• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #359535  autor: sonykuba
 14 wrz 2009, 15:54
Witam mam pytanie takiej treści:
Czy jesli mam takie dobrodziejstwo techniki jakim jest neofon, czemu nie moge dodzwonic sie na ten numer neofonu, korzystajac z komorek Plusa. Jest to jakos zdeterminowane tym ze plus takich polaczen nie umozliwia, czy po prostu blad w ustawieniach routera i telefonu. Telefon dziala jak najbardziej, moge z niego dzownic, slusze w sluchawce druga osobe i ona mnie slyszy, wiec dlatego zaczelo mnie zastanwiac czy moze cos jest nie tak z Plusem.

#359544  autor: Marens
 14 wrz 2009, 16:11
Neofon, o ile się nie mylę ma numer 0300 z puli TP@VoIP.
Niektórzy operatorzy nie umożliwiają połączenie się z tą pulą numerów.

Zainteresuj się IPfonem, FreeConetem. Tam otrzymujesz "zwykły" numer telefonu np. 022123456

#359554  autor: Vieslav
 14 wrz 2009, 16:31
Z tego, co obiło mi się o uszy to na Voip zaczynające się od 0300 tylko z Orange da się dodzwonić, podobnie jak na 080x i 070x.

#359555  autor: Marens
 14 wrz 2009, 16:37
Nawet nie musiało Ci się o uszy obijać, bo tak jest :)

#359730  autor: sonykuba
 15 wrz 2009, 14:06
znaczy powiem wam tak z neofonu mozna sie dodzownic wszedzie tylko zadzownic na niego widocznie.
A numer neofonu to zaczynaja sie 399.
Co do tego Ipfonu czy freeconetem to kosztuje cos otrzymanie takiego numeru, trzeba podpisywac jakas umowe?

#360040  autor: Sirmark
 16 wrz 2009, 23:33
sonykuba pisze:Co do tego Ipfonu czy freeconetem to kosztuje cos otrzymanie takiego numeru, trzeba podpisywac jakas umowe?
po czesci kosztuje, bo musisz zasilac oplata minimalna. Oczywiscie cala kwota jest do wykorzytania. W IPfonie minimum 25 zl/ 3 m-c. dla niektorych to nie wiele, dla innych to sporo.. Ja jestem przykladem, ze mam problem z wykorzystaniem. za duzo dzwonie z komorki.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#360084  autor: user_delete7
 17 wrz 2009, 10:22
ja polecę Tlenofon tam pierwszy numer jest za darmo ( warunek 10 min odebranych w ciągu 3 miesięcy) mam od krótkiego czasu tą usługę ale powiem że mi się widzi rozmowy są rewelacyjnej jakości bez szumów czy trzasków ale to chyba zasługa łącza 4MB