• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #227431  autor: G4JOS
 15 paź 2007, 20:03
Widzicie w tym jakiś sens neostrada tp 512 za około 50zł miesięcznie a 1024 za około 56zł miesięcznie......... wybór jest chyba prosty...... 1024!!

Co o tym sądzicie? duża różnica transferu a mała różnica ceny!. . . jakiś haczyk ? :>

#227446  autor: pawel_k
 15 paź 2007, 20:57
30MB wiecej na poczte i www przy 1024 wzgledem 512, 2x szybsza predkosc.

:)

#227483  autor: G4JOS
 15 paź 2007, 22:05
hmmmm ale dlaczego taka mała różnica w cenach?:> to chyba jasne, że ludzie wybiorą 1024!

#227488  autor: Prometo
 15 paź 2007, 22:10
G4JOS pisze:hmmmm ale dlaczego taka mała różnica w cenach?:> to chyba jasne, że ludzie wybiorą 1024!
G4JOS na jaki czas są umowy obie na 24 m-ce, czy jedna na 24 m-ce a druga na 36-mcy?

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#227504  autor: wtd
 15 paź 2007, 22:35
Bo 512 to stara usługa i jest już powoli wycofywana z cennika.

#227509  autor: G4JOS
 15 paź 2007, 23:06
Prometo pisze:G4JOS na jaki czas są umowy obie na 24 m-ce, czy jedna na 24 m-ce a druga na 36-mcy?
chmmmm tego nie wziąłem pod uwagę, wybacz..... fakt...... ale wydaje mi się, że rok więcej z 1024 nie zaszkodzi ;)

#227531  autor: Vieslav
 16 paź 2007, 11:11
U operatorów BSA masz 1 mb/s na 2 lata w cenie ~ 59 zł, na trzy lata ~ 46 zł... ;-)

#227540  autor: Prometo
 16 paź 2007, 13:56
Mulder pisze:U operatorów BSA masz 1 mb/s na 2 lata w cenie ~ 59 zł, na trzy lata ~ 46 zł...
Mulder może nie mieć warunków technicznych aby skorzystać z oferty alternatywnych operatorów ;-)

Pozdrawiam - Prometo

re

#229161  autor: amadeo
 23 paź 2007, 23:28
Prometo pisze:
Mulder pisze:U operatorów BSA masz 1 mb/s na 2 lata w cenie ~ 59 zł, na trzy lata ~ 46 zł...
Mulder może nie mieć warunków technicznych aby skorzystać z oferty alternatywnych operatorów ;-)
dokładnie

Obrazek

#229163  autor: D@rio
 23 paź 2007, 23:31
Prometo pisze:
Mulder może nie mieć warunków technicznych aby skorzystać z oferty alternatywnych operatorów
pseudo warunków technicznych oczywiście... z winy TP S.A.

Obrazek

re

#229166  autor: amadeo
 23 paź 2007, 23:34
D@rio pisze:
Prometo pisze:
Mulder może nie mieć warunków technicznych aby skorzystać z oferty alternatywnych operatorów
pseudo warunków technicznych oczywiście... z winy TP S.A.
zbuduj dom 1 pietrowy------- a wg wytycznych UKE ja bede chciał mieć U CIEBIE 2 piętro do wynajęcia........

Obrazek

#229167  autor: Prometo
 23 paź 2007, 23:34
amadeo pisze:Prometo napisał/a:
Mulder napisał/a:
U operatorów BSA masz 1 mb/s na 2 lata w cenie ~ 59 zł, na trzy lata ~ 46 zł...

dokładnie
amadeo przerabiałem to na własnej skórze Net24 nie chodził a Neostrada chodzi.

Pozdrawiam - Prometo

re

#229169  autor: amadeo
 23 paź 2007, 23:38
Prometo pisze:
amadeo pisze:Prometo napisał/a:
Mulder napisał/a:
U operatorów BSA masz 1 mb/s na 2 lata w cenie ~ 59 zł, na trzy lata ~ 46 zł...

dokładnie
amadeo przerabiałem to na własnej skórze Net24 nie chodził a Neostrada chodzi.
bo w tym wypadku TP bedzie się opłacało zainwestować w abonenta.... nowa linia itd.....

ps
TP to nie Caritas.... zbuduje sieć za własna kasę i odda innemu??? gdzie tu logika?????

Czemu inni OPERATORZY NIE BUDUJĄ SIECI????..... bo niemaja kasy

Obrazek

#229171  autor: Prometo
 23 paź 2007, 23:41
amadeo pisze:TP to nie Caritas.... zbuduje sieć za własna kasę i odda innemu??? gdzie tu logika?????
amadeo popatrz w tył skąd TP SA wzięła sieć. Jak chciałem mieć podłączony telefon to musiałem odpracować jego podłączenie. I Ty to nazywasz Caritasem.

