• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #259344  autor: rafalsz
 31 mar 2008, 15:22
Witam
Złożyłem wniosek o zdjęcie PCM na 9393 lecz otrzymałem negatywną odpowiedź od TP. Chcę założyć internet Ery na lini TP. Czy komuś z Was udało się wywalczyć zdjęcie PCM. Jakie działania powinienem podjąć ?
Czy Prezes UKE może pomóc w tej sprawie ?

#259471  autor: marinux
 31 mar 2008, 23:10
jeśli z PCM chodzi kilku abonentów to TP nie zdejmie go dopóki nie dociągną kabla który pozwoli ich podłączyć, chyba że w danym miejscu jak narazie nie można poprowadzić kilku osobnych linii ze względu na brak wyposażeń na dany rejon.
Trzebaby dowiedzieć się w TP czemu nie chcą zdjąć PCMki.
PCM to poprostu podzielenie jednej linii telefonicznej na kilka numerów telefonu bez możliwości ADSL. PCM służy tylko do kodowania dźwięku
POZDRO

#259615  autor: wuwuwu
 01 kwie 2008, 21:57
zdejmą pcm'a przy okazji jakiejś inwestycji. serwisanci nie dostają zleceń na zdjęcie pcm'a , nikt specjalnie dla ciebie nie zdejmie. tak jak już pisałem w innym temacie, mogę polecić ci najkrótszą drogę - zgłoś telefon na uszkodzenie, monter do ciebie zadzwoni, dogadaj się , że dasz mu PRYWATNIE do ręki 100zł (czy ile wynegocjujesz) za zdjęcie twojego nr z pcm'a. jeżeli bardzo ci zależy i stać cię na to to jest najszybsza opcja. oczywiście jeśli będą wolne pary na głowicy, z tym może być różnie. No, a jak aż tak bardzo ci nie zależy to zawsze możesz pisać do prezesa UKE :DDD

#259689  autor: elmer7
 02 kwie 2008, 13:55
A czy wiadomo już cos kiedy Internet ADSL Ery będzie dostępny dla wszystkich.? bo Kwiecień już się zaczął, a tu ani słychu ani widu. :( !

#259860  autor: elmer7
 03 kwie 2008, 14:04
Jeśli kogoś interesuje to z tąd możecie pobrać cennik i regulamin świadczenia internetu ADSL przez Ere. Era Cennik+Regulamin

Pierwsze uchybienie jakiego się dopatrzyłem to pkt.7
Rozumiem, że nie bedzie można w trakcie trwania umowy przejść na większą prędkość?

[ Dodano: 2008-05-22, 00:20 ]
rafalsz pisze:Witam
Złożyłem wniosek o zdjęcie PCM na 9393 lecz otrzymałem negatywną odpowiedź od TP. Chcę założyć internet Ery na lini TP. Czy komuś z Was udało się wywalczyć zdjęcie PCM. Jakie działania powinienem podjąć ?
Czy Prezes UKE może pomóc w tej sprawie ?
Mój pierwszy wniosek też tp odrzuciła podając błachy powód( zły numer domu, bo mają moje dwa stary-zmieniony przez gmine i nowy na ktory normalnie rachunki od 8 lat przychodzą).
Podpisalem umowe po raz drugi... minął tydzień tp zaakceptowało.
Dziś podłanczam router i.... d**a kolejna kłoda pod nogi, "w gniazdku nie ma internetu"
tzn. na modemie tylko świeci sie " POWER" i "WIRELESS" a "DSL" i "INTERNET" się nie świecą. Informatyk ktory mi to robil powiedzial ze prawdopodobnie linia tp nie jest skrosowana( co to znaczy? i jak to "naprawić" ? ) I zglosilismy reklamacje w Erze, którą rozpatrzą do 60 godzin roboczych.... czyli kolejne czekanie ;/

Jesli w moim przypadku chodzi o zle skrosowaną linie to czy ktos moglby mi to jakos wyjasnic o co w tym chodzi?!