• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #260435  autor: mikage1
 07 kwie 2008, 09:34
Od roku jestem abonentem netii, telefon przeniosłem z tp. Wcześniej w tp korzystałem z usługi sms, której netia nie świadczy. W ciągu ostatnich 3 miesięcy dostałem dwa albo trzy razy reklamy sms-em (typu: "zbliżają się święta... wyśli sms życzenia rodzinie i znajomym", etc.). Oczywiście to jeszcze nie jest nękanie (jak w temacie), ale jest to wkurzające, ponieważ dostaje te smsy od poprzedniego operatora, którego usługami nie jestem zainteresowany. Dlatego zadzwoniłem na błękitną linię, gdzie pani była lekko zaskoczona sytuacją, wpisała moją skargę (że nie chcę dostawać reklam od tp), choć miała problem, gdzie ją wpisać w formularz. Po jakichś 2 tygodniach dostałem od tp na piśmie odpowiedź, że usługi na mojej linii świadczy netia, więc to do niej mam się zgłosić z pretensjami i od niej domagać się zablokowania sms-ów przychodzących. Z kolei netia twierdzi, że oni takiej usługi nie świadczą, więc nie mogą nic zablokować, i że mam zgłosić na najbliższym komisariacie policji, że jestem nękany. Ręce opadają, bo przecież nie pójdę na policję, żeby powiedzieć, że dostałem 3 sms od tp i mają jej zakazać przysyłania do mnie reklam, bo mnie wyśmieją... (gdyby to jeszcze był 3 smsy dziennie ;-) ).

Jak można rozwiązać taki problem?

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#260580  autor: roni_
 07 kwie 2008, 22:09
Kiedy miałeś usługę w TP to prawdopodobnie wyraziłeś zgodę na przechowywanie twoich danych i wykorzystanie w celach reklamowych (czy jakoś tak). Wydaje mi się, że powinieneś zadzwonić na BL i powiedzieć że nie wyrażasz na to zgody i poprosić o usunięcie ich z systemu (każda firma w świetle prawa ma obowiązek to zrobić jeśli tego zarządasz) i nie wysyłanie ci reklam. Jeśli się nie uda to możesz się z nimi śmiało procesować ;P

#260593  autor: mikage1
 07 kwie 2008, 23:27
myślę, że to może faktycznie być rozwiązanie :), zadzwonie i spróbuję

dzieki za podpowiedź

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)