Pozdrawiam - Prometo

re

#229175  autor: amadeo
 23 paź 2007, 23:43
Prometo pisze:
amadeo pisze:TP to nie Caritas.... zbuduje sieć za własna kasę i odda innemu??? gdzie tu logika?????
amadeo popatrz w tył skąd TP SA wzięła sieć. Jak chciałem mieć podłączony telefon to musiałem odpracować jego podłączenie. I Ty to nazywasz Caritasem.
wiem, sam to też robiłem takie były czasy( sam załatwiałem słupy i etc aby miec telefon)...niezalezne od NAS.... teraz jest co innego..... benzyna była za psie grosze

Obrazek

#229181  autor: D@rio
 23 paź 2007, 23:50
amadeo pisze:
zbuduj dom 1 pietrowy------- a wg wytycznych UKE ja bede chciał mieć U CIEBIE 2 piętro do wynajęcia........
to mój dom. Więc UKE nie ma nic do tego. A jeśli chcesz mieć u mnie 2 piętro do wynajęcia to licz się z wysokimi kosztami wynajmu... ;-)

Pozatym - mam dom. I troche porównujesz rzeczy... niz z gruszki, ni z pietruszki powiem Ci. Bo co ma piernik do wiatraka.
amadeo pisze:Czemu inni OPERATORZY NIE BUDUJĄ SIECI????..... bo niemaja kasy
mają - to raz.
nie mają zgody na LLU - to dwa (TP to skutecznie blokowała)
zbyt droga infrastruktura i problemy z jej położeniem (częsta kolidacja lub przecianie z infrastrukturą TP S.A.) - to trzy.
amadeo pisze:bo w tym wypadku TP bedzie się opłacało zainwestować w abonenta.... nowa linia itd.....

ps
TP to nie Caritas.... zbuduje sieć za własna kasę i odda innemu??? gdzie tu logika?????
to akurat prawda. Ale jednak są to nieczyste zagrywki, niezbyt fer...

Obrazek

#229200  autor: babeo
 24 paź 2007, 07:53
Prometo pisze:amadeo popatrz w tył skąd TP SA wzięła sieć. Jak chciałem mieć podłączony telefon to musiałem odpracować jego podłączenie. I Ty to nazywasz Caritasem.
Dobra, tylko nie zapominajmy, że ktoś keidyś musiał to zacząć. Wydac pierwszą kasę. Narzekac jest łatwo, a mało kto zdaje sobie sprawę jakie to są koszty. Mówię to zarówno o infrastrukturze telefonicznej, wodociagowej, czy energetycznej. Wtedy były pojedyńcze firmy (teraz zwane monopolistami), ale dziś chetnych do korzystania z icgh zasobów to jest wielu...

#229203  autor: Prometo
 24 paź 2007, 08:02
babeo pisze:Dobra, tylko nie zapominajmy, że ktoś keidyś musiał to zacząć. Wydac pierwszą kasę. Narzekac jest łatwo, a mało kto zdaje sobie sprawę jakie to są koszty. Mówię to zarówno o infrastrukturze telefonicznej, wodociagowej, czy energetycznej. Wtedy były pojedyńcze firmy (teraz zwane monopolistami), ale dziś chetnych do korzystania z icgh zasobów to jest wielu...
babeo tylko TP SA jak "budowała" sieć rękami przyszłych klientów to wszystko było ok, a teraz gdy inne firmy chcą z tej infrastruktury skorzystać to jest źle. Jak już porównujesz wodociągi, energetykę i telekomunikację to zobacz która firma robi najwięcej problemów.

Pozdrawiam - Prometo

#229282  autor: D@rio
 24 paź 2007, 17:35
Prometo pisze:
babeo tylko TP SA jak "budowała" sieć rękami przyszłych klientów to wszystko było ok, a teraz gdy inne firmy chcą z tej infrastruktury skorzystać to jest źle. Jak już porównujesz wodociągi, energetykę i telekomunikację to zobacz która firma robi najwięcej problemów.
to prawda. A przecież w Polsce też istnieją niezależni dostawcy energii elektrycznej...

Obrazek

#229341  autor: Prometo
 24 paź 2007, 21:16
D@rio pisze:A przecież w Polsce też istnieją niezależni dostawcy energii elektrycznej
Od 1 lipca 2007r. można sobie wybrać dostawcę :wink:

Pozdrawiam - Prometo