• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#289020  autor: plustik
 18 wrz 2008, 22:28
pumba pisze:Spokojnie, przypadek Muldera to wyjątek od reguły ;) ja przechodziłem z neostrady na freedoma bezboleśnie, przerwe w dostępie do internetu miałem tylko pare dni ;) Aby uniknąć takich sytuacji jak w przypadku Muldera przy podpisywaniu umowy trzeba samemu sprawdzić czy dane tzn. miejsce instalacji na zamówieniu/oświadczeniu które podpisujemy razem z umową są zgodne z tymi co na fakturze tp, chodzi o imię nazwisko czy nie są przekręcone i czy adres jest ten sam co na fakturze tp włącznie z nazwą miejscowości jeśli jest dwu członowa to musi być tak samo na jednym i drugim i jeśli jest nazwa dwuczłonowa np. Ustroń Zdrój to jakby nie było tego Zdrój to umowa wróci do poprawy i konieczne będzie udanie się ponownie do salonu żeby jeszcze raz podppisać papierki - taki mały szczegół a ile robi problemów ;)

Ja mam aktualnie neo 512. Zastanawiam sie nad freedomem. Stacjonarny mam tylko dlatego zeby miec internet. Umowe z neo mam do konca pazdziernika. Musze wyslac pismo o rozwiazanie umowy i przejscie z dniem 1 listopada na abonament socjalny. Kiedy moge podpisac umowe na freedom i ile bede musial czekac??

#289024  autor: pumba
 18 wrz 2008, 22:40
annubis17 pisze:A ja już czekam na freedoma od 1 września, synchronizacje złapałem w poniedziałek, ale nadal nie aktywowali mi... PS. jaką forme ma login do freedoma? bo mam adres mailowy i jakies cyferki i nie wiem co wpisać
pewno jutro ci aktywują dostęp ja miałem podobnie, a login masz na umowie to włąsnie ten adres e-mail czyli [email protected] a hasło to literki i cyferki
plustik pisze:Kiedy moge podpisac umowe na freedom i ile bede musial czekac??
najlepie tydzień przed końcem umowy np. jak umowa kończy ci się 31 października to umowę podpisz 27, a czekać będziesz około półtorej tygodnia.

A tak poza tym to wszystkim którzy zastanawiają się nad podpisaniem umowy na freedoma to radzę zrobić to do końca września.

#289028  autor: Prometo
 18 wrz 2008, 23:09
pumba pisze:A tak poza tym to wszystkim którzy zastanawiają się nad podpisaniem umowy na freedoma to radzę zrobić to do końca września.
Czy ma się coś zmienić? Jeśli tak to uchyl rąbka tajemnicy.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#289030  autor: pumba
 18 wrz 2008, 23:23
Z sieci rozsyłane są smsy
"Kup stacjonarny Internet Orange Freedom już od 35zł miesięcznie i korzystaj z zasobów sieci. Oferta ważna do końca września"
a od pewnego czasu krążą informacje że Freedom ma podrożeć i w zwiążku z powyższym smsem możliwe że nastąpi to od października a to wszystko może za sprawą tego co było pisane w tej wiadomości Netia i PTC skarżą się na dumping Centertela

#289057  autor: MADMAX
 19 wrz 2008, 09:48
pumba pisze:a od pewnego czasu krążą informacje że Freedom ma podrożeć
Uuu, fatalnie... Chciałem się władować we Freedoma gdzieś koło lutego/marca 2009 a tu taka wiadomość :|
Może do tego czasu inne oferty stanieją.

