Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum:Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Witam problem przedstawia sie nastepujaco okolo 8 miesiecy temu zawarlem umowe z Netia na internet 1Mb niby wszystko ok pani w informacji mowi ze mozna miec itd. Podpisalem umowe i jak sie pozniej okazalo odpowiedz od TPsy byla negatywna w mojej miejsowosci nie ma takiej mozliwosci .Wszystko umiklo umowa rozwiazana .Jednak na obcenca chwile jest juz mozliwosc zalozenia u mnie internetu wiec chcialbym jeszcze raz podpisac umowe jednak gdby probuje zamowic usluge prze www to wyskakuje informacja ze moj PESEL jest juz w bazie i zastanawiam sie co robic ?
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 06 maja 2008, 20:59 przez snajpersky, łącznie zmieniany 1 raz.
zgadzam się z Prometeo. ;]
Ale przy okazji przedstawię swoją sytuacje ponieważ również będe chyba musiał zrobić drugie podejście.
Otóż niespełna dwa tygodnie temu podpisałem umowę na internet 2MB w erze.
Wszystko poszło sprawnie i mialem czekać na akceptacje przez tp. I niestety nie zgadza się numer domu który się... zgadza. O co chodzi? Otóż w 2001 roku nr. mojego domou został zmieniony na inny - oczywiście został podpisany aneks z tp i rachunki przychodzą na prawidłowy adres. A ni z tąd ni z owąd ktoś w tp dopatrzył się na umowie z ery, że adresy się nie zgadzają i moj wniosek odrzucili. Grrr....
Oczywiście odrazu zadzwonilem na infolinie ery, gdzie powiedzieli ze mogę zadzwonic na błękitną linie ale raczej nic nie wskuram i potrzebne będzie ponowne podpisanie umowy.
Przekręciłem na błękitną i ustaliłem z konsultantem, że TP wyśle do ery jeszcze raz te papierki i że jeszcze raz to jakoś mają zrobić i że koło środy- czwartku powinno się juz być wszystko ok.
Jak myslicie mozna tp zaufać jesli konsultatn powiedzial ze wyślą te papierki jeszcze raz. ?!
Ja generalnie nie jestem zadowolony bo wszystko szlo dobrze i gdyby nie to to po jakichś 6-8 dniach roboczych mialbym internet juz w domu . A tak wszystko znow będzie się przeciągac.... ;/
Standardowo. Jak zwykle TP opóźnia takie sprawy by udostępnić swoje linie innemu operatorowi. Żeby to zrobić wynajdują różne problemy, nawet bardzo bzdurne. Przecież co ma przykładowo numer domu do numeru telefonu. Klient to klient. Przecież usługę ADSL przypisuje się do numeru telefonu a nie do numeru domu.
Pozdro
Bardzo często tak jest. Jeśli odrzucenie jest techniczne bo nie "maja miejsca na cetrali" to można próbować drugi raz bo może później da radę podłączyć. A odrzucenie formalne no cóż wiadomo że TP broni się rekami i nogami by złapać klienta do siebie. Znam już setki przypadków gdzie jedna litera na dokumencie decydowała o tym czy TP odrzuci zamówienie czy nie. W przypadku odrzucenia klient jest bombardowany telefonami z TP w sprawie neostrady. Takie życie