• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#287333  autor: kowcio
 08 wrz 2008, 15:18
JayCee pisze:Jaki masz okres rozliczeniowy tego OF (którego jest wystawiana faktura)?
Sprawdziłem, 13 jest wystawiana faktura. A więc nowy okres rozliczeniowy zaczyna się od dnia 14 każdego miesiąca. Wypowiedzenie napiszę ok 1,5 miesiąca przed zakończeniem umowy.
Prometo pisze:Napisz pismo do Orange, że z dniem 14,01.2009r. prosisz o rozwiązanie umowy. Na piśmie musi być data co najmniej 13.12.2008r. lub wcześniejsza np. środek listopada, czyli półtora miesiąca do zakończenia umowy.
Dzięki ;)
płacisz wg cennika jak za połączenie z nr stacjonarnym :)
Dzięki :)
Póki co chyba wszystkie moje wątpliwości rozwiały się, jak będę miał jakiś problem lub pytanie napiszę je tutaj.

#287468  autor: pumba
 09 wrz 2008, 16:35
kowcio pisze:
JayCee pisze:Jaki masz okres rozliczeniowy tego OF (którego jest wystawiana faktura)?
Sprawdziłem, 13 jest wystawiana faktura. A więc nowy okres rozliczeniowy zaczyna się od dnia 14 każdego miesiąca. Wypowiedzenie napiszę ok 1,5 miesiąca przed zakończeniem umowy.
Prometo pisze:Napisz pismo do Orange, że z dniem 14,01.2009r. prosisz o rozwiązanie umowy. Na piśmie musi być data co najmniej 13.12.2008r. lub wcześniejsza np. środek listopada, czyli półtora miesiąca do zakończenia umowy.
Dzięki ;)
NIE !!!
Wypowiedzenie, dokładnie rozwiązanie umowy, piszesz tylko wtedy kiedy chcesz żeby numer został całkowicie wyłączony, czyli numer przepada i składasz je na gotowym formularzu dostępnym w salonach najlepiej 1,5 miesiąca przed końcem umowy. Natomiast jeśli chcesz zachować numer przenosząc go na kartę to postępujesz tak że udajesz się do salonu orange w ostatnim miesiącu umowy czyli mniej niż 30 dni i informujesz pracownika że kończy ci się umowa i chcesz zrezygnować z dalszej umowy ale zachować ten numer w ofercie na kartę wtedy on sporządza dyspozycje zmiany oferty pospaid na prepaid daje ci do podpisu, zatwierdza w systemie i z pierwszym dniem okresu rozliczeniowego jaki miałby nastąpić po zakończeniu umowy, numer zostanie przeniesiony na kartę a ty zostaniesz o tym poinformowany smsem i dostaniesz 5zł na wykorzystanie i w ciągu 30 dni będziesz musiał doładować ten numer bo inaczej numer przepadnie. Ale żeby numer został przeniesiony to musisz mieć opłacone wszystkie rachunki bo inaczej dalej będziesz w abonamencie.

#287670  autor: kowcio
 10 wrz 2008, 18:16
pumba pisze:Ale żeby numer został przeniesiony to musisz mieć opłacone wszystkie rachunki bo inaczej dalej będziesz w abonamencie.
Rachunki opłacam zaraz jak mi przyjdzie- max 2 dni ;) A więc z tym problemu nie będzie.
pumba, dzięki. Zrobię właśnie tak, jak Ty napisałeś. Poza tym jeszcze sporo czasu mam.

Tak poza tym teraz oczekuję za założeniem telefonu stacjonarnego. Mają zadzwonić i umówić się ;) Zamówienie złożone zostało w punkcie TP. Spieszyć mi się nie spieszy- do okolic grudnia chcę mieć już Orange FreeDom.

#287738  autor: BL9393
 10 wrz 2008, 23:35
gniazdko do 7 dni Ci założą :)

czas na Orange

#287825  autor: kowcio
 11 wrz 2008, 15:08
yagi pisze:Mam nadzieje ze lokalan skrzynka nie wyglda tak jak ta:
Chyba nie :D a to już mnie najmniej obchodzi, mają mi przyłączyć i nic więcej. Mieszkam w dużym skupisku ludzi, więc takiej tragedii nie będzie.