Pozdrawiam

#289061  autor: JayCee
 19 wrz 2008, 11:02
Na szczęście to tylko plotki ;-)

#289117  autor: BanksGhost
 19 wrz 2008, 19:54
Co do Orange Freedom to ja polecam najpierw rozwiązać umowę z tepsą a dopiero potem podpisywać cokolwiek z Orange. Ja na miesiąc przed końcem umowy (5 sierpnia; umowę mam do końca września) na neostreadę poszedłem do salonu, miła Pani powiedziała że najpierw należy napisać rezygnację z neostrady, którą należy oddać w autoryzowanym punkcie tepsy. Po rozmowie z kierowniczką salonu okazało się że można wysłać rezygnację za pomocą salonu orange i ma wejść ona w życie miesiąc wcześniej niż tradycyjnie. Po tygodniu okazało się, iż tepsa zgubiła (olała :?: :!: ) rezygnację i nic o niej nie wie :x Złożona została reklamacja i jeśli zostanie uwzględniona to może łaskawie odłączą neostradę do końca września, jeśli nie to może z końcem października :?
Tak więc pomimo starań Orange tepsa i tak potrafi wszystko spieprzyć :lol:
Jak w końcu doczekam się Orange (chyba że wejdzie w życie jakaś podwyżka to podziękuję :x ) to mogę się wypowiedzieć co do jakości usługi.
pozdrawiam

#289163  autor: annubis17
 20 wrz 2008, 09:47
A ja mam taki problem-mimo telefonu od orange wciąż nie moge sie połączyć z internetem. Babka na infolini powiedziała ze to jest wina komputera, tyle że na dwóch jest tak samo. Mówi ze w kartach sieciowych powinien być coś zte.... a ja mam adsl modem usb i dlatego mi nie działa. Jak wy macie to zrobione? podobno mi niewłasciwie rozpoznaje. Co mam robić?

#289167  autor: Pytlusek
 20 wrz 2008, 10:04
A jaki ci bląd wyskakuje opisz odkladanie i jak sie diody zachowuja

#289168  autor: annubis17
 20 wrz 2008, 10:41
W aplikacji orange wyskakuje ze nie można nawiązać połączenia, po zmianie zterownika pojawiło sie nowe urządzenie ATM\ADSL Miniport i teraz w aplikacji orange wyskakuje ze połączenie utracono. Co robić? Świecą sie diody PWR i LINK DATA sie nie zapala

#289169  autor: jerzy77
 20 wrz 2008, 11:06
Prawdopodobnie podczas instalacji aplikacji nie potwierdziłeś instalacji sterowników, które nie są podpisane cyfrowo. Zainstalowała się sama aplikacja bez sterowników stąd brak Wan/atm/Adsl mini port w kartach sieciowych. Odinstaluj freedom, zrestartuj kompa i zainstaluj same sterowniki z płyty z katalogu drivers\zte\generic. I tu uwaga: na setup.exe musisz kliknąć CZTERY razy, bo podwójne klikniecie nie ddziała…. Potem potwierdzasz instalacje sterowników i dopiero teraz podłącz modem! Po chwili na pulpicie masz skrót do zte zxdsl852, o którym mówiła konsultantka. Wpisujesz nazwę użytkownika – login i hasło.
Powinno działać. Jeżeli przy próbie połączenia pojawia się błędy….to najpierw instrukcja a jak nie pomoże to kontakt z *100

Chyba że podłączyłeś modem przed zainstalowaniem sterowników
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2008, 01:01 przez jerzy77, łącznie zmieniany 1 raz.

#289175  autor: annubis17
 20 wrz 2008, 11:46
No właśnie potwierdziłem instalacje niepodpisanych sterów, instalowałem te stery z płyty, ale na pulpicie nie mam takiego skrótu. Zainstalowałem na nowo winde i na nowym xp zadziałało od razu, ale potrezbny mi jest internet na starym xp. Nadal nie wiem jak rozwiązać ten problem i konsultanci orange nie pomogą bo powiedzieli ze to wszystko z ich strony i mam sobie radzić sam

#289189  autor: Pytlusek
 20 wrz 2008, 12:42
od instaluj calośc czyli aplikacje i stery przy dolczonym modemie, wyczyśc rejestr z pomoca regcleaner,
Zaistaluj same sterowniki tak jak wyżej.

