• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #208320  autor: WuWojtas
 31 lip 2007, 15:06
Witam!

Czy ktoś z Was pamięta, kiedy to TP obiecała zwiększyć upload na usłudze InternetDSL? Ja gdzieś zapodziałem pisemko od nich. Telepolis.pl też pisało o tym, a teraz nie mogę tego znaleźć.

Mi się wydaje, że to już powinno nastąpić.

Pozdrawiam

8) Wojtek 8)

#208345  autor: Vieslav
 31 lip 2007, 16:45
Nic o tym nie słyszałem... :roll: Mieli zwiększyć upload ale tylko w Neostradzie 6 mb/s z 256 kb/s na 512 kb/s. O DSL nic nie słyszałem. Natomiast w wyższych opcjach możesz sobie dokupić wyższy upload ale nie mam pojęcia ile on kosztuje.

#208354  autor: WuWojtas
 31 lip 2007, 17:21
..wiem, że było, ale kurcze nie mogę tego odnaleźć. Mieli sami zwiększać upload nieznacznie dla wyższych abonamentów

8) Wojtek 8)

#208461  autor: Prometo
 31 lip 2007, 21:38
A ja gdzieś czytałem, że od września TP SA ma podnieść prędkości Neostrady dla obecnych użytkowników w związku z odpływem klientów.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl
 #208776  autor: Immortal
 02 sie 2007, 08:13
WuWojtas pisze:Witam!

Czy ktoś z Was pamięta, kiedy to TP obiecała zwiększyć upload na usłudze InternetDSL? Ja gdzieś zapodziałem pisemko od nich. Telepolis.pl też pisało o tym, a teraz nie mogę tego znaleźć.

Mi się wydaje, że to już powinno nastąpić.

Pozdrawiam
Swego czasu TPSA rozsyła stosowne pismo, które mówiło o przyspieszeniu dla opcji 4 i 8 MB/s uploadu do 0.8 MB/s. Wedle moich nieoficjalnych informacji, zmiana będzie się odbywała pod koniec roku (ze wskazaniem na październik i listopad), a i to pewne nie jest, ze względów technicznych. Dodatkowo pismo, było tak sformułowane, że nie mówiło czy ta zmiana będzie darmowa czy też trzeba będzie za to dodatkowo płacić. Raczej wydaje się, że za dodatkowy upload trzeba będzie płacić dodatkowo jak to ma miejsce teraz dla opcji 2 MB/s gdzie można dokupić dodatkowe 256 KB/s do 0.5 MB/s.

#240694  autor: lwilczek
 20 gru 2007, 12:07
Oj telekomunikacja chyba nas robi w konia z tym zwiększaniem uploadu, dzwoniłem ostatnio kilka razy na infolinię biznesową dsl'a i nic tam nie wiedzą na ten temat.

#242683  autor: jahu
 29 gru 2007, 18:05
lwilczek, a na co liczyłeś to tepsa - wciskaja ciemnote - z nimi jest tak - jak czegos nie zobaczysz na wlasne oczy nie pomacasz - to nie wierz :)