• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#281489  autor: BL9393
 05 sie 2008, 22:20
Mulder pisze:Jeszcze miesiac temu socjalny zostal zastapiony jakims przyjaznym
Plan tp socjalny i tp przyjazny to 2 całkowicie różne plany abonamentowe
Mulder pisze:w jaki sposob moge wrocic z WLR Dialogu do tp na socjalny
Musisz wysłać rezygnację do Dialogu zaznaczając, że wracasz z numerem do TP, oraz udać się do telepunktu celem podpisania oświadczenia o powrocie z WLR/podpisania nowej umowy
Mulder pisze: i czy freedom na tym dziala?
Zgadzam się z przedmówcą ;) Orange FreeDom działa na planie tp socjalnym ;)

czas na Orange

#281595  autor: Vieslav
 06 sie 2008, 14:11
Jednak zostanę w Dialogu z abo podstawowym (35zł). W socjalnym rozmowy są kosmicznie drogie. A między freedom a dialnetem 1mb/s na 2 lata wcale tak wielkiej różnicy cenowej nie ma (i tak mi się wyrówna; pierwszy miesiąc mam za 1zł z racji rezygnacji z modemu).

#284982  autor: Vieslav
 26 sie 2008, 10:48
Czy ktos posiada dialnet global w ramach bsa? Zamowilem przez internet, 9 sierpnia podpisalem umowe i odeslalem priorytetem. Tydzien temu dzwonilem na infolinie i dowiedzialem sie,ze zadna umowa do nich nie doszla,ale za gora dwa tygodnie bedzie ok i we wrzesniu na pewno bede miec internet. Sierpien sie konczy i nadal nic sie nie dzieje. sprawdzalem zlecenia na koncie w tp i nic do tej pory nie wplynelo. czekac dalej czy przenosic tel do tp i brac orange freedom?

#284987  autor: Ryszard Lubicz
 26 sie 2008, 11:06
Jak wysyłasz to za potwierzdeniem odbioru!!!!! Bierz w dialogu.

Grażynko wybacz...

#285023  autor: BL9393
 26 sie 2008, 13:53
Widze że masz Orange Music, więc biorąc FreeDoma dostaniesz comiesięczne doładowanie :)
Orange aktualnie wychodzi najtaniej ze wszystkich BSA. A jeśli chodzi o usługę to jakość identyczna jak neostrady. Ja polecam Orange :)

czas na Orange

#285025  autor: Prometo
 26 sie 2008, 14:03
BL9393 pytanie z innej beczki, jeśli umowa jest podpisana przez inną osobę i tej osoby nie będzie w kraju od m-ca października do lutego, a umowa na Neostradę kończy mi się 10.01.2008r. to muszę mieć upoważnienie lub pełnomocnictwo notarialne do wypowiedzenia umowy na Neostradę chcąc zawrzeć umowę z Orange biorąc Orange Freedom? W tej chwili mam pełnomocnictwo od tej osoby do reprezentowania i załatwiania wszelkich spraw z TP SA ale nie notarialne.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#285098  autor: BL9393
 26 sie 2008, 21:46
Z tego co napisałeś to w chwili obecnej ta osoba (właściciel telefonu) jest w kraju. Poproś by napisała rezygnację z datą powiedzmy z pierwszego tygodnia grudnia. Najważniejszy jest podpis właściciela oraz informacja iż wypowiada umowę na świadczenie usługi neostrada tp wraz z końcem umowy tj 10.01.2009r. I taki papierek zostaw w telepunkcie przed 10.12.2008r. Dobrze jakbyś miał 2 identyczne pisma i pracownik potwierdził Ci z datą kiedy odebrał pismo (tak na wszelki wypadek). Co do zawarcia umowy na BSA musiałbyś się zapytać już pracownika Orange, gdyż nie orientuje się czy na podstawie upoważnienie umowa zostanie podpisana.

[ Dodano: 2008-08-26, 21:49 ]
Ewentualnie jakby Orange nie chciał przyjąć zamówienia na BSA, to możesz telefon w TP przepisać na siebie. Po zrezygnowaniu z neostrady, wystarczy że udasz się do telepunktu z pismem napisanym przez właściciela, w którym to zrzeka się on praw do tego numeru na Twoją rzecz. Aby telefon został przepisany musisz posiadać prawo do lokalu w którym telefon się znajduje. Koszt cesji to 10zł brutto. Po przeprowadzonej cesji (średnio trwa ona do 5 dni) możesz podpisac już na siebie umowę z Orange na usługę FreeDom :)

czas na Orange

#285147  autor: Vieslav
 27 sie 2008, 08:29
BL9393 tylko ze ja nie moge miec freedoma bo nie mam telefonu w tp. przeniesienie potrwa w najlepszym wypadku do listopada, przynajmniej tak bylo gdy przenosilem tel do Dialogu. A w listopadzie to mi net potrzebny nie bedzie i spokojnie moge czekac do wiosny na nowe promocje.