Póżniej otwierasz panel sterowania->połączenia sieciowe i wybierasz opcjie po lewej stronie utwórz nowe polacznia,
Pojawia sie Kreator,
Dalej
polacz z internetem
Dalej
Konfiguruj moje polacznie recznie
Dalej
Połacz używjąc modemu telefonicznego
Dalej
I teraz zapytan o nazwe wiec wpisz sobie np: freedom
Dalej
Nuer telefonu i tutaj nie wiem co trzeba wpisać albo * albo 0,35
Dalej
Nazwa uzytkownika i hasło
Dalej
Pojawia sie konczenie pracy kreatora zaznaczasz opcje dodaj skrót do tego polaczenia na pulpice

Nie jestem pewny co ma byc w numerze telefonu

Mam nadzieje ze sie przyda

#289190  autor: annubis17
 20 wrz 2008, 12:49
No niestety ta ostatnia instrukcja sie nie przydala. Same sterowniki nic nie dają bo sie instaluje tylko ADSL MODEM USB co nic nie daje. Utworzenie połączenia też nic nie daje bo nie ma zainstalowanych modemów. Po formacie działa bez problemów ale na starym xp nie rusza za nic w swiecie

#289191  autor: Pytlusek
 20 wrz 2008, 12:51
ale jak masz strewoniki to polacznie utorzy sie, nie potrzebujesz aplikacji która tylko ladnie wyglada.
Jeżeli prz probie konfiguracji polacznie brakuje ci jakiejs opcji to juz wina systemu, a tu nic juz nie poradzi.

Zostaje ci Router :D

#289193  autor: annubis17
 20 wrz 2008, 13:10
Pytlusek pisze: Zostaje ci Router :D
Własnie też o tym myślałem, i chyba go sobie kupie. Polecacie coś w granicach do 150zł?

#289254  autor: pumba
 20 wrz 2008, 23:09
BanksGhost pisze:Co do Orange Freedom to ja polecam najpierw rozwiązać umowę z tepsą a dopiero potem podpisywać cokolwiek z Orange. Ja na miesiąc przed końcem umowy (5 sierpnia; umowę mam do końca września) na neostreadę poszedłem do salonu, miła Pani powiedziała że najpierw należy napisać rezygnację z neostrady, którą należy oddać w autoryzowanym punkcie tepsy. Po rozmowie z kierowniczką salonu okazało się że można wysłać rezygnację za pomocą salonu orange i ma wejść ona w życie miesiąc wcześniej niż tradycyjnie. Po tygodniu okazało się, iż tepsa zgubiła (olała ) rezygnację i nic o niej nie wie Złożona została reklamacja i jeśli zostanie uwzględniona to może łaskawie odłączą neostradę do końca września, jeśli nie to może z końcem października
Tak więc pomimo starań Orange tepsa i tak potrafi wszystko spieprzyć
Jak w końcu doczekam się Orange (chyba że wejdzie w życie jakaś podwyżka to podziękuję ) to mogę się wypowiedzieć co do jakości usługi.
pozdrawiam
Dlatego z rezygnacją najlepiej udać się osobiście do salonu firmowego tp i tam złożyć rezygnację z neostrady bo wtedy dostajemy potwierdzenie odbioru i kopie tej rezygnacji oraz ta rezygnacja wprowadzana jest przy nas do systemu więc tu już nie ma mowy że się coś zgubi a jakby nawet to i tak mamy czarne na białym że wywiązaliśmy się ze wszystkich warunków umowy i usługa ma być z końcem umowy wyłączona i już nas nie interesuje co się będzie działo później a tydzień przed końcem umowy bez obaw możemy podpisywać umowę na Freedoma. Piszę to z własnego doświadczenia jako klienta jak również ze znajomości procedur od środka ;)

#290377  autor: _siwy_
 29 wrz 2008, 10:26
JayCee pisze:
Na szczęście to tylko plotki ;-)
Na 100% plotki? Chciałem wziąć Orange Freedom od 1.10.... I teraz mam zagwozdkę..

#290499  autor: kamil1221
 29 wrz 2008, 23:55
Czemu plotki... tak ma być, coś pomarańcz chce zmienić od 1.

#290563  autor: annubis17
 30 wrz 2008, 19:25
Mam nadzieje ze obecnym abonentom nic nie podrożeje. a jak stanieje dla nowych to sie zdenerwuje