• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #367649  autor: katarzynka007
 02 lis 2009, 09:50
Witajcie.
Właśnie skończyłam rozmawiać z konsultantką tp.
Niestety nie przekonała mnie ani tonem ani rzetelnością swojej wypowiedzi.

Mam już pismo dotyczące rezygnacji z Neostrady TP, miałam je wysłać, ale zapomniałam kompletnie o modemie. Co z nim?
Pamiętam, że przy umowie na 24 miesiące, po wygaśnięciu jej, modem się oddaje.
Ale potem coś takiego mi w głowie zakiełkowało, że przy przedłużeniu o 12 miesięcy, modem staje się moją własnością (?). Nie potrzebny mi do niczego, wypróbowałabym jak lata już na drugi dzień od wygaśnięcia umowy. Ale oszczędziłoby mi to trochę 'zabawy'.

Pani mi powiedziała, żebym zaniosła rezygnację do salonu tp, razem z modemem. Rezygnację muszę złożyć najpóźniej 30 dni przed końcem umowy.
Tylko jakim cudem miałabym odbierać przez ten ostatni miesiąc internet, będąc bez modemu?

Nie mam u siebie w mieście salonu, ale chyba się pofatyguję w końcu te 30 km, bo to się zaczyna robić śmieszne.

Jeśli komuś z Was wiadomo coś na temat tych nieszczęsnych modemów, to prosiłabym o jakieś informacje.

Oto mój modem:
Obrazek

Pozdrawiam.

#367650  autor: abcd
 02 lis 2009, 09:51
Zostaje. Tylko liveboksy się zwraca

#367654  autor: maniek
 02 lis 2009, 10:16
katarzynka007 pisze:Niestety nie przekonała mnie ani tonem ani rzetelnością swojej wypowiedzi.
Jezeli dla ciebie to jest główne kryterium czy zostać z operatorem czy nie to gratuluje podejścia. Z twojego postu wynika że zostałaś poinformowana w sposób prawidłowy o trybie rezygnacji z usługi. Ten badziew który jest na zdjęciu zostaje u ciebie i nie ma potrzeby zwracać go do TP.

#367655  autor: katarzynka007
 02 lis 2009, 10:50
maniek pisze:Jezeli dla ciebie to jest główne kryterium czy zostać z operatorem czy nie to gratuluje podejścia.
Słowem nie wspomniałam o tym, co dla mnie jest bądź nie jest kryterium 'pozostania' z operatorem. I to nie jest Twoja sprawa. Bynajmniej. :wink:
maniek pisze:Z twojego postu wynika że zostałaś poinformowana w sposób prawidłowy o trybie rezygnacji z usługi.
Widać, że nie do końca, skoro "ten badziew" zostaje u mnie.
Proponuję mniej robić OT, a bardziej zająć się sobą.

Wszystko jasne. Temat do zamknięcia :wink: .

#367656  autor: maniek
 02 lis 2009, 11:01
Rece opadaja. Przeczytaj raz jeszcze to co napisalas a moze zrozumiesz bo twoja druga wypowiedz wyklucza pierwsza. Zreszta dostalas juz odpowiedź w temacie. Jesli zadajesz pytanie/a na forum i oczekujesz pmocy to nie pisz pozniej ze to nie jest sprawa osob od ktorych dostalas odpowiedz.

#367660  autor: Marens
 02 lis 2009, 11:30
maniek pisze:Ten badziew który jest na zdjęciu zostaje u ciebie i nie ma potrzeby zwracać go do TP.
katarzynka007 pisze:wypróbowałabym jak lata już na drugi dzień od wygaśnięcia umowy
Technicy powinni sprawdzać jak lata, przez te modemiki na USB i soft "NeostradaTP" potem cała masa narzekań jaka to Neostrada jest zła. Swoją drogą najlepsze modemy na USB to były Sagemy 800 E4.

#367665  autor: katarzynka007
 02 lis 2009, 12:02
Marens, racja. Ja neostradzie nie mam nic do zarzucenia po trzech latach. Ale faktycznie ten modem to lekkie nieporozumienie. Chyba dlatego wprowadzili Lifebox'a, ale nie miałam okazji z niego korzystać.

#367690  autor: Vieslav
 02 lis 2009, 18:49
Modem zostaje u ciebie. Liveboxy się oddaje, ponieważ się je dzierżawi. Modem kupujesz za 1zł. Jeszcze jedno: wypowiedzenie można wysłać pocztą, wcale nie musisz jechać z nim nie wiadomo gdzie.

#367703  autor: Prometo
 02 lis 2009, 19:42
Vieslav pisze:Modem kupujesz za 1zł
1,22 :wink:

Zamykam

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl