Druki sa raczej aktualne, dostepne na stronie netii .W miejscu w ktorym opisuja jak zamowic uslugi przez internet, Niestety nie ma zalacznika A do uslugi lini telefonicznej ( cokolwiek to znaczy ) w zalaczniku E jak widziales wyszczegolnia sie typ uslugi z telefonem lub bez . We wtorek bedzie dzwonil do mnie konsultant i poprosze zeby podeslal mi na meila wzory umow ktore bede mial do podpisania . I tak mam jeszcze do nich kilka pytan zanim zdecyduje sie cokolwiek podpisac.
- Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Witam
Tak, doczytalem, moze wprowadze troche w okolicznosci
Przeszedlem sie nawet do Kaliskiego przedstawiciela Netii w celu ustalenia szczegolow. Facet mnie uporczywie zapewnial ze nie pobieraja oplaty za utrzymanie linii i ze to jedyne koszta jakie ponosze.
Dwa dni pozniej ten sam konsultant napisal w moim temacie na lokalnym forum ( temat dotyczyl tej promocji w Netii ) ze jestem marudny i ze ciezko mi pojac fakt ze cos dostane darmo
Rozbawil mnie i troche z nim popolemizowalem. Generalne wniosek jeden, Dobry klient to taki ktory podpisuje umowe na najdrozsze uslugi i spływa
Po tej akcji mimo wszystko postanowilem podpisac umowe z netia. Konsultant telefoniczny byl na tyle mily ze wyslal mi na meila umowe wraz z zalacznikiem ktora wydrukowalem i poslalem faxem. W umowie nie znalazlem zadnych udziwnien, poza typowymi rzeczami w rodzaju aktywacja uslugi bezpieczny internet 19 zl ktora zaraz zdezaktywuje . Smieszny modemik za 29 zl. Oocja lini telefonicznej nie zaznaczona, o braku oplat za utrzymanie lini ani slowa. Jedynie umowa nosila tytul " ... na linii Netii" Umowe odeslalem dzis rano. Konsultant obiecal informowac .
Teraz szukam jakiegos normalnego modemu ethernet . Wykopalem w pracy SpeedStream 5660 po świetej pamieci usludze internetDSL dla firm TPSA . Oczywiscie TP skutecznie zabezpieczyla modem haslem i szukam sposobow obejscia
Moze kolega ma pomysl jak odnalesc IP modemu ? Najprowdopodobniej dziala on w trybie Bridge wiec nie przydziela ip po dhcp. Na domyslnym ip producenta nie dziala
Tak, doczytalem, moze wprowadze troche w okolicznosci
Przeszedlem sie nawet do Kaliskiego przedstawiciela Netii w celu ustalenia szczegolow. Facet mnie uporczywie zapewnial ze nie pobieraja oplaty za utrzymanie linii i ze to jedyne koszta jakie ponosze.
Dwa dni pozniej ten sam konsultant napisal w moim temacie na lokalnym forum ( temat dotyczyl tej promocji w Netii ) ze jestem marudny i ze ciezko mi pojac fakt ze cos dostane darmo

Rozbawil mnie i troche z nim popolemizowalem. Generalne wniosek jeden, Dobry klient to taki ktory podpisuje umowe na najdrozsze uslugi i spływa
Po tej akcji mimo wszystko postanowilem podpisac umowe z netia. Konsultant telefoniczny byl na tyle mily ze wyslal mi na meila umowe wraz z zalacznikiem ktora wydrukowalem i poslalem faxem. W umowie nie znalazlem zadnych udziwnien, poza typowymi rzeczami w rodzaju aktywacja uslugi bezpieczny internet 19 zl ktora zaraz zdezaktywuje . Smieszny modemik za 29 zl. Oocja lini telefonicznej nie zaznaczona, o braku oplat za utrzymanie lini ani slowa. Jedynie umowa nosila tytul " ... na linii Netii" Umowe odeslalem dzis rano. Konsultant obiecal informowac .
Teraz szukam jakiegos normalnego modemu ethernet . Wykopalem w pracy SpeedStream 5660 po świetej pamieci usludze internetDSL dla firm TPSA . Oczywiscie TP skutecznie zabezpieczyla modem haslem i szukam sposobow obejscia

Moze kolega ma pomysl jak odnalesc IP modemu ? Najprowdopodobniej dziala on w trybie Bridge wiec nie przydziela ip po dhcp. Na domyslnym ip producenta nie dziala
nie znam się za bardzo... a może restart urządzenia, nie pomaga?pikut pisze:Moze kolega ma pomysl jak odnalesc IP modemu ? Najprowdopodobniej dziala on w trybie Bridge wiec nie przydziela ip po dhcp. Na domyslnym ip producenta nie dziala
[ Dodano: 2009-03-25, 08:24 ]
uwielbiam to określenie, już posiadałem internet w kilku firmach, najlepiej w orange, po dwóch miesiącach od kiedy już korzystałem zadzwonilipikut pisze:Konsultant obiecal informowac .

w modemiku jest tylko reset softwerowynie znam się za bardzo... a może restart urządzenia, nie pomaga?

uwielbiam to określenie, już posiadałem internet w kilku firmach, najlepiej w orange, po dwóch miesiącach od kiedy już korzystałem zadzwonili
Tak to normalne w tym kraju