• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #363537  autor: elkanguro
 05 paź 2009, 21:52
Witam,

w jaki sposób Netia przedstawia wykaz połączeń? Jest dziś 5 październik. W zakładce połączenia mam "połączenia niefakturowane". Lista połączeń jest tylko od 2 do 3 października, przy czym wszystkie poza jednym są za 0,00zł. Dlaczego nie ma połączeń z 1 października? Dlaczego tylko jedno jest płatne?

Najlepiej załączę zrzut ekranu:

Obrazek

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#363562  autor: abcd
 05 paź 2009, 23:04
Bo te za 0 są w abonament wliczone.

Przy okazji, obeznani, nie szykuje się jakaś obniżka cen na komórki do normalnej typu 0,40? Bo za 0,70 czy coś takiego to było w tepsie lata temu.

#363573  autor: elkanguro
 05 paź 2009, 23:38
No właśnie też tak myślałem, że to są wliczone w abonament, ale w takim razie dlaczego to jedno połączenie lokalne by nie było?

Virgin Mobile

#363579  autor: abcd
 06 paź 2009, 08:14
A na pewno nie przekroczyłeś abonamentu? Te 35 zł to nie aż tak dużo jak się sporo rozmawia.

#363670  autor: mikage1
 06 paź 2009, 19:51
po pierwsze - jaki masz abonament? - bo może go juz przekroczyłeś i wtedy rozmowy sa platne - i zaraz to widac w bilingu
po drugie - nie pyło tam wiekszej liczby podstron? (okres rozliczeniowy wcale nie musi zaczynac się 1 dnia miesiąca - ja mam 6-tego)
po trzeci - połaczenia na bilingu on-line w netii pojawiają się z dwudniowym opóźnieniem, a piątkowe - nawet dopiero w poniedziałek

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#363721  autor: elkanguro
 06 paź 2009, 23:10
A więc tak, abonament mam 45zł. Okres rozliczeniowy nie wiem jeszcze, bo dopiero od 1 października korzystam z usług Netii (więc tu dziwne, że nie widać połączeń z 1 X a dopiero od 2 X), właśnie dodatkowych podstron nie widać. Aktualnie pojawiły się kolejne 2 połączenia z 4 X i również oba tak jakby płatne.

Virgin Mobile

#363726  autor: mikage1
 07 paź 2009, 01:30
a to sprawa chyba jest nieco jaśniejsza - wyglada na to, że możesz mieć pierwszy, niepełny okres rozliczeniowy - i ilość środków proporcjonalną do jego dlugości i najprawdopodobnie je już wygadaleś...
- zadzwoń najlepiej pod *88 i poproś konsultanta, zeby Ci powiedział, w który dzień miesiaca zaczyna się Twój okres rozliczeniowy

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#363734  autor: elkanguro
 07 paź 2009, 09:39
Nie mam teraz dostępu do tego stacjonarnego także zadzwonię później.

Ale to co piszesz miałoby sens. Z tego screena można wywnioskować, że bezpłatne minuty skończyły się 3 X. Bezpłatnych rozmów było w takim razie ~32 minuty + 5 sekund na komórkę, co dałoby koszt połączeń około 11,21zł brutto. 11,21 stanowi około 25% wartości całego abonamentu a to z kolei stanowi około 7,5 dnia 30 dniowego okresu rozliczeniowego.

Jeśli dobrze liczę to co z tego wynika?

Że 2 X rozpoczął mi się 7 (8) dniowy okres rozliczeniowy dlatego dostałem tylko 11,21zł do wykorzystania i pierwszy pełny okres rozpocznie się około 9 - 10 X? Dalej zginął mi 1 X ;)

Virgin Mobile

#363736  autor: Marens
 07 paź 2009, 09:56
elkanguro pisze:Że 2 X rozpoczął mi się 7 (8) dniowy okres rozliczeniowy dlatego dostałem tylko 11,21zł do wykorzystania i pierwszy pełny okres rozpocznie się około 9 - 10 X? Dalej zginął mi 1 X ;)
Najprawdopodobniej tak, a 1.10 dzwoniłeś? Może jest to ostatni dzień rozliczany przez TP.

#363745  autor: elkanguro
 07 paź 2009, 11:22
Tak były wykonywane połączenia 1 X. Hmm, teoretycznie na umowie z Netią mam start usługi właśnie 1 X więc chyba powinny już być rozliczane przez Netie.

Virgin Mobile

#363750  autor: Marens
 07 paź 2009, 12:02
TP mogło teoretycznie później uwolnić linię.

#364702  autor: elkanguro
 14 paź 2009, 00:02
Już wiem, że okres rozliczeniowy zaczyna mi się 17. Czyli od 1 (lub 2) do 16 to powinienem mieć połowę kasy z abonamentu do wykorzystania, czyli 18,44zł netto. Według wykazu już po wydaniu 16zł zaczęło mi naliczać opłaty co widać w tabelce poniżej:
Obrazek

Jeszcze jedno, dlaczego pierwsze dwie pozycje to jest to samo? Czyżby jedna rozmowa została mi policzona podwójnie tylko dlatego, że była przeprowadzana w szczycie jak i poza nim?

Virgin Mobile