• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #366203  autor: Xavi
 23 paź 2009, 14:16
Witam!
Może ktoś się orientuje gdzie jest w miarę korzystny abonament na tel stacjonarny Aktualnie mam tp 50 zeta za 60min, gdzie można znaleźć coś korzystniejszego? Odpowiadałaby mi oferta netii 35 zł za 128 min. ale po trzech tygodniach oczeiwania i kilku telefonach do ich bok nawet nie wysłano jeszcze umowy i szczerze mówiąc mam dość takiej firmy, gorzej jak w tp! Jeśli znacie coś porównywalnego to proszę o info! dzięki.

#366206  autor: kamil1221
 23 paź 2009, 14:43
Jeśli masz jakąś umowę w Orange to możesz przejść na ich tel. stacjonarny za 37zł mies. gdzie przy umowie na 2 lata będzie do wykorzystania 80 minut na połączenia z sekundowym naliczaniem.

Jeżeli nie masz umowy w Orange to ten sam abo. w cenie 42zł.

#366214  autor: Vieslav
 23 paź 2009, 15:25
Napisz, ile minut miesięcznie wykorzystujesz, oraz jakie połączenia wykonujesz (stacjonarne, komórki, międzynarodowe).

#366218  autor: dj krysta
 23 paź 2009, 16:07
dobrze Kamil mówi - orange stacjonarny jest trochę tańszy a do tego jak by Cię net od nich interesował to i jakieś bonusy do tej stacjonarki dostaniesz...

#366230  autor: elkanguro
 23 paź 2009, 16:41
Zależy ile Ci tych minutek potrzeba.
TP - 60 minut za 50zł
Orange - 80 minut za 42zł (lub 37zł jeśli masz abonament na komórkę)
Netia - do 128 minut za 50zł
Era - 120 minut za 45zł
NOM - 90 minut za 39zł lub 300 minut za 61zł http://www.nom1044.pl/index.php?section=plany&id=31

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#366386  autor: kamil1221
 24 paź 2009, 15:38
Dodatkowo jak właśnie będziesz miał WLR od Orange będzie mógł skorzystać z oferty wiązanej na Internet np. Internet 2Mb/s za 64zł zamiast 84zł przy umowie na 2 lata - dodatkowo gratis 30zł na połączenia w sieci Orange co mies. na podany przez siebie numer z tej sieci (numer musi być na tym samym koncie abonencki lub na kartę, która nie jest zarejestrowana).

Ten pakiet 30zł ma swoją specjalną taryfikację - 0,50gr minuta do Orange i 0,20gr SMS. Odpowiedni 60 minut lub 150 smsów.

#366391  autor: Xavi
 24 paź 2009, 16:15
Vieslav pisze:Napisz, ile minut miesięcznie wykorzystujesz, oraz jakie połączenia wykonujesz (stacjonarne, komórki, międzynarodowe).
Jak dobrze się pilnuje to starcza te 60 min ale przydałoby się trochę więcej. Połączenia tylko stacjonarne lokalne. Chociaż w granicach tych 80-90 minut. Dlatego ta oferta netii mnie interesowała ale ze względu na ich załatwianie sprawy na infolinii mam dość to już wolę tpsa.
W orange nic nie mam. Gdzie w NOM jest ten abo z 90 minutami za 39zł bo nie moge znaleźć a wygląda ciekawie? Wiecie coś może jeszcze o dialogu, energisie, tknovum?

#366396  autor: osachorzow
 24 paź 2009, 16:28
elkanguro pisze:Era - 120 minut za 45zł
minuty do Ery i na stacjonarne lub jeśli nie potrzebujesz miedzianego kabla to karta sim z Twoim numerem stacjonarnym za 35 ;)120 min do Ery i na stacjonarne w PL i UE (+chyba stacjonarne i komórki USA i Kanada) ;)

#366423  autor: elkanguro
 24 paź 2009, 18:29
Xavi pisze:
Vieslav pisze:Gdzie w NOM jest ten abo z 90 minutami za 39zł bo nie moge znaleźć a wygląda ciekawie?
To jest ten plan "Dzwoń za wszystko" http://www.nom1044.pl/index.php?section=plany&id=29 zgodnie z regulaminem cała kwota abonamentu jest do wykorzystania na połączenia, tak więc przy umowie na 2 lata abonament wynosi 39zł brutto co przy cenie za minutę w kwocie 43gr (naliczanie sekundowe) daje możliwość realizacji 90 minut rozmów.

[ Dodano: 2009-10-24, 18:37 ]
Xavi pisze:Wiecie coś może jeszcze o dialogu, energisie, tknovum?
W dialogu podstawowy abonament 35zł ale jest pusty, a 61zł kosztuje abonament ze 120 minutami a po 6 miesiącach jest 150 minut. W energisie jest kilka planów, np. również 39zł miesięcznie z całą kwotą do wykorzystania, także po 43gr/min ale jeszcze 19gr za inicjację połączenia w dni powszednie. Pozostałe tutaj http://www.multimo.pl/strefa-klienta/ce ... regulaminy

Virgin Mobile

#366447  autor: Vieslav
 24 paź 2009, 21:03
W Dialogu za 60zł jest 120 minut, po 6-ciu miesiącach masz 150 minut. Niewykorzystane minuty przechodzą na kolejny okres oraz można je wykorzystać na połączenia do sieci komórkowych (nie pamiętam tylko w jakich proporcjach są wymieniane). Chyba, że rozmawiasz głównie wieczorami lub w weekendy, to wtedy można zainteresować się jakąś opcją z "darmowymi" rozmowami w określonym czasie.

