• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #247735  autor: Przemcus
 26 sty 2008, 16:47
Witam,
nie widziałem takiego tematu dla tego go założyłem, jeżeli coś powielam to z góry przepraszam. Mam trzy telefony stacjonarne podłączone pod jeden numer telefonu za pomocą różnych rozgałęziaczy :) Moje pytanie jest następujące: czy da się jakoś podczas rozmów wywoływać pozostałe telefony za pomocą pierwszego? Czy jest jakiś uniwersalny numer (darmowy) za pomocą, którego z jednego telefonu mogę dzwonić na dwa pozostałe? Wiem, że coś takiego jest, bo kiedyś to robiłem, ale nie pamiętam jaki był to numer. :(

re

#247736  autor: amadeo
 26 sty 2008, 16:55
był tz automatyczny odzewnik-funkcja zlikwidowana..istnieje tez drugi ale tylko tz generator i nic po zatym
Moje pytanie jest następujące: czy da się jakoś podczas rozmów wywoływać pozostałe telefony za pomocą pierwszego
zastosowac centralke wewnetrzną albo mocno krzyczeć-PODNIES SLUCHAWKĘ

Obrazek

#247740  autor: D@rio
 26 sty 2008, 17:01
Przemcus pisze:Witam,
nie widziałem takiego tematu dla tego go założyłem, jeżeli coś powielam to z góry przepraszam. Mam trzy telefony stacjonarne podłączone pod jeden numer telefonu za pomocą różnych rozgałęziaczy Moje pytanie jest następujące: czy da się jakoś podczas rozmów wywoływać pozostałe telefony za pomocą pierwszego? Czy jest jakiś uniwersalny numer (darmowy) za pomocą, którego z jednego telefonu mogę dzwonić na dwa pozostałe? Wiem, że coś takiego jest, bo kiedyś to robiłem, ale nie pamiętam jaki był to numer.
z tego co wiem niektóre modele Panasonic'a, np. najnowsze DECTy mają taką funkcję jak INTERCOM, więc ewentualnie tym mógłbyś się pobawić.

Obrazek

re

#247744  autor: amadeo
 26 sty 2008, 17:13
każdy aparat w technologii DECT GAP zrealizuje taką funkcje -przekazania rozmowy,siemens,philipsi wiele innych

Obrazek

#247755  autor: hainasz
 26 sty 2008, 17:49
Proponuje założyć ISDNa - komunikacja między poratmi analogowymi jest bezpłatna. Wystarczy podnieść słuchawkę i przycisną *2# i już dzwonisz na drugi aparat. jeśli chcesz podłączyć zupełnie niezależnie trzeci musi on być ISDNowy (na allegro już zaponiżej 100zł). Sam mam tak zorganizowaną telekomunikację

Tylko chwilowo w TP brakuje promocji na przyłącznie ISDNa, ale to chyba raczej przejściowe :-)

hainasz