• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 6 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

#146037  autor: derekpl
 26 sty 2007, 14:40
Pierwsze podejscie - chybione - prubowalenm dzisiaj dioda ADSL ciagle mryga co swidczyo braku sygalu synchronizacji, narazie przyjeto zgloszenie reklaacyjne - oczekuje na kontakt, z ch strony.
Geeralnie TP wali w ......

#146152  autor: Prometo
 26 sty 2007, 20:01
derekpl, a dostałeś już od TP SA informację, że masz linię skrosowaną i możesz zacząć rejestrować Neostradę.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#146166  autor: D@rio
 26 sty 2007, 20:33
Prometo pisze:derekpl, a dostałeś już od TP SA informację, że masz linię skrosowaną i możesz zacząć rejestrować Neostradę.
nie musi dostawać takiej informacji od TP S.A. Nie stosuje się tej procedury dla każdej linii.

Obrazek

#146168  autor: Prometo
 26 sty 2007, 20:37
D@rio pisze:nie musi dostawać takiej informacji od TP S.A. Nie stosuje się tej procedury dla każdej linii
Pytałem bo ja takową informację dostałem. Teraz już będę wiedział.

Pozdrawiam - Prometo

#146169  autor: D@rio
 26 sty 2007, 20:43
Prometo pisze:
Pytałem bo ja takową informację dostałem. Teraz już będę wiedział.
no to widocznie w Twoim indywidualnym przypadku ale i tu mam WATPLIWOSCI poniewaz faktem bylo to, ze od zawsze mogles miec neostrade...

Obrazek

#146170  autor: Prometo
 26 sty 2007, 20:50
D@rio pisze:no to widocznie w Twoim indywidualnym przypadku ale i tu mam WATPLIWOSCI poniewaz faktem bylo to, ze od zawsze mogles miec neostrade
Osobiście odbierałem telefon, a Neostradę mogę mieć dopiero od około 2 lat.

Pozdrawiam - Prometo

#146172  autor: D@rio
 26 sty 2007, 20:54
Prometo pisze:
Osobiście odbierałem telefon, a Neostradę mogę mieć dopiero od około 2 lat.
no i tak kupa czasu, a Netia działa na łaczach TP S.A. a więc jak masz dostepność neostrady to i Neti BSA też powinieneś mieć. Teoretycznie. Bo po TP S.A. wszystkiego można się spodziewać.

Obrazek

#146173  autor: Prometo
 26 sty 2007, 20:58
D@rio, ten numer faksu jest aktualny bo chciałbym ci wysłać w poniedziałek pismo jakie otrzymałem z Netii odnośnie świadczenia usługi Net24.

Pozdrawiam - Prometo

#146176  autor: D@rio
 26 sty 2007, 21:03
Prometo pisze:D@rio, ten numer faksu jest aktualny bo chciałbym ci wysłać w poniedziałek pismo jakie otrzymałem z Netii odnośnie świadczenia usługi Net24.
Tak, oczywiście. Ja zawsze podaje tylko aktualne informacje. To wyślij fax'em.

Obrazek

#146177  autor: Prometo
 26 sty 2007, 21:08
D@rio pisze:Tak, oczywiście. Ja zawsze podaje tylko aktualne informacje. To wyślij fax'em.

W porządku wyślę.

Pozdrawiam - Prometo

#146179  autor: D@rio
 26 sty 2007, 21:22
Prometo pisze:
W porządku wyślę.
Ok. Nie ma problemu.

Obrazek

#147584  autor: derekpl
 30 sty 2007, 14:59
Coz walka trwa - skontaktowali sie ze mna z netii i przekazali to co im TP przekazalo, iz wszystko jest ok, na chwile obecna czekam na kontak ze strony serwisanta z netii i umowie sie na jego wiztye.