#366578  autor: Xavi
 25 paź 2009, 16:37
osachorzow pisze:
minuty do Ery i na stacjonarne lub jeśli nie potrzebujesz miedzianego kabla to karta sim z Twoim numerem stacjonarnym za 35 ;)120 min do Ery i na stacjonarne w PL i UE (+chyba stacjonarne i komórki USA i Kanada) ;)
W tej Erze to są jakieś trzy wersje telefonu stacjonarnego jeśli dobrze rozumiem jest wersja z abo 35 i 120 minut ale to by było zbyt piękne chyba coś nie doczytałem :)
http://www.era.pl/pl/indywidualni/taryf ... era_domowa Poza tym interesuje mnie tylko opcja z przeniesieniem nr z tp o czym wcześniej nie wspomniałem. Teraz mam już lepsze rozeznanie w ofertach, dzięki serdeczne wszystkim!

#366581  autor: maniek
 25 paź 2009, 17:13
Xavi pisze:
osachorzow pisze:
W tej Erze to są jakieś trzy wersje telefonu stacjonarnego jeśli dobrze rozumiem jest wersja z abo 35 i 120 minut ale to by było zbyt piękne chyba coś nie doczytałem :)
http://www.era.pl/pl/indywidualni/taryf ... era_domowa Poza tym interesuje mnie tylko opcja z przeniesieniem nr z tp o czym wcześniej nie wspomniałem. Teraz mam już lepsze rozeznanie w ofertach, dzięki serdeczne wszystkim!
Mozesz spokojnie przeniesc numer do ery z tp. Bez kabli abo 35zl a z wykorzystaniem kabla 45 zl. Mozesz tez wziac abo w erze i za 5 zl/ miesiac miec numer stacjonarny w komorce.

#366712  autor: maniek
 26 paź 2009, 11:32
Mam takie pytanko.Słyszałam,że tel stacjonarny w sieci komórkowej polega na tym,iż mamy tą samą kartę sim tylko można się z nami kontaktować pod dwoma numerami tel:stacjonarnym i kom Czy to prawda?? Chodzi mi o to,żeby ten tel stacjonarny był w komórce,żebym i pod numerem stacjonarnym była wszędzie dostępna.Wiem,że to głupio brzmi,bo sama nazwa stacjonarny mówi nam o tym,że ten tel znajduje się w jednym miejscu.
Numer stacjonarny dziala w obrebie tzw strefy domowej. Jej zasieg to ok 500 metrow. Jesli bedziesz poza ta strefa osoba dzwoniaca do ciebie bedzie mogla skontaktowac sie z toba tylko na nr komorkowy. Wszystko dziala na jednej karcie sim.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez maniek, łącznie zmieniany 1 raz.

#366717  autor: osachorzow
 26 paź 2009, 12:09
maniek pisze:ok 500 metrow
bardzo około ;) na tym forum ludzie pisali że na wsiach to mają dobre kilka kilometrów zasięgu bo tak mało nadajników w koło ;) Z resztą w Chorzowie też ~2km od domu jeszcze mi działa Era Domowa choć nadajników całkiem sporo jest ;)

#366721  autor: maniek
 26 paź 2009, 12:33
Wiesz ja sugerowałem się dokumentacją PTC :D

#366722  autor: osachorzow
 26 paź 2009, 12:34
maniek, słusznie ;) jakaś podstawa musi być... ale jak wiemy teoria swoje, a życie swoje... ale akurat w tym przypadku to pozytywne zaskoczenie ;) a to u naszych opów rzadko się zdarza ;)

#366724  autor: maniek
 26 paź 2009, 12:39
osachorzow pisze:maniek, słusznie ;) jakaś podstawa musi być... ale jak wiemy teoria swoje, a życie swoje... ale akurat w tym przypadku to pozytywne zaskoczenie ;) a to u naszych opów rzadko się zdarza ;)
No z tym sie zgodze :D

#366725  autor: Tajemniczy28
 26 paź 2009, 13:04
jest jeszcze inna opcja. Zakup startera play fresh. Za 5 zł można aktywowac miesięcznie 3 pakiety po 100 min do play i stacj, czyli płacąc 15 zł za miesiąc ma się 300 min uważam że dobra propozycja. do wszystkich stacj. i bez rozgraniczeń o jakiej porze dnia/nocy

#366729  autor: elkanguro
 26 paź 2009, 13:17
Troszkę to bez sensu jeśli telefon ma także służyć do odbierania połączeń.

Virgin Mobile

#366746  autor: Xavi
 26 paź 2009, 15:28
Tajemniczy28 pisze:jest jeszcze inna opcja. Zakup startera play fresh. Za 5 zł można aktywowac miesięcznie 3 pakiety po 100 min do play i stacj, czyli płacąc 15 zł za miesiąc ma się 300 min uważam że dobra propozycja. do wszystkich stacj. i bez rozgraniczeń o jakiej porze dnia/nocy
No tak, wiem że byłoby wiecej minut ale chodzi o zachowanie nr stacjonarnego oraz żeby osoby dzwoniące płaciły jak za połączenie ze stacjonarnym a nie komórką dlatego tego typu opcje nie wchodzą w grę.