#285166  autor: BL9393
 27 sie 2008, 10:41
na WLR możesz podpisać umowę na BSA :)

[ Dodano: 2008-08-27, 10:45 ]
Rozbuduje swoją wypowiedź :)
Jeśli masz telefon z Dialogu na linii TP (WLR) to bez problemów możesz złożyć zamówienie na BSA np Orange FreeDom :) ważne tylko by na tej linii port nie był zajęty przez innego operatora. Nie wiem na jakim etapie w chwili obecnej jest Twoje zamówienie na BSA Dialogu. Bo jeśli ta umowa doszła do nich, to Dialog wysyła zlecenie do TP celem rezerwacji portu pod usługę. Automatycznie zlecenie na FreeDom będzie wtedy odrzucone przez TP. To czy port jest zajęty pod BSA, czy wolny możesz sprawdzić dzwoniąc pod 9393 :)

Pozdrawiam

czas na Orange

#285175  autor: pumba
 27 sie 2008, 11:26
Mulder pisze:Niestety nikt nie uswiadomil mnie, ze majac WLR w Dialogu nie moge miec Orange freedom.
Tak jak już napisał BL9393 mając WLR w Dialogu na lini TP można założyć Freedoma o tym mówi regulamin ofert Orange Freedom
Kto może skorzystać?
4.1. Każdy konsument, który jest właścicielem łącza analogowego TP, na którym TP lub inny dostawca na bazie usługi hurtowego dostępu do sieci telekomunikacyjnej TP świadczy usługę telefoniczną i które to łącze posiada możliwości techniczne do świadczenia Usługi w przypadku, gdy spełnione są pozostałe warunki określone w Regulaminie Świadczenia Usługi Orange Freedom/Internet dla Firm.
i umowę na Freedoma najlepiej podpisywać tak tydzień przed końcem umowy na neostradę.

#285179  autor: BL9393
 27 sie 2008, 11:42
pumba pisze:i umowę na Freedoma najlepiej podpisywać tak tydzień przed końcem umowy na neostradę.
Niby racja ale może się zdarzyć, że będzie to potraktowane jako zerwanie umowy na neostradę. W zamówieniu warto dodać iż "wraz z końcem umowy na neostradę".

czas na Orange

#285196  autor: pumba
 27 sie 2008, 12:49
Dlatego napisałem że tydzień przed końcem umowy na neostradę bo zanim orange dokona weryfikacji formalnej i wyśle zamówienie do TP to mija conajmniej 5 dni roboczych, więc można być spokojnym, sam tak robiłem i na moje nieszczęście czekałem na podłączenie neta półtorej tygodnia a chciałem tak żeby mieć jak najkrótszą przerwę w dostawie neta. A z doświadczenia wiem że u inncyh osób trwa to od 7 do 10 dni, rekordowy przypadek to było 5 dni (roboczych) umowa podpisana w poniedziałek rano i zaraz wysłana kurierem a w piątek już internet działał ;)

#285923  autor: Vieslav
 30 sie 2008, 14:35
Bardzo wam dziękuję za ten cytat z regulaminu! Teraz przynajmniej wiem, na co się powołać. Byłem w dwóch salonach i każdy mówi, że muszę mieć telefon w TP żeby założyć freedoma.
Umowa z Dialogiem zaginęła po drodze... :roll: Dzwoniłem do firmy która pośredniczy w zawieraniu umów przez internet z Dialogiem i oni nic jeszcze nie dostali. Dziwne, bo przecież priorytet miesiąc nie idzie.

#308855  autor: Ryszard Lubicz
 07 sty 2009, 12:37
Za nie cały miesiąc kończy mi się umowa z MULTIMO. Rok temu przy przedłużaniu dali mi 1MB w cenie 512. Jak myślicie co mogą zaoferowac teraz? Myslę , że z ceną raczej nie zjadą juz...
A usługa ostatnimi czasy mi szwankuje..Tylko nie wiem czy to wina kompa czy MULTIMO? Bardzo częst przerywa połączenie, gasną 2 lampki lub jedna, trzeba modem odczepiac i czekac na połączenie, najczęsciej wyskakuje - błąd 651. OOO znowu...

Grażynko wybacz...

#308865  autor: BL9393
 07 sty 2009, 13:11
jeśli gasną 2 diody to nie wina multimo lecz albo modemu albo komputera. Jedna dioda ADSL odpowiada za połączenie modem - centrala (wskazuje czy jest synchronizacja), a druga dioda modem - komputer :P

czas na Orange

#309043  autor: maniek
 07 sty 2009, 22:52
Ryszard Lubicz pisze:Jak myślicie co mogą zaoferowac teraz? Myslę , że z ceną raczej nie zjadą juz...
Wstrzymaj się do lutego bo narazie cisza z promocjami
Ryszard Lubicz pisze:A usługa ostatnimi czasy mi szwankuje..Tylko nie wiem czy to wina kompa czy MULTIMO?
Ryszard Lubicz pisze:gasną 2 lampki lub jedna, trzeba modem odczepiac i czekac na połączenie, najczęsciej wyskakuje - błąd 651. OOO znowu...
modem do wymiany jesli instalacja na nowo sterowników nie pomogła

#309075  autor: Ryszard Lubicz
 08 sty 2009, 07:12
A jaki modem zakupić?Najlepiej jakiś link z allegro bo wogóle się na tym nie znam. Już mnie szlag trafia :evil: - dosłownie co kilka minut rwie połączenie.

Grażynko wybacz...

#309097  autor: maniek
 08 sty 2009, 11:21
Ryszard Lubicz pisze:A jaki modem zakupić?Najlepiej jakiś link z allegro bo wogóle się na tym nie znam
Lepiej kup router adsl standard A np. linksys,dlink, pentagram.