• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #329109  autor: mir123bych
 13 kwie 2009, 21:01
Zbliżający się dużymi krokami czerwiec będzie 24 miesiącem 2 letniej umowy na usługę orange free którą zawarłem 2 lata remu z Orange.

Ponieważ nie chcę dalej być związany z OF muszę złożyć dyspozycję nieprzedłużania umowy, zgadza się?

Bo zgodnie z regulaminem "umowa zawarta na czas określony przekształca się, po upływie czasu na jaki została zawarta, w umowę na czas nieokreślony, chyba że Abonent złożył dyspozycję nieprzedłużania umowy ponad okres na jaki została zawarta."

Czy mogę to zrobić telefonicznie, czy muszę do nich iść? W jakim terminie muszę to zrobić?

Obrazek

#329113  autor: Jedrker
 13 kwie 2009, 21:06
mir123bych pisze:Ponieważ nie chcę dalej być związany z OF muszę złożyć dyspozycję nieprzedłużania umowy, zgadza się?
dokładnie.
Musisz napisać wypowiedzenie umowy.
W przeciwnym razie umowa po okresie wiążącym przekształci się na umowę bezterminową.
mir123bych pisze:Czy mogę to zrobić telefonicznie, czy muszę do nich iść? W jakim terminie muszę to zrobić?
Takie pismo zanosi się do salonu oni je faksują.
Jeśli chcesz aby umowa była rozwiązana w dniu końca umowy musisz conajmniej na 30 dni przed napisać i wysłać takie pismo do nich.

#329115  autor: mir123bych
 13 kwie 2009, 21:10
wysłać?

Zanieść?

Macie wzór? Czy po prostu z dniem wypowiadam umowę zawartą na okres. Wypowiedzenie skutkuje z dniem...

Obrazek

#329117  autor: Jedrker
 13 kwie 2009, 21:21
mir123bych pisze:wysłać?

Zanieść?
idziesz do salonu orange z wypowiedzeniem i prosisz o przesłanie faksem do centali pisma.
mir123bych pisze:Macie wzór?
Nie ma wzoru.
Normalnie piszesz, iż chcesz rozwiązać umowę z dniem końca umowy.
Podajesz numer telefonu, swoje dane, hasło abonenckie.
I podpis.
I wsio :mrgreen:

#329118  autor: kamil1221
 13 kwie 2009, 21:24
Idź do dowolnego salonu i tam wszystko załatwisz.
Są odpowiednie druki - które zostaną tobie wydrukowane i przesłane faxem. Poproś o kopię dokumentu, oraz potwierdzenie wysłania z faxu.

#329120  autor: Jedrker
 13 kwie 2009, 21:27
kamil1221,
a na koniec polecam po ok.24 godzinach od wysłania faksu zadzwonić do nich, czy czasem nie zaginął po drodze ;]

#329121  autor: kamil1221
 13 kwie 2009, 21:29
:]
Dlatego ja w salonie osobiście wysyłam 2 razy fax. Raz przy kliencie, nastepnie po kilku godzinach kolejny.

#337461  autor: memory
 26 maja 2009, 18:51
Witam. Potrzebuje pomocy. :( Wiec moj kolega ma problem z orange free. Mial go zainstalowanego na windows vista a teraz niedawno zmienil system na windows xp. Jeszcze wczoraj chodzil mu internet ale po nocy przestal. Wogole nie moze sie polaczyc z nim a nawet go odinstalowac. Jest ktos w stanie nam jakos pomoc? Bo sie glowimy juz dlugi czas nawet dzwonilismy do biura obslugi klienta i oni tez nie wiedza co i jak. pozdrawiam.