Może mi ktoś na szybko odpowiedzieć, czy te pieniążki na telefon od Orange (20 PLN przy opcji 1Mb/m-c) dostaje się na konto promocyjne, czy na jakieś inne?

#287859  autor: pumba
 11 wrz 2008, 18:37
kowcio pisze:Może mi ktoś na szybko odpowiedzieć, czy te pieniążki na telefon od Orange (20 PLN przy opcji 1Mb/m-c) dostaje się na konto promocyjne, czy na jakieś inne?
Na konto promocyjne chyba to samo co z promocyjnych doładowań bo jest możliwość sprawdzenia pozostałych środków poprzez wysłanie smsa o treści ILE pod nr 1555. I zastanawiam się nad jednym bo ten Pakiet złotówek niby jest ważny tylko przez miesiąc czasu ale jeśli np. skorzystaliśmy z promocyjnego doładowania za 50zł to konto promocyjne jest ważne 3 miesiące i wtedy przez ile będzie ważny Pakit złotówek? Ktoś już to sprawdził? Ja jeszcze nie zdążyłem ale przy najbliższej okazji to sprawdzę ;)

#287864  autor: kowcio
 11 wrz 2008, 18:52
pumba, świetnie. Ja i tak tylko wykorzystam te środki na rozmowy do Orange (z tego telefonu i mało dzwonię), SMSy nie, ponieważ korzystam z pakietu 600 SMS za 6 PLN :-)

Mógłby mi jeszcze ktoś powiedzieć, co z usługą CLIR? Ile ona kosztuje w planie socjalnym miesięcznie?
Chciałbym także, żeby mój numer nie był ujawniany w książce telefonicznej. Od razu przy podpisywaniu umowy mogę tego żądać?

#287866  autor: pumba
 11 wrz 2008, 19:03
CLIR jest bezpłatny to CLIP jest płatny 3,66zł/miesiąc brutto, a jak się nie mylę to w umowie jest oświadczenie czy zastrzegasz lub niezastrzegasz swoich danych i niepotrzebne się skreślało ;)

#287891  autor: kowcio
 11 wrz 2008, 20:00
pumba pisze:CLIR jest bezpłatny to CLIP jest płatny 3,66zł/miesiąc brutto
Tak, o CLIP mi chodziło. Ale roztrzepany jestem :roll:
pumba pisze:a jak się nie mylę to w umowie jest oświadczenie czy zastrzegasz lub niezastrzegasz swoich danych i niepotrzebne się skreślało ;)
Ok, dzięki ;) w takim razie super.
Jeszcze raz dzięki.
Myślę, że w przyszłym tygodniu będę miał telefon stacjonarny. Teraz pozostaje mieć tylko nadzieję, żeby się nie okazało, że będzie problem z Orange Free na mojej linii :P Nigdy nic nie wiadomo, nawet wbrew zapewnień pracowników TP.

#287939  autor: JayCee
 11 wrz 2008, 23:13
kowcio pisze:Teraz pozostaje mieć tylko nadzieję, żeby się nie okazało, że będzie problem z Orange Free na mojej linii
Z Orange Free na Twojej linii to problem będzie napewno ;-)
kowcio pisze:Ale roztrzepany jestem
Potwierdzamy :mrgreen:

#287976  autor: kowcio
 12 wrz 2008, 13:04
JayCee pisze:kowcio napisał/a:
Teraz pozostaje mieć tylko nadzieję, żeby się nie okazało, że będzie problem z Orange Free na mojej linii

Z Orange Free na Twojej linii to problem będzie napewno ;-)
Ponieważ...? Możesz nieco rozwinąć swoją wypowiedź? :P Czy sobie żarty robisz? :D
JayCee pisze:kowcio napisał/a:
Ale roztrzepany jestem

Potwierdzamy :mrgreen:
:-)

#287977  autor: Prometo
 12 wrz 2008, 13:07
kowcio pisze:Ponieważ...? Możesz nieco rozwinąć swoją wypowiedź? :P Czy sobie żarty robisz? :D
kowcio Orange Freedom a nie Orange Free ;-)

