• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #364686  autor: elkanguro
 13 paź 2009, 23:24
Witam,

zastanawiamy się w firmie czy nie przejść z TP do Orange ze względu na niższe ceny Internetu i dużo ciekawszy plan taryfowy Analagowa Linia dla Firm (przy umowie na dwa lata za 65zł 600 minut na stacjonarne lub 182 minuty do Orange). Zastanawia mnie tylko co to za router mają w swojej ofercie, Siemens Gigaset 504 AG. Nigdzie nie znalazłem informacji o tym routerze. Ktoś miał z nim doświadczenia? Nie sprawia problemów? Dostajemy go z Orange skonfigurowanego czy trzeba będzie się z nim zapoznać i ustawić?

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#364781  autor: kowcio
 14 paź 2009, 15:02
Router z tego co słyszałem jest całkiem niezły.
Będziesz musiał go podłaczyć do komputera, zainstalować programik i skonfigurować go- dostaniesz wraz z umową login i hasło, które będziesz musiał tam podać i zapisać.

#367511  autor: olek
 01 lis 2009, 09:55
Zdecydowanie polecam internet w ORANGE. Cenowo bardzo atrakcyjny, zwłaszcza jeśli ma się dodatkowo telefon w tej sieci a co do jakości to rewelacja. Zadnych, nawet najmniejszych problemów!!!
A co do modemu to ja wziąłem ten ZXDSL 852 bo kosztowal 1pln ale tak naprawdę nie korzystam wogóle z niego. Korzystam z modemu firmy Thomsom model ST 330 USB, który dostałem z neostradą jakieś 3 lata temu. Jest poprostu ładniejszy.....
Tamten też działa bardzo dobrze a instalacja jest banalnie prosta ale to nie ma absolutnie żadnego znaczenia jakiego modemu będziesz używał. Każdy modem ADSL będzie dobry.
Wcześniej miałem Netie i również modem od Neostrady, także nie przejmowałbym się czy będzie dobrze działał ten Siemens, jak nie ten to inny.

Naprawdę polecam Orange.
Nidy więcej Netii!!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony 01 lis 2009, 10:37 przez olek, łącznie zmieniany 1 raz.

only NOKIA...

#367622  autor: abcd
 01 lis 2009, 22:14
1) ZXDSL to śmieć, przynajmniej te z logo tepsy
2) Jako że jesteś w Łodzi niepotrzebnie zrażałeś się do Netii, jesteś pewien, że w twojej okolicy w trakcie podpisywania umowy nie było LLU? To jest i tanie i stabilne jak skała (trochę gorzej z routerem)

#368029  autor: olek
 04 lis 2009, 17:07
Śmieć nie śmieć kosztował 1 pln i działa bezproblemowo.....więc nie wiem pod jakim wzglęem go oceniasz i czego oczekujesz za taką kwotę.

A Netie miałem 1 rok na linii tp i nie chcę jej nigdy więcej.

only NOKIA...

#368051  autor: abcd
 04 lis 2009, 19:54
działa bezproblemowo
Tak bezproblemowo, że podobno po pół roku się "zapycha" i przynajmniej w moim przypadku co jakieś 10 podpięć synchronizował się na margin poniżej 5. I chyba kosztował mnie 20, swoją drogą ;)

#368072  autor: olek
 04 lis 2009, 21:50
no tak, jeśli tobie sie coś sypie to już wszystkim musi......

ale dobra, bo chyba się spieramy nie na temat tak wogóle.
Tematem tego postu był chyba:

router Siemens Gigaset 504 AG w cenie promocyjnej 49 zł z VAT

a nie modem Siemens A100!!!
Ja myślałem o modemie a nie routerze. Cena się wydaję bardzo atrakcyjna ale jak to działa to nie mam pojęcia bo w czasie kiedy ja brałem neta nie mieli tego wogóle w ofercie.
Myślę, że bez problemu będzie działał każdy router ADSL więc można spokojnie wykorzystać np. stary albo kupić na własną rękę (chociaż za 49 chyba się nie kupi).

only NOKIA...