• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #181663  autor: MvT
 09 maja 2007, 18:03
Przyszedł dziś pewien pan i złożył mi ofertę tańszego abonamentu (o jakieś 5 zeta) ale za to oczywiście z tańszymi połączeniami (jakieś grosze w różnicy) z firmy Telestrada