• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#169986  autor: mistall
 04 kwie 2007, 16:36
poczekajmy, nie w jeden dzien Rzym zbudowano, konkurencja tez jakos wybitnie nie przebija iplusa jesli chodzi o male aglomeracje. od cegos trzeba zaczac. w malych wioskach to nieraz i szerokopasmowki nie maja a co dopiero mowic o bezprzewodowym necie. wszystko w swoim czasie

mistall

#170073  autor: Sirmark
 04 kwie 2007, 19:24
mistall pisze:poczekajmy, nie w jeden dzien Rzym zbudowano, konkurencja tez jakos wybitnie nie przebija iplusa jesli chodzi o male aglomeracje. od cegos trzeba zaczac. w malych wioskach to nieraz i szerokopasmowki nie maja a co dopiero mowic o bezprzewodowym necie. wszystko w swoim czasie
no niestety akurat w tym przypadku plus od dawna nie inwestuje w rozbudowe EDGE, i konkurencja odstaje.
Jeden z kolegow, ktory monitoruje stacje w swojej dost sporej okolicy (powiedzmy ze promien 2h jazdy autem) ostatnio potwierdzil ze taki Orange wyposazyl w EDGE dokladnie wszystkie stacje.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#170274  autor: piwosz
 05 kwie 2007, 00:17
SirmarK pisze:
mistall pisze:poczekajmy, nie w jeden dzien Rzym zbudowano, konkurencja tez jakos wybitnie nie przebija iplusa jesli chodzi o male aglomeracje. od cegos trzeba zaczac. w malych wioskach to nieraz i szerokopasmowki nie maja a co dopiero mowic o bezprzewodowym necie. wszystko w swoim czasie
no niestety akurat w tym przypadku plus od dawna nie inwestuje w rozbudowe EDGE, i konkurencja odstaje.
Jeden z kolegow, ktory monitoruje stacje w swojej dost sporej okolicy (powiedzmy ze promien 2h jazdy autem) ostatnio potwierdzil ze taki Orange wyposazyl w EDGE dokladnie wszystkie stacje.
no to może Plus by się wziął do roboty wreszcie :evil: niestety nawet w mieście czasem mam GPRS co mnie wcale nie cieszy ani nie bawi :?

:occasion5:

#170275  autor: D@rio
 05 kwie 2007, 00:18
piwosz, niestety, w najbliższym czasie nie planuje...

Obrazek

#170277  autor: piwosz
 05 kwie 2007, 00:26
D@rio pisze:piwosz, niestety, w najbliższym czasie nie planuje...
no nic... w takim razie miesiąc czasu jakoś się przemęcze... potem znikam dla świata na kilka miechów :D po "powrocie" może sie coś ruszy z EDGE albo już z UMTS-em :)

:occasion5:

#170615  autor: evelinee
 05 kwie 2007, 16:15
piwosz, nie rób nam tego i nie znikaj, z kim będziemy dyskutowali na forum:) hihi Myślę że teraz to HSDPA będzie za kilka tyg/miechów podstawą i 3g bedzie przeżytkiem:P
nie no, żartuje oczywiście.

SirmarK, ja myślę że tak jak mistall, pisze będą trwaly cały czas prace nad rozwojem tych technologii bo jak kada firma i plus chce utrzymac i przyciągnąc nowych klientow, więc musi im oferować dobre uslugi:) narazie daje dobry limit, teraz czas na dobry transfer;)

#170642  autor: D@rio
 05 kwie 2007, 16:37
evelinee, to cieszę się że jesteś taką optymistką ale z realnym spojrzeniem daleko się rozmijasz.
evelinee pisze: Myślę że teraz to HSDPA będzie za kilka tyg/miechów podstawą i 3g bedzie przeżytkiem:P
nie no, żartuje oczywiście.
jak dobrze że to żarty.

