• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#253012  autor: D@rio
 23 lut 2008, 18:51
pożyjemy zobaczymy...

Obrazek

#253021  autor: user_delete3
 23 lut 2008, 19:06
Za ile lat można się tego spodziewać w powszechnym użyciu :?: :)
Ale w Polsce czy na świecie

#253042  autor: JayCee
 23 lut 2008, 20:24
[...]przetestowanie nowej technologii "superszybkiego internetu", który ma być dostępny dla wszystkich na świecie.[...]
Nie wiem jaka to różnica gdzie, może i być nawet w Tanzanii...
Kwestia ceny sprzętu (modem, anteny etc.).
Jestem bardziej ciekaw, co to za technologia?

#253063  autor: Vieslav
 23 lut 2008, 20:54
1 gB/s u mnie na wsi? :lol: W tej chwili stabilne 1 mb/s to marzenie na takich kablach :P. Oby ta technologia okazała się rewolucją w radiowym dostępie. Tak jak napisał JayCee, kwestia ceny osprzętu. A poza tym wydaje mi się, że to łącze jednokierunkowe, czyli i tak trzeba będzie zaopatrzyć się w kanał zwrotny co drastycznie zwiększa ping.
Ostatnio zmieniony 23 lut 2008, 20:58 przez Vieslav, łącznie zmieniany 2 razy.

#253064  autor: Paku
 23 lut 2008, 20:56
Te 1,2 gigabajta to z pewnością chodzi o download, niestety jeśli chodzi o upload to nie szybko uwolnimy się od kabli czy telefonii gsm.

Z tego co pamiętam to dosyć dawno temu onet oferował usługę zwiększenia transferu downloadu poprzez satelitę. Nazywało się to chyba onet satelite i jeśli pamięć mnie nie myli to transfer zwiększany był (wtedy popularne był 128kbs) do 512 i kosztowało to około 120 zł?

#253066  autor: D@rio
 23 lut 2008, 20:57
Mulder pisze:Tak jak napisał JayCee, kwestia ceny osprzętu. A poza tym nie liczył bym na wysoki upload i mały ping.
patrząc na obecne ceny sprzętu i kosztu abonamentowego zabawa jest nie warta kosztów...

Obrazek

#253067  autor: D@rio
 23 lut 2008, 20:59
Paku pisze:. Nazywało się to chyba onet satelite
Onet Konekt Satelita.

Ale tam był tylko download...

Obrazek