• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#371837  autor: mcluki
 25 lis 2009, 22:40
Hmm tylko jak rozwiąże umowę to będę musiał uiścić opłatę instalacyjną w wysokości 100zł. W cenniku nie ma wzmianki o opłacie aktywacyjnej w wysokości 50 zł o której informowali mnie na infolinii. Jest taka opłata ale w wysokości 10zł. Owszem istnieje opłata w wysokości 50zł ale dotyczy wizyty technika: "naprawa lub modernizacja na życzenie Abonenta lub z przyczyn leżących po jego stronie". Coś jest tu nie tak. Oto cennik: http://www.upc.pl/pdf/upc_cennik_uslug_ ... _09_09.pdf

#372404  autor: Sirmark
 29 lis 2009, 01:57
mcluki pisze:Hmm tylko jak rozwiąże umowę to będę musiał uiścić opłatę instalacyjną w wysokości 100zł.
niestety w czasie umowy z UPC specjalnie nic nie zrobisz, bo im niezalezy. Dopiero jak jest koniec umowy to cos idzie wytargowac, ale oni zwykle proponuja przejscie na wyzszy pakiet.

Tutaj chyba nie ma innego wyjscia jak zrobic wypowiedzenie umowy.
Poza tym proponuje przy koncu umowy udac sie osobiscie (znaczy osoba od umowy) do punktu obslugi klienta. Wtedy jest bardoz duza szansa, ze da sie nawet zakonczyc stara i podpisac nowa umowe i nie trzeba bedzie latac z modemem. Z moze i osobiscie uda sie tam zalatwic jeszcze w inny sposob.

W tym momencie oni

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#373178  autor: maniek
 03 gru 2009, 10:51
Zmieniaja regulamin bo wprowadzili vod od grudnia. Tylko te zmiany regulaminu w przypadku upc nic nie daja abonentom bo przeciez malo kto zdecyduje sie na powrot np do TP. Umowy w upc nawet na czas nieokreslony sa dobre w porownaniu do innych operatorow. Przy przedluzeniu opcje dodatkowe mozna wziac np na 6 miesiecy a nie na 12.

#373251  autor: ciuchcia
 03 gru 2009, 19:26
ludzie - przeciez ping nie zalezy od predkosci internetu :)

Ja mam UPC 10 Mbit i mam problem z portami. Np z poczty wp leci z predkoscia ok 10 Mbit ... ale zeby cos sciagnac z netu przez p2p to jest masakra ;/ Obsluga techniczna wg mnie tez niezadowolajaca. Troche mnie zdziwila jedna rzecz - UPC nie ma w swoich urzadzeniach zasilania awaryjnego - tzn jak na osiedlu nie ma pradu to nie ma netu (mam sprzet sieciowy podpietu pod potezny UPS - wiec z mojej strony zasilanie bylo zapewnione).

a z mozliwosci rozwiazania umowy skorzystam - mam juz na oku tansza alternatywe

#373294  autor: tomko111
 03 gru 2009, 21:38
Ja mam 20 mb/s, a statystyki to:

Obrazek

no cóż.. nikt nie gwarantował takiej prędkości i tak jest ok. :wink:

#373308  autor: maniek
 03 gru 2009, 22:47
A jak sciagasz z noc.gts.pl tez masz taki transfer? Speddtest jest do bani zreszta na kazdym forum ci to powiedza :D

#373318  autor: abcd
 03 gru 2009, 23:35
ale zeby cos sciagnac z netu przez p2p to jest masakra ;/
Bo P2P bez przynajmniej 150-200 dobrych peerów/seedów to jest masakra. Więc klient musi być ustawiony na 200-400 slotów żeby pobierać sensownie. Pamiętaj, że zazwyczaj upload seedów jest średni (ADSL, mimo wszystko jest dość popularny a jego max to 2,5 Mbit UL), więc nie spodziewaj się, że z każdego torrenta poleci ci max łącza (i nie zwiesi ci się router na obsłudze -set połączeń, jak ten Siemens od Netii)
 #373541  autor: gummy_bear
 05 gru 2009, 14:40
ohh, nie mam za bardzo doswidczenia z upc, ale czy zawsze jest taki niezawodny? zastonow sie, mzoe warto tradycyjnie neostrade?

:)

#395652  autor: marek104
 26 mar 2010, 12:06
Witam, chciałbym podnieść temat i zadać konkretne pytanie.
Mieszkam w najwiekszym miescie, i mam taki "luksus" i nie wiem co wybrac.
Aster vs. UPC ?
Chodzi mi o jakosc, predkosc niezawodnosc.

Osobiscie korzystam z Astera obecnia, konczy sie umowa. na 6 lat korzystania, byly chyba 2 awarie. i predkosc zawsze deklarowana maksymalna wg. pakietu.
Co do UPC:
-kusi cena, predkoscia
-bywaja czeste awarie, ma dziewczyna, przyjaciele, problem polega przerywaniu polaczenia, (efekt restart modemu, rutera)
Jak myslicie? Prosze o opinie

#395664  autor: abcd
 26 mar 2010, 14:20
Ja bym brał UPC, OIDP nie żądają umów terminowych więc jak będzie fatalnie po prostu mówisz "do widzenia".
A ten Aster jest droższy i jedyna sensowna opcja to ten pakiet na 20Mbit + TV za 150 zł przez 2 lata.

#395840  autor: maniek
 27 mar 2010, 14:19
Można polecić obie bo awarie to raczej rzadkość u nich ale ze względu na umowy bezterminowe polecam upc.

#395843  autor: Marens
 27 mar 2010, 14:41
marek104 pisze:-bywaja czeste awarie, ma dziewczyna, przyjaciele, problem polega przerywaniu polaczenia, (efekt restart modemu, rutera)
Bzdury pleciesz, znam kilku nałogowych ssaczy i leci ile fabryka dała.

#395847  autor: maniek
 27 mar 2010, 16:00
Marek 104 mam od kilku lat, znajomi też mają i nikt nie narzeka. Jedyny telefon do bok był tylko w celu zamówienia internetu i zmiany pakietu na wyższy. Może warto więc sprawdzić sprzęt po stronie abonenta :D

#395872  autor: marek104
 27 mar 2010, 20:43
Nie no przeciez ja nie postawiłem tezy która sieć jest lepsza, tylko która lepiej wybrać. Nie chcę się nikomu narażać ani też stawiać też tez, tylko dostaje informacje, a zresztą sam widzę jak to działa UPC, gdyż często korzysta. Nie wiem na ile to prawda jest, ale wyczytałem gdzieś na forum, że UPC bardziej się stara w jakości gdy ma konkkurencje w postaci Aster na danym terenie.

#396705  autor: wojtek115
 01 kwie 2010, 15:58
sądzę że wszyscy operatorzy się starają i to niezależnie od tego kogo mają obok:)
Telewizja kablowa jest coraz częściej wybierana przez klientów
operatorzy o tym doskonale wiedzą dlatego walczą o klienta wprowadzają promocje cenowe jak choćby TP - nowe szybsze opcje TV, czy Aster - 13 nowych kanałów HD w ofercie