• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #239245  autor: Lesiu_gda
 13 gru 2007, 18:25
Nie wiem jak zatytuowac moj problem dlatego tez napisalem to w taki a nie inny sposob.
No wiec mam nastepujacy problem, wczoraj zalozylem radiowy internet z UPC i internet jako taki jest, strony chodza plynnie, sila polaczenia jest bardzo dobra a czasem nawet znakomita, natomiast mam taki klopot ze obsolutnie nie moge zapisac zadnego pliku pobieranego z internetu, bez znaczenia czy jest to pliczek o rozmiarze 500kb czy 1.5GB
Za kazdym razem sprawa wyglada tak ze proces pobierania pliku sie rozpoczyna ale w jakims momencie sciagania pobieranie sie wiesza i nic wiecej nie da sie z tym zrobic.
O co w tym wszystkim moze chodzic?

re

#239337  autor: Saracen
 14 gru 2007, 07:53
jakim programen ciągniesz pliki???

[email protected]
Obrazek

#239360  autor: Lesiu_gda
 14 gru 2007, 11:47
Generalnie nie ma to znaczenia, czy sciagam flashgetem czy poprostu chce zapisac do z przegladarki IE (wiadomo prawy przycisk myszy i zapisz jako), w kazdym z tych przypadkow efekt jest taki sam ze zaczyna sie pobieranie danych po czym caly proces zastyga w miejscu.
Dodam moze jeszcze ze w domu mam 3 komputery radiowo podlaczone i we wszystkich trzech jest taka sama przypadlosc.

#239464  autor: Vieslav
 14 gru 2007, 20:19
UPC radiowo? :shock: Oni chyba tylko na kablu swoje usługi świadczą... Czy tylko dzielisz radiowo w domu? A jak sprawa z pingami? Zapuść pinga do onetu i wklej stata.

#239468  autor: D@rio
 14 gru 2007, 20:25
Mulder pisze:UPC radiowo? Oni chyba tylko na kablu swoje usługi świadczą...
nie... :D oni mają swoją radiową sieć szkieletową... po kablu to tylko np. leci w domu albo po bloku. Ale dosył jest radiowy. Tzw. ostatnia mila jest kablowa...

Obrazek

#239469  autor: Knight_Rider
 14 gru 2007, 20:25
zapewne chodzi mu o chello(UPC) z radiowkami to tak jest

#239548  autor: Lesiu_gda
 15 gru 2007, 01:25
Dokladnie chello a jesli mialoby to tak byc ze nie da rady nic sciagnac, to ja dziekuje bardzo za taki internet :(

#243993  autor: marinux
 05 sty 2008, 14:40
A przy każdym rodzaju plików to się dzieje. Tak wogóle to przecież otwierając stronkę to też pobierasz pliki htm jpg i inne badziewia. Dziwna sytuacja. a może jakiś antywir ci coś blokuje. A jest jakaś reguła kiedy przestaje ci ściągać???

#244063  autor: tesla
 05 sty 2008, 17:57
możesz spróbować na innym PC? Poproś kogoś żeby wpadł z laptopem. Mi to wygląda na problemy z OS, znaczy systemem. 8) Nie da się przeglądać internetu, gadać przez GG i ściągać poczty, bez pobierania plików na komputer.

Na końcu zdania dajemy kropkę, potem spację i zaczynamy z dużej litery. Proste?