• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #336673  autor: kacperfx
 22 maja 2009, 13:04
cześć,

Znajomy ma problem, otóż zepsuł mu się modem Orange (Icon - modelu nie pamiętam), sprawdzałem go u siebie, faktycznie - nie chce się w ogóle łączyć, poradziłem mu oddać go do najbliższego punktu.
Niestety w punkcie nie przyjęli mu modemu bo nie miał karty gwarancyjnej, ma tylko umowę która podpisał z Orange, czy to nie jest podstawa do reklamowania modemu?

#336675  autor: kowcio
 22 maja 2009, 13:15
kacperfx pisze:Niestety w punkcie nie przyjęli mu modemu bo nie miał karty gwarancyjnej, ma tylko umowę która podpisał z Orange, czy to nie jest podstawa do reklamowania modemu?
Nie bardzo, ponieważ karta gwarancyjna jest od tego, a nie umowa... Także sprawa skomplikowana się wydaje. A gdzie ma gwarancję? Ma paragon za ten modem?

#337563  autor: abramek92
 26 maja 2009, 23:15
Kiedyś w jeszcze Idei jak nie miałem gwarancji to udało mi się wyrobić duplikat gwarancji z umowy. Ostatnio kumpel też tak robił z telefonem SE i za jakąś drobną opłatą mu zrobili ten duplikat.

#337577  autor: vinc
 27 maja 2009, 06:32
kacperfx niech Twój znajomy przejdzie się do punktu, w którym został zakupiony modem lub do salonu firmowego z umową i modemem. Jeśli nie zostanie przyjęty na gwarancję to postarają się załatwić nową kartę gwarancyjną sprzętu u producenta.

Obrazek

#338587  autor: kacperfx
 01 cze 2009, 12:49
Sprawa załatwiona, po prostu Pani za pierwszym razem była niedoinformowana. Dzięki za wszystkie sugestie ;)

Można oddać modem bez dokumentu zakupu i gwarancji ;)

#339070  autor: yagi
 03 cze 2009, 22:38
Można oddać modem bez dokumentu zakupu i gwarancji ;)
Z tego co sie dowiedzialem to tylko w punkcie operatora mozna takie cos zrobic. Jak zaniesiesz bezposrednio do serwisu taki pakiet to Cie odesla z kwitkiem...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#340041  autor: kacperfx
 09 cze 2009, 14:34
yagi pisze: Z tego co sie dowiedzialem to tylko w punkcie operatora mozna takie cos zrobic. Jak zaniesiesz bezposrednio do serwisu taki pakiet to Cie odesla z kwitkiem...
Tak, masz racje, tylko u operatora, ale mi właśnie u operatora nie chcieli przyjąć tego.