• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

ACN

#119726  autor: heretykmk
 01 lis 2006, 16:00
A co sądzicie o ofercie ACN. Info w telepolis.

W skrócie:
preselekcja na łączach TP,
darmowe rozmowy w sieci Acn (opłata inicjacyjna),
system sprzedaży- network marketing

Byłem na prezentacjach (nawet amsterdam) i się zastanawiam czy się zaagażować.
Jestem z braży telekomunikacyjnej (netia, Tele2, tp, operatorzy lokalni itp.) Aktualnie manager operatora lokalnego w Gdańsku.

Zachęcam do dyskusji (merytorycznej) bez swoich reklam.
Pozdrawiam
heretykmk

#119727  autor: PiotrG-dz
 01 lis 2006, 16:05
Ta oferta jest gorsza od TELE2 <a wymieka ona przy cenniku Polkomtela 1069 :P

#119760  autor: Jedi
 01 lis 2006, 17:57
Oferta jest beznadziejna. Właściwie to gorsza ot TPSA. Nie wiem kto będzie miał tyle czelności w sobie, żeby na takie g**no kogoś namówić :? Mogę się założyć, że o tej firmie będzie odcinek w programie uwaga. Nie radzę nikomu brać udziału w tej sekcie, to znaczy firmie, bo będziecie się tylko wstydzić 8)

#120060  autor: heretykmk
 02 lis 2006, 19:27
Jedi pisze:Oferta jest beznadziejna. Właściwie to gorsza ot TPSA.
Trudno o ofertę gorszą od Tepsy. Zaryzykuje opinię, że taka w Polsce nie istnieje.
Proszę o konkrety w czym jest gorsza.
System dystrybucji jest może nieco kontrowersyjny ale porównanie do sekty to dużo więcej niż przesada.
Network marketing posiada swoje zalety i wady jak każdy system dystrybucji.

Pzdr
mk

[ Dodano: 2006-11-02, 19:38 ]
tepsaslave pisze:Ta oferta jest gorsza od TELE2 <a wymieka ona przy cenniku Polkomtela 1069 :P
Jezeli brac pod uwagę ceny połączeń to faktycznie nie wyglada to rewelacyjnie.
Natomiast proszę zwrócić uwagę na możliwość bezpłatnych połączeń w ramach sieci (a potencjalną siecią jest każdy użytkownik TP).
Docelowym klientem jest użytkownik TP, który nic nie traci a zyskuje połączenia bezpłatne.
Chcąc rozmawiać bezpłatnie sam namówi innych na ACN.
Umowa jest podpisywana bezterminowo więc łatwo jest się wycofać.
Słyszałem, że także pakiety socjalne TP wchodzą w grę a to by było bardzo atrakcyjne dla ich posiadaczy.
PZDR
mk

#120091  autor: PiotrG-dz
 02 lis 2006, 20:50
W abo socjalnym jak na razie jest zakaz korzystania z innych opów :evil:

#120716  autor: heretykmk
 04 lis 2006, 16:36
Tak było. Aktualnie Tp ma zakaz blokowania preselecji w taryfie socjalnej.
Tak nakazał UKE (dawny URTiP).
Odpowiedzią będzie albo likwidacja możliwości zakupu tej taryfy ( jak w wypadku taryfy standartowej) albo po prostu podwyżka abonamentu.
UKE także zmusił TP do sprzedaży hurtowej abonamentu i jednostek (bodajże z 40% upustem). Stąd tele2 sprzdaje już abonament.

#120769  autor: Jedi
 04 lis 2006, 19:52
heretykmk, co ty za brednie wypisujesz. UKE nic takiego nie wydawał, a sąd badając sprawę na wniosek Tele2 orzekł, że TPSA ma prawo blokować w taryfach, które są nie do końca rentowne, a utrzymywane dla celu możliwości posiadania telefonu przez ludzi niezamożnych preselekcję operatorów alternatywnych, więc dziwię się twojej wybujałej wyobraźni.

#124093  autor: Ania123
 15 lis 2006, 15:53
Witajcie, był czas, że również się zachwyciłam ACN-em, ale artykuł, do którego podaję link bardzo mnie ostudził. http://users.tns.net/%7Empat/scam/index.html
Tutaj brakuje produktu, sieć VoIP to nic innego jak Skype-też mamy rozmowy darmowe miedzy użytkownikami. Można też dzwonić na stacjonarne za 0,08zł za min. bez abonamentu. Myślę, że świat komputerów, telefonii, tak się w ostatnim okresie rozwinął, że ich oferta ACN w żaden sposób nie jest innowacyjna, raczej powiela Tele2. Norweg, z którym rozmawiałam, powiedział, że u nich ACN jest groszowo droższy od stacjonarnego, ale mam iść do swojej rodziny i powiedzieć, zakładam nowy biznes pomóżcie mi, przepiszcie się!! Tak szkolą ludzi! nic dodać nic ująć!!! Pozdrawiam.
:smt006

Ania

#229902  autor: heretykmk
 27 paź 2007, 14:39
Co tam słychać w ACN?
Działa tam ktoś?
A może jest ktoś klientem?