• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #363480  autor: getsunder
 05 paź 2009, 17:20
Witam, jakims cudem nie moge odpowiedziec w moim poprzednim temacie wiec zakladam nowy.
Wiec tak, dostalem pare dni temu smsa, ze uslugi (telefon + internet llu) beda aktywne 9 pazdziernika (czy zawsze jest tak, ze beda aktywne dokladnie tego dnia? Czy moze wczesniej albo pozniej tez sie zdarza?) dzisiaj dostalem router Pirelli DRG A223G (dobry w ogole?) Jeszcze go nie podlaczalem, bo w instrukcji napisane jest, zeby tego raczej nie robic dopoki nie bedzie aktywnych uslug na linii gdyz moze to powodowac rozne zaklocenia. Nie ma tutaj nigdzie napisane jakiego loginu i hasla mam uzyc do zalogowania sie - mialem kiedys era internet stacjonarny na liniach tp i tam trzeba bylo podac nazwe uzytkownika + haslo.

#363500  autor: cbool
 05 paź 2009, 18:23
ja mialem neta dzien pozniej wlaczonego. po login i haslo musialem zadzwonic do netii... dla wszystkich jest to samo, ale juz nie pametam dokladnie. dopiero pozniej na stronie netii musisz aktywowac usluge i juz dostajesz swoj prywatny login i haslo.

EneRgY@=->

#363518  autor: luukasz82
 05 paź 2009, 20:35
Ja mam termin uwolnienia łacza na 6 października wziołem 4mb bez tel wiec jutro sie wszystko okaze czy bedzie juz internet.A login i hasło do pierwszego logowania to login:internet hasło: internet lub net24 i net24.A żeby aktywowac usluge nalezy wejsc na strone www.netia.pl/internet i tam pa aktywacji otrzymujemu poprawny login i haslo.

#363526  autor: abcd
 05 paź 2009, 21:00
Netia LLU ma postawiony serwer automatycznej konfiguracji, który sam przydziela nowym użytkownikom dane, ale na wszelki wypadek uzbrój się w komórkę i nr. (22)7111111. Co do dnia to spodziewaj sie w dniach 7-10.10 tak praktycznie. Wcześniej raczej nie chyba że masz b. dobre układy w TPSA ;)

#363539  autor: lukas63
 05 paź 2009, 21:58
Jak LLu to nie trzeba aktywować netu - wystarczy wpięcie do karty sieciowej - odpalenie routera - odczekanie z 3-5 min i net chodzi

#363592  autor: kkamilekk
 06 paź 2009, 10:47
ja czekałem na podłączenie 2tyg (netia na lini TP) strona pierwszego logowania działała jak chciała i nie mogłem dokończyc rejestracji. Najfajniejsze byly odpowiedzi ze strony netii ze wina lezy po stronie TP bo czegos tam nie zorbili...telefon do TP...u nas wszystko zostało wykonane...znow telefon do netii...wina routera:P po 15 minutach "samo" sie naprawiło:P do tej pory nie wiem kto sciemnial:P

Mitshubishi Truim=>nokia 3310=>nokia 5510=>siemens SL42=>sony cmd-j7=>nokia 7650=>samsung c100=>motorola t720i=>philips 162=>LG u800=>samsung avila=>samsung galaxy 9003 SCL