• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #366185  autor: krzemiroslaw
 23 paź 2009, 10:02
Witam,
tak jak w temacie. Chcę mieć internet Netii na linii tp i tu pojawia się problem. Nie mam telefonu stacjonarnego... i myślałem, że będę płacił koszta utrzymania linii. Jednak pani w punkcie powiedziała mi, że nie ma takiej możliwości bo dotyczy to tylko neostrady. Jest jednak tańsza - wziąć abonament, a później zawiesić linię (opłata ok. 20 zł miesięcznie) i korzystać z Netii. Wczoraj natomiast w Netii powiedziano mi, że linia musi być czynna (czyli muszę mieć możliwość dzwonienie z niego). TOTALNA DEZINFORMACJA. Powiedzcie mi, jak to jest? Jest to bardzo pilne, ponieważ w ciągu kilku godzin przyjadą monterzy z tp.

#366188  autor: elkanguro
 23 paź 2009, 11:03
Zgodnie z regulaminem:
Część III. Warunki skorzystania z promocji pisze:1. Z Promocji może skorzystać Konsument w rozumieniu Ustawy z dnia
23 kwietnia 1964 r. – Kodeks cywilny (Dz. U. Nr 16, poz. 93), który spełni
łączenie wszystkie warunki określone poniżej:
1.1. korzysta z linii telefonicznej w lokalizacji, w której świadczona będzie
Usługa Internetowa;

1.2. zawrze z Operatorem Umowę Promocyjną na czas określony 18 lub 24
pełnych Okresów Rozliczeniowych;
Ale jest jeszcze punkt ostatni regulaminu promocji:
Część VI. Postanowienia końcowe pisze:1. W przypadku braku aktywnej linii telefonicznej, świadczonej przez Telekomunikację
Polską SA lub innego operatora na bazie hurtowego dostępu
do sieci telekomunikacyjnej TP SA, Abonent będzie obciążony dodatkową
opłatą za utrzymanie łącza w wysokości 30,00 zł brutto.
To są punkty Szczegółowych Warunków Promocji "Hipnotyzyjuąca Promocja BSA" dostępnego tutaj http://www.netia.pl/files/dom/uslugi/sw ... _-_bsa.pdf
Wygląda na to, że jak najbardziej nie musisz mieć aktywnego telefonu, ale będziesz musiał płacić za utrzymanie łącza abonenckiego.

PS: Widzę, że jesteś z Wrocławia, duże miasto, sprawdzałeś czy nie jesteś w zasięgu własnych kabli Netii lub Dialogu? Wówczas masz internet szybszy i tańszy oraz bez konieczności posiadania telefonu jak i opłat za utrzymanie łącza.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#366194  autor: Tomo83
 23 paź 2009, 12:40
to ta pani chyba jakas nie doinformowana byc moze Twój adres jest w zasięgu LLU Netii to wtedy nie mususz miec łacza z tp netia wszystko zrobi troszke sie w tym orientuje pracuje w tej brnzy od 7 lat i obecnie sprzedaje usługi netii sluze pomoca

tomo83

#366398  autor: krzemiroslaw
 24 paź 2009, 17:04
Na początku chciałbym podziękować za wszelkie wskazówki. W piątek odwiedzili mnie monterzy, zapytałem się ich czy jest prawdą, że muszę mieć czynną linię. Stwierdzili, że to jest totalna bzdura, jednak poprosiłem ich o to aby przyjechali za tydzień. Po tej wizycie zadzwoniłem do Netii po raz kolejny, pomyślałem sobie, że pewnie pani nie była doinformowana. Jak się okazało następna pani również powiedziała, że takiej możliwości nie ma. Po prostu ręce mi opadają.
Jak się zdenerwuję to założę na stałe radiówkę i tyle z tego będzie (choć o jakości internetu nie będę nikomu znajomemu wspominał).
Jeżeli chodzi o miejscowość, to niestety (czy stety) nie mieszkam we Wrocławiu. Tam miałem łącze i DC++ gdzie ściągałem film w 50 sekund. Obecnie mieszkam obok Brzegu Opolskiego.

Tomo83 czy kiedykolwiek miałeś do czynienia z taką sytuacją? Jak to wygląda w praktyce? Czy będę musiał mieć do czynienia z tp? Czy w tym wypadku Netia zajmie się całą sprawą?

#366418  autor: elkanguro
 24 paź 2009, 18:12
Olej Panie na infonetii i złóż zamówienie przez internet.

Chociaż (patrz wycinek regulaminu kilka postów wyżej) jest napisane, że aby skorzystać z promocji trzeba korzystać z linii telefonicznej. Nie wiem co dokładnie osoba tworząca regulamin miała na myśli. Wydaję mi się, że musisz mieć łącze jeśli chodzi o BSA. Dopiero przy umowie na LLU możesz takowego nie posiadać.

Dlatego proponuję zamówić najtańszy plan w tp i od razu zawiesić numer jeśli można.

PS: A może Wimax od Ery? http://www.era.pl/pl/indywidualni/taryf ... rnet_wimax

[ Dodano: 2009-10-24, 18:39 ]
Albo zadzwoń na infolinię Multimo i spytaj się jak u nich wygląda sytuacja. Ofertę również mają korzystną cenowo.

Virgin Mobile
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet