• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #248832  autor: jahu
 01 lut 2008, 17:40
Hej, przyznam sie bez bicia - obudziłem się z ręką w nocniku - zamiast sprawdzić co tam słychać w 3s wziąłem sie za przedłużanie umowy z tp (ostatecznie staneło na wiosennej DSL TP 2000) na dsla i teraz żałuje - chciałbym możliwie bezboleśnie pozbyć się balastu ;)

W ostateczności mam do zapłaty za modem 976 zł + za każdy miesiąc 195 zł - czyli licząc od początku listopada do lutego łacznie dobre 1750 zeta. I tu pytanie: jakie alternatywy? Da się scedować prawa do takiej umowy na osobę trzecią i zmienić lokalizację tego dsla na inny numer telefonu w innym miejscu? Chodzi mi o aspekty prawne takiego manewru żeby mi sie później nie mogli do tego przyczepić.

I jeśli można to zrobić - ktoś chętny na prawa do DSLa 2000 - dopłacą i umowy jeszcze tylko 20 miesięcy ;)

#248837  autor: D@rio
 01 lut 2008, 17:58
jahu pisze:W ostateczności mam do zapłaty za modem 976 zł + za każdy miesiąc 195 zł - czyli licząc od początku listopada do lutego łacznie dobre 1750 zeta
ale... dlaczego tak? Na jakiej podstawie? Jakieś szczegóły...
Ostatnio zmieniony 01 lut 2008, 20:00 przez D@rio, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

#248864  autor: jahu
 01 lut 2008, 19:57
(ostatecznie staneło na wiosennej DSL TP 2000)
chyba źle to sformułowałem - chodzi o promocję wiosenną