Obrazek

#170870  autor: Sirmark
 05 kwie 2007, 22:43
evelinee pisze:ja myślę że tak jak mistall, pisze będą trwaly cały czas prace nad rozwojem tych technologii bo jak kada firma i plus chce utrzymac i przyciągnąc nowych klientow, więc musi im oferować dobre uslugi:) narazie daje dobry limit, teraz czas na dobry transfer;)

myslisz? to zobacz sobie co powiedzial prezes plusa na temat rozbudowy EDGE-a

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#172485  autor: evelinee
 10 kwie 2007, 14:31
hmm nie będzie rozbudowywał EDGE ale weźmie się za HSDPA i iPlus będzie śmigał:)

"Główny strumień pieniędzy na inwestycje zostanie skierowany w 3G i HSDPA. W tym roku nie będzie jednak prędkości wyższej niż 1,8 Mb/s."

więc dla abonentów chyba też to dobra wiadomość. Nie wiem z jakich badań bierze wyniki ze "aktualny zasięg tej technologii jest odzwierciedleniem potrzeb w danych rejonach" ale jak się na nie powołuje Bauc to coś musi w tym byc:)

#172615  autor: D@rio
 10 kwie 2007, 19:23
evelinee pisze:hmm nie będzie rozbudowywał EDGE ale weźmie się za HSDPA i iPlus będzie śmigał:)
widzę że wiesz lepiej niż sam Pan Prezes.

Ciekawe czy tylko Cię jeszcze stać na kartę z UMTS i HSDPA...
evelinee pisze:"Główny strumień pieniędzy na inwestycje zostanie skierowany w 3G i HSDPA. W tym roku nie będzie jednak prędkości wyższej niż 1,8 Mb/s."
a Orange już oferuje 3,6mbit/s
evelinee pisze:Nie wiem z jakich badań bierze wyniki ze "aktualny zasięg tej technologii jest odzwierciedleniem potrzeb w danych rejonach" ale jak się na nie powołuje Bauc to coś musi w tym byc:)
a jak by się ks. Rydzyk powoływał to co? Też by to musiało byc najbardziej wiarygodne dla Ciebie? ech...

Obrazek

#227556  autor: arczi
 16 paź 2007, 15:08
kurcze, fajnie, nie widziałam tego na ich stronie:) nie planuje przekraczać tego 1GB limitu ale noż widelec się przydarzy to będę mogła sobie zwiększyć fajnie, widze że iplus dba o klientów:) hehe, chyba już wiem jaki necik wezme:)

buźka[/quote]

iPlus dba o klientów?? Niestety wczoraj mi zablokowali prędkość choć jeszcze limitu nie przekroczyłem. Mam przesłane ok. 980 M i już mi przycieli a powinni dopiero po przekroczeniu 1 G.... gdzie tu troska o Klientów?

pozdr.

#227619  autor: D@rio
 16 paź 2007, 19:39
arczi pisze:iPlus dba o klientów?? Niestety wczoraj mi zablokowali prędkość choć jeszcze limitu nie przekroczyłem. Mam przesłane ok. 980 M i już mi przycieli a powinni dopiero po przekroczeniu 1 G.... gdzie tu troska o Klientów?

pozdr.
nie wiesz są rozbieżnośći bardzo często w naliczaniu danych? I to raczej normalne. To tak jak mi inaczej pokazuje licznik w telefonie, inaczej w komputerze, pewnie jeszcze inaczej zliczają to systemy Plus'a.

Obrazek

#227629  autor: homzik
 16 paź 2007, 19:57
mi przycieli po 1.1 GB:)

#229750  autor: arczi
 26 paź 2007, 18:51
u mnie okazało się, iż chyba bts nawalił a myśłałem, że mi ograniczyli prędkość, dalej nie wiem jak z tym było naprawdę ale chyba bts, bo od nowego okresu rozl. nadal wolno chodziło z prędkością gprs (jestem w zasięgu hsdpa), kilka telefonów do boku oraz maili nie pomogło...napisali mi, że to przeciążenia sieci i mogą występować do końca listopada - i tu mnie wkurzyli, napisałem do Miguela Marina, prezesa od spraw technicznych i chyba pomogło, gdyż na razie działa dobrze... zobaczymy co dalej cwaniaczki wymyślą... pozdr.