Użytkownik
Ranga
Nowicjusz
freeconet nie jest operatorem, jest usluga, gdzie ktorej mozna m.in uzywac kilku operatorow voip.krzysztof86i pisze:hcial bym zaczac kozystac z rozmow voip. natrafilem na taka strone:
Wszystko byłoby fajnie, gdyby działało. Na razie to ich instrukcje ni czorta nie zgadzają się z tym, co widać w poszczególnych oknach. Bełkot, wszystko się nazywa "rejestracja". Podobne do bardziej dopracowanego VoxaLot . Voxalot zapewnia te same funkcje, za darmo, ale obydwa nastręczją jeden kłopot: dobrze (na ogół) pracują z niektórymi operatorami. Z tymi najatrakcyjniejszymi (darmowe bETAMAXY) VoxaLot nie mógł do niedawna pracować, bo był blokowany zewzględu na podejrzenie nieuczciwego pośrednictwa (We Freeconecie o tym nie wiedzieli, na pytania odpowiadali: przecież inni operatorzy dają się obsługiwać , todlaczego niby... Ostatnio: tryumf, . Betamaxy odblokowały Voxalota na tyle, że realizują ich połączenia, ale... z wyjątkiem tych całkiem darmowych. Problem we Freeconecie nadal nieznany. Ponadto, te numery, które można u nich załatwić , to numery trzech dość drogich operatorów , z którymi się skojarzyli. Teoretycznie można mieć numer u innego operatora, ale ... przez dwa tygodnie nie udało mi się spowodować , żeby numery od innych operatorów były obsługiwane, a z Betamaxem - jak wyżej. Tylko przystawka internetowa (bramka) lub bramka USB do komputera, współpracująca bezpośrednio z Betamaxami (Internetcalls, Voipcheap, Voipdiscount i inne) zapewnia poziom niezawodności odpowiedni dla telefonu domowego, z którego korzysta kilka osób w rodzinie.Robbie pisze:tzn tak, ja najpierw przystapilłem do ipfona i od nich mam nr tel; jak sie pojawił freconnet to tam zarejestrowalem ten numer z ipfona, bo mozna rejestrowac swoj numer od innego telekoma, ale w tym freeconecie jest tak, ze mozna od nich bezposrednio dostać numer czyli do ipfonow itp nie trzeba wczesniej przystepowac.
i w freconnecie te 2 zlote placi sie dopiero po 3 miesiacach od rejestracji; na ich stronie glownej jest to dokladnie opisane;
no wlasnie ta nowa promocja z bramkami chyba jakas fajna. korzystal ktos?
Nie jarze jaki jest problem z numereami od freconet. Można miec numery od tych operatorów, równiez ze strefy 039; ale opłata za numer wliczona jest w abonament placony po 3 miesiacach po zalozeniu u nich konta i wynosi 1,95.marwwa pisze:Ponadto, te numery, które można u nich załatwić , to numery trzech dość drogich operatorów , z którymi się skojarzyli. Teoretycznie można mieć numer u innego operatora, ale ... przez dwa tygodnie nie udało mi się spowodować , żeby numery od innych operatorów były obsługiwane,