Jakos nie znecheca mnie to wszystko - podobne historie mialem z neostrada u sasiada.
Coz przeciez o ciagle kable TP :(
Wolal bym WImax

#147650  autor: lukasm
 30 sty 2007, 17:05
Tak a propos serwisantów: znajomy miał ostatnio problem z neo. Na wizytę serwisanta czekał 10 dni. Porażka

#147674  autor: nupel
 30 sty 2007, 17:57
netia albo tepsa robi z klientów baranów
ja tez mam problem właśnie w netii jeden z infolinii gosc mowił ze czekaja na odpowiedz tp w sprawie udzielenia łacza ,a znów drugi mowi ze przedstawiciel zawinił netii bo nie wysłał umowy o udzielenie łacz tp .Umowe podpisałem 6.01.2007

#148567  autor: tomziu
 01 lut 2007, 15:09
witam
poszukuję kogoś kto już przeszedł z neostrady na netie. chciałbym sie dowiedzieć jak wygląda całe załatwianie formalności <kurier przyjeżdża, tak?> i jak szybko podłączają internet i w ogóle jak on działa. :D

#149510  autor: derekpl
 03 lut 2007, 22:54
Witam ponownie - tak wiec po ponad dwuch tygodniach waliki - chyba wygralem, jestem szczesliwym abonentem Net24 :)
W moim przypadku - usluga ta nie dziala na dolaczonym modemie Thomson speedtouch 330 ani na takim samym modemie ale z neostrady - co wyklucza jego uszkodzenie
Na miejscu byli "technicy" z TP z lucentem i dokonali pomiarow parametrow lacza w czwartek, ale do soboty nie udalo im sie jeszcze wprowadzic rezultatu do systemu - tak wiec - nie znam dokladnych parametrow lacza, stwierdzili tylko - ze na tym laczu usluga o predkosci 1MB nie bedzie dzilac, i zaproponowali zmniejszenie predkosci do 512 albo i mniej, a moze wymiane modmu przez Netie na "jakis mocniejszy".
Sprubowalem podlaczyc zakupiony wczesniej komplet z innej lokalizacji Neostrady Lucent Cellpipe 20A-GX-E i ku mojemu zdziwieniu - wszystko dzila bez zarzutow.
Zarejestrowalem juz usluge, parametry lacza - zgodne z deklarowanymi, na chwile obecna nie mam kabelka COM, ale jak tylko go odnajde i znajdowac sie bede w okolicach lokalizacji modemu postaram sie sprawdzic poprzez Telnet parametry lacza, tlumienia itp.
Czekam takze na raport panow "technikow" z TP aby zlozyc na tej podstawie wnosek reklamacyjny o poprawe parametrow linii.
Nie fart jest taki - ze usluga zainstalowana jest na tzw wsi - prawdopodobnie spory kawalek od centrali i to takze moze byc przyczyna problemow.
Wnioski
Z porownania modemu Thompsona i Lucenta - wynika jasno - jesli kozystasz z uslugi ADSL i masz problemy z jej dzialaniem - padanie synchronizacji - albo jej calkowity brak, a sluzby technicne - mowia Ci iz nic sie nie da zrobic, miszkasz daleko i najlepiej zebys wzial najnizsza mozliwa predkosc, sproboj szczescia z modemem Lucent Cellpipe 20A-GX-E, urzadzenie to ma znacznie lepsze osiagi - nie wiem dokladnie - czy moc czy czulosc - ale dziala tam gdzie standardowe mydelniczki za 1.22 zl nie dzilaja

#149611  autor: D@rio
 04 lut 2007, 07:27
tutaj nawet nie ma sensu porównywać tych dwóch modemów. To po prostu całkiem inny świat zaawansowania technologicznego...

Obrazek

#149635  autor: derekpl
 04 lut 2007, 09:55
Ja wiem o tym - ale sporo ludzi o tym nie wie, a szkoda bylo by rezygnowac z lepszych uslug z powodu nie kompetencji firm swiadczacych te uslugi.

#152024  autor: I_Was_Dj
 10 lut 2007, 17:40
A z obecnie tu piszących ma ktoś już multimo?? Chciałbym sie dowiedzieć jak ten net działa i czy można mieć do niego jakieś "ale" :?:
  • Strona 6 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6