• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #362321  autor: zly_szeryf
 28 wrz 2009, 22:55
Witam serdecznie,

Proszę o pomoc, gdyż osoba z infolini Netii chyba nie była do końca pewna.

21.09.2009 została podpisana umowa na 8mb LLU bez telefonu. Z uwagi na umowe z TP na neo (chyba do 23 października) oraz telefon na czas nieokreślony podpisany został również załącznik o rezygnacji z TP.

Umowa ma zacząć obowiązywać od listopada (TP potwierdziła uwolnienie pętli 26.10).

Z uwagi na nową promocje korci mnie zaoszczędzenie prawie 500zl.
Pytanie jak to zrobić. Jak rozumiem pisze pismo, skanuje i wysyłam do Netii o odstąpieniu od umowy. Następnie podpisuje nową umowe.

Pytanie tylko co na to TP? Czy odstąpienie od umowy z Netią będzie skutkowało odstąpieniem od rozwiązania umowy z TP?

Niestety telefon wciąż jest zarejestrowany na moją mame i nie wiem co dokładnie podpisała.

Jest ktoś w stanie pomóc? Może poprostu poczekać 6 miesięcy i liczyć, że promocja będzie trwać nadal?

z góry dziękuję.
pozdrawiam

#362325  autor: piokuk
 28 wrz 2009, 23:06
Post jest tak napisany, ze nic z niego nie wynika. Jestem prawnikiem ale szczerze powiedziawszy nie wiem o co ci chodzi za bardzo.

#362330  autor: roni_
 28 wrz 2009, 23:26
Jak nie wiadomo jak wiadomo? Jak byk napisał, że to co zrobił to:
- podpisał umowę dnia 21.09.2009 na 8Mbit LLU bez telefonu
- razem z tą umową została podpisana rezygnację na telefon w TP i NEO
- umowa wchodzi w życie w listopadzie, tp ma zwolnić zasoby 26.10
a teraz chce:
- odstąpić od umowy z Netią
- podpisać jeszcze raz tą umowę tylko, że na nowych warunkach.
pyta się czy:
- jeśli odstąpi od umowy z netią to jednocześnie zostanie wycofana rezygnacja z telefonu + neo w tp. Tym samym umowa zostanie przedłużona na czas nieokreślony i będzie mógł podpisać umowę z netią w październiku, a za ten miesiąc słono zabulić.

Odpowiedzi na to pytanie nie znam, ale pan prawnik na pewno nam teraz pomoże.

#362362  autor: zly_szeryf
 29 wrz 2009, 10:26
Pozwole sobie dodać pewne informacje.

Moje pytanie dotyczy ludzi, którzy podpisywali umowe, bądź są pracownikami Netii. Otrzymałem kopie umowy i regulamin. Nie otrzymałem natomiast kopii pisma o zakończeniu świadczenia usług przez TP.

Pani w BOK Netii powiedziała, że w przypadku rozwiązania umowy Netia wysyła informacje do TP, że usługa jednak nie będzie świadczona.

I pytanie jest co zawiera pismo wysłane do TP. Jeśli są to np. 2 pisma
1) pospisane przez abonenta rozwiązanie umowy
2) informacja, że Netia chce wykupić dostęp do abonenta

to jak rozumiem umowa dalej będzie rozwiązana.

Mam nadzieje, że teraz będzie bardziej jasne.

pozdrawiam

#362391  autor: Vieslav
 29 wrz 2009, 12:16
Ja bym zapytał o to w TP. Ale wydaje mi się, że wystarczy powiedzieć/napisać coś, że jednak nie chcesz rezygnować. Ale to tylko moje przypuszczenia, bo gdy rozwiązywałem umowę na neostradę co chwila ktoś dzwonił i informował mnie, że można to anulować (podpisując aneks).

#362425  autor: krystian1022
 29 wrz 2009, 13:48
21.09.2009 została podpisana umowa na 8mb LLU bez telefonu.
jak umowa była podpisana przez kuriera, nie w punkcie to masz 10 dni czyli 30.09 na odstąpienie. Składasz pismo w punkcie lub wysyłasz listem poleconym i już...

potem np. 1.10 idziesz do punktu i podpisujesz umowę na tych warunkach co są dzisiaj i po problemie :)