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#287982  autor: kowcio
 12 wrz 2008, 13:20
kowcio Orange Freedom a nie Orange Free ;-)
Wiadomo, że chodzi o DOM :P :D Wystarczyło pomyśleć, że chodzi o skrót myślowy :-)

Jak widzę, nie ma po co dalej dyskutować, do póki nie będę mógł się cieszyć telefonem stacjonarnym (chyba gdzieś w środę już będzie) :) a później będzie męka (lub nie?) z kochanym Orange :-)

#288077  autor: BL9393
 12 wrz 2008, 21:36
optymista :D

czas na Orange

#288114  autor: MADMAX
 13 wrz 2008, 09:34
kowcio pisze:Dlatego, ponieważ za utrzymanie linii płaci się 36,6 PLN, a za abonament za telefon (socjalny) płaci się lekko ponad 28 PLN.
Zawsze możesz też zawiesić linię. Też coś koło 28zł/m-c płatne z góry za cały okres.

======

edit do poniższego posta:
Słusznie BL9393, wychodzi więc jeszcze korzystniej :-)
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2008, 11:16 przez MADMAX, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam

#288119  autor: BL9393
 13 wrz 2008, 10:06
21,35zł :P

czas na Orange

#288126  autor: soriek
 13 wrz 2008, 10:48
Witam

Pozwolę sobie podłączyć się do tego tematu. Również zamierzam założyć linię TP z abonamentem socjalnym i orange freedom. Mam jednak kilka pytań:

1. Jestem studentem, czy bez problemu założę linię TP w wynajmowanym mieszkaniu (mam tam meldunek tymczasowy)?
2. Ile kosztuje obecnie założenie linii TP (na stronie znalazłem że do 31. 07. 2008 10 zł, ale teraz nie wiem ile)?
3. Po założeniu linii jakie dokumenty będę musiał przedstawić w salonie Orange aby założyć Orange Freedom (nie chciałbym czekać aż do pierwszego rachunku, aby z nim iść do salonu, może wystarczy umowa z TP)?
4. Czy przy zakładaniu linii TP lub Orange Freedom potrzebne są jakieś dokumenty o zarobkach? (jestem studentem i takich nie mam, a widziałem że przy abonamencie na komórkę czasami takie trzeba)?

pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź

#288132  autor: BL9393
 13 wrz 2008, 11:08
soriek pisze:1. Jestem studentem, czy bez problemu założę linię TP w wynajmowanym mieszkaniu (mam tam meldunek tymczasowy)?
Wystarczy prawo do lokalu np umowa najmu.
2. Ile kosztuje obecnie założenie linii TP (na stronie znalazłem że do 31. 07. 2008 10 zł, ale teraz nie wiem ile)?
10zł i umowa na rok :)
3. Po założeniu linii jakie dokumenty będę musiał przedstawić w salonie Orange aby założyć Orange Freedom (nie chciałbym czekać aż do pierwszego rachunku, aby z nim iść do salonu, może wystarczy umowa z TP)?
dowód osobisty i np ostatni opłacony rachunek z TP/wyciąg z konta bankowego za ostatni miesiąc/legitymacja studencka i zaświadczenie z dziekanatu że odbywasz studia/karta kredytowa itd
4. Czy przy zakładaniu linii TP lub Orange Freedom potrzebne są jakieś dokumenty o zarobkach? (jestem studentem i takich nie mam, a widziałem że przy abonamencie na komórkę czasami takie trzeba)?
w TP wystarczy dowód osobisty i prawo do lokalu (czyt pkt 1 oraz 3)

Pozdrawiam

czas na Orange

#288146  autor: soriek
 13 wrz 2008, 11:57
BL9393, bardzo dziękuję za szybką odpowiedź

Co do pytania 1: Czy zaśawiadczenie o zameldowaniu wystarczy?
Co do pytania 3: A czy wystarczy dowód osobisty i umowa na linie z TP?
chciałbym od razu po założeniu linii TP, założyć Orange Freedom i nie czekać na pierwszy rachunek