• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#368850  autor: osachorzow
 09 lis 2009, 17:27
abcd, lojalka nie może być z prostej przyczyny... mieszkanie jest wynajęte i nie osoba, która tam mieszka nie może się wiązać bo w każdej chwili może mienić miejsce stacjonowania ;)

Wow... dziś działało sprawdzanie dostępności usług i udało mi się sprawdzić ofertę na czas nieoznaczony dla tego lokalu ;)

2Mb - 69zł,
4Mb - 84zł,
8Mb - 99zł

promocja zwie się: 4 x szybszy Internet bez zobowiązań na linii Netii IV
Ostatnio zmieniony 09 lis 2009, 17:33 przez osachorzow, łącznie zmieniany 1 raz.

#368852  autor: abcd
 09 lis 2009, 17:33
Gdzieś widziałem 8Mbit za stówę z aktywacją też sto i prawdopodobnie bez zniżki na router (czyli 360 zł albo własne cuś, byle b. dobrze obsługiwało ADSL2+). Ale teraz na stronie się nie mogę tego dopatrzeć, zadzwoń, dzwoń do skutku i jak dostaniesz ofertę 8Mbit za stówkę to od razu każ sobie wysłać umowę.

#368854  autor: osachorzow
 09 lis 2009, 17:43
abcd znalazłem ofertę o której piszesz :) dopiero po podaniu adresu można zobaczyć ofertę dla kabli netii, po wejściu na stronę netii jest widoczna tylko oferta dla tpsowców co jest wkurzające. Podejrzewam, że wynajmujący będzie chciał 2Mb za 69zł ;)

#368857  autor: boczi
 09 lis 2009, 17:46
Wczoraj nie działała mi opcja sprawdzania dostępności usługi - oburzona konsultantka stwierdziła, że trwa aktualizacja systemu, więc dałem spokój.
Dziś to już działa - wyskakują mi te warianty. Co ciekawe przy kroku 1 nie ma wzmianki, że tu trzeba mieć telefon. Bo te efektywne 59,50 na dwa lata za 8mbit to już warto by się związać. Jeśli bym brał, zastanawiam się czy brać ten router od nich za 99zł, może coś ciekawszego by się znalazło na wolnym rynku. Mam stary modem ADSL z TP, Thomson Speedtouch 330. Obsłużyłoby toto te 8mbit LLU?

#368862  autor: abcd
 09 lis 2009, 18:05
Mam stary modem ADSL z TP, Thomson Speedtouch 330
Nie wiem jak Thomson, ale Sagem synchronizuje się na jakoś max efektywne 7,4Mbit/s (ADSL1), więc może nie wystarczyć (zwłaszcza, że podobno 8M to max 24M)
 #368932  autor: Pedros
 09 lis 2009, 23:39
... tak tylko informacyjnie ,
dla aktualnych klientów Netii którzy posiadają usługe głosową na ich kablu od jakiegoś czasu Netia dosprzedaje internet w opcjach
4MB na 18mce za 20 zł brutto (do końca trwania umowy)
4MB na czas nieokreślony za 24 zł brutto (do końca trwania umowy)
8MB na 18 mce za 30 zł brutto (do końca trwania umowy)
8MB na czas nieokreślony za 35 zł brutto (do końca trwania umowy)

(oferta specjalna)

...i to jest dopiero lux malina :)

Tempus Fugit Acternitas Manaet
 #369163  autor: boczi
 11 lis 2009, 10:42
Pedros pisze:... tak tylko informacyjnie ,
dla aktualnych klientów Netii którzy posiadają usługe głosową na ich kablu od jakiegoś czasu Netia dosprzedaje internet w opcjach
4MB na 18mce za 20 zł brutto (do końca trwania umowy)
4MB na czas nieokreślony za 24 zł brutto (do końca trwania umowy)
8MB na 18 mce za 30 zł brutto (do końca trwania umowy)
8MB na czas nieokreślony za 35 zł brutto (do końca trwania umowy)

(oferta specjalna)

...i to jest dopiero lux malina :)
Nieźle... A jeśli ktoś ma 1Mbit, podpisywane jakoś w listopadzie 2007, i umowa kończy się jakoś w listopadzie za rok dopiero (wiem, bez komentarza), to rzeczywiście nie da się zmienić prędkości, ani nic, tylko czekać do 3mc przed końcem umowy?