc i rozmowy są drogie- ogółem jest to dla takich osób abonament, którzy chcą po prostu bardziej mieć telefon stacjonarny w domu, aniżeli z niego korzystać. Abonament kosztuje 28.06 PLN.
Tylko chyba już nie zakupisz tego planu TP, ponieważ on chyba został wycofany ze sprzedaży... Tutaj jest ten plan w kategorii "Plany nieprzeznaczone do sprzedaży" :roll:

#337104  autor: maniek
 24 maja 2009, 18:12
Dokładnie jest tak jak kowcio napisał. Tego planu już nie zamówisz. Nie masz możliwości założenia internetu np. w tv kablowej? Jeśli chcesz skorzystać z BSA to może orange albo multimo ale telefon musi być aktywny(czytaj bez tp się nie obejdzie).

#337277  autor: veenom
 25 maja 2009, 18:01
Mam ten sam problem co ty kolego
Mam ere domowa i nie mam aktywnej linni TP.
O internecie stacjonarnym mozesz zapmniec :(

#337822  autor: PracownikTP
 28 maja 2009, 15:49
maniek pisze:Dokładnie jest tak jak kowcio napisał. Tego planu już nie zamówisz
Fakt, planu socjalnego zamówić już nie można. Teraz jest plan "przyjazny" za 18,30 zł, z tym że, żeby móc go zamówić trzeba korzystać z pomocy opieki społecznej...

#338260  autor: BL9393
 30 maja 2009, 17:07
PracownikTP, kilka razy natknąłem się na Naked-BSA... teraz nie mam już dostępu do systemów, ale czy jest możliwość komercyjnego zastosowania? Nie wiem co teraz firma w tej kwestii wymyśliła, ale to byłoby idealne dla veenoma :)

czas na Orange

#340930  autor: elkanguro
 14 cze 2009, 13:26
veenom pisze:Mam ten sam problem co ty kolego
Mam ere domowa i nie mam aktywnej linni TP.
O internecie stacjonarnym mozesz zapmniec :(
Polecam Orange Freedom PRO - nie trzeba mieć telefonu. Jedyny ale dość duży minus to limit transferu. Niby 3GB ale w praktyce jeszcze nie doświadczony. Możliwe, że póki łącza nie są zbyt obciążone to można przekraczać limit.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#341630  autor: yagi
 18 cze 2009, 13:43
elkanguro pisze:Możliwe, że póki łącza nie są zbyt obciążone to można przekraczać limit.
Limitow nie ma ale niektore stacje bazowe sa tak obciazone, ze predkosc to kilkadziesiat kilobitow. Do tego czeste pady sieci lub rekonfiguracje...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#341933  autor: elkanguro
 19 cze 2009, 21:50
Naprawdę? No to jestem bardzo zdziwiony. Bo kiedy mój siostrzeniec zakupił ten Internet to byłem zaskoczony właśnie bardzo dobrym zasięgiem i prędkościami. Niby miało być do 1Mbit/s a działało to znacznie szybciej, jeśli dobrze pamiętam to coś około 1,6Mbit/s.

Virgin Mobile
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet