Witam ponownie - tak wiec po ponad dwuch tygodniach waliki - chyba wygralem, jestem szczesliwym abonentem Net24

W moim przypadku - usluga ta nie dziala na dolaczonym modemie Thomson speedtouch 330 ani na takim samym modemie ale z neostrady - co wyklucza jego uszkodzenie
Na miejscu byli "technicy" z TP z lucentem i dokonali pomiarow parametrow lacza w czwartek, ale do soboty nie udalo im sie jeszcze wprowadzic rezultatu do systemu - tak wiec - nie znam dokladnych parametrow lacza, stwierdzili tylko - ze na tym laczu usluga o predkosci 1MB nie bedzie dzilac, i zaproponowali zmniejszenie predkosci do 512 albo i mniej, a moze wymiane modmu przez Netie na "jakis mocniejszy".
Sprubowalem podlaczyc zakupiony wczesniej komplet z innej lokalizacji Neostrady Lucent Cellpipe 20A-GX-E i ku mojemu zdziwieniu - wszystko dzila bez zarzutow.
Zarejestrowalem juz usluge, parametry lacza - zgodne z deklarowanymi, na chwile obecna nie mam kabelka COM, ale jak tylko go odnajde i znajdowac sie bede w okolicach lokalizacji modemu postaram sie sprawdzic poprzez Telnet parametry lacza, tlumienia itp.
Czekam takze na raport panow "technikow" z TP aby zlozyc na tej podstawie wnosek reklamacyjny o poprawe parametrow linii.
Nie fart jest taki - ze usluga zainstalowana jest na tzw wsi - prawdopodobnie spory kawalek od centrali i to takze moze byc przyczyna problemow.
Wnioski
Z porownania modemu Thompsona i Lucenta - wynika jasno - jesli kozystasz z uslugi ADSL i masz problemy z jej dzialaniem - padanie synchronizacji - albo jej calkowity brak, a sluzby technicne - mowia Ci iz nic sie nie da zrobic, miszkasz daleko i najlepiej zebys wzial najnizsza mozliwa predkosc, sproboj szczescia z modemem Lucent Cellpipe 20A-GX-E, urzadzenie to ma znacznie lepsze osiagi - nie wiem dokladnie - czy moc czy czulosc - ale dziala tam gdzie standardowe mydelniczki za 1.22 zl nie dzilaja