Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum:Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Od poczatku tego miesiaca miałem miec 6MB na liniach TP. Cały czas mam 1 MB tak mi zostało po przełączeniu neostrady. Gdy do nich dzownie nie wiedza co jest grane, nikt nie jest mi w stanie powieciec co sie dzieje. Ciągle przeciagają napraw a to 2 a to 3 dni a teraz to mi tydzien kazali czekac. To chyba jest jakas kpina, Jak mi przysla fakture na 6 MB to sie podetre i im odeśle. Już powoli zaczynam tracic cierpliwość. Moje pytanie jest takie. Czy jest jakaś granica czasowa do kiedy moga przesówać termin naprawy ? Już sie zastanawiam nad zerwaniem umowy choć nie wiem czy jest taka możliwość. Po jakim czasie mozna zerwać umowe jak sie nie wywiązuja z umowy ? Umowe mam na telefon i internet, jak zerwe to zerwe telefon i internet i nie chce ich już słuchać w słuchawce. Siedzi tam ich cała masa i nikt wie o co chodzi ? tacy z nich szpece i "pomoc techniczna" jak ze mnie kierowca F1. Czekam mieisac i im podziekuje za takie usługi. Wkurzyli mnie doszczetnie.
Po prędkości wnioskuję, że masz na BSA a nie na LLU w takim wypadku znając życie nie mogą się dogadać z TP bo w przy BSA to TP ustawia Ci prędkość synchronizacji na porcie. Zerwać umowy nie możesz bo w umowie jest tylko zapis, że zerwać ją możesz jak nie będzie Ci usługa działać w sposób ciągły przez miesiąc a ona Ci działa tylko z mniejszą prędkością. Nie pozostaje Ci nic innego jak tylko czekać.
Sam miałem podobną sytuację jak miałem neta w netii na BSA to prędkość zwiększali mi pół roku bo TP nie chciała zwiększyć czymś co chwilę się tłumacząc dopiero na LLU podobno te problemy nie istnieją bo robią to zdalnie bezpośrednio na infolinii. Czy tak faktycznie jest sam się przekonam już w grudniu jak przejdę na LLU:)
nareszcie po 16 dniach walki z Netia zostało mi podłączone 6MB. leci góra 770kb średnio 750kb - takie info jakby ktos zajrzał. Mam po lini TP. Mam nadzieje, że to były tylko złe miłego początki. Ogólnie jestem zadowolony z netu i telefonu. Moge tylko doradzic ze przejscie z TP do Neti może być bardzo nerwowe. Ale jak już sie wykłócą, później już samo szczescie. Mam nadzieje, że nie chwale dnia przed zachodem. Pozdrawiam forumowiczów TELEPOLIS
Router nie gubi synchronizacji i nie zrywa połączenie, zastanawia mnie jeden parametr
Loss of signal (local/remote) = 0 / 0
Loss of power (local/remote) = 0 / 0
Loss of framing (local/remote) = 0 / 0 Errored Seconds (local/remote) = 4568 / 0
Loss of link (remote) = 0
Errored Seconds gdy miałem 2Mbity wynosił ok 5 na tydzień, teraz mam ponad 4500 w ciągu jednego dnia. Czy można coś zrobić aby temu zaradzić i co może być przyczyna prawie 2,5 krotnie większego tłumienia łącza w kierunku down niż up ? (odległość od centrali ok 1km geograficznie) Obecnie korzystam z routera Thompson Speedtouch 546V5, może polecicie jakiś inny, stabilniejszy/lepszy router ?
Zresetuj może ustawienia routera i zadzwoń na infolinie (801802803, może też 19393) żeby ci sprawdzili linię bo przy odległości koło 1,5 km (załóżmy, że nie idzie idealnie prosto) powinno ci pójść sporo więcej niż 6M i te parametry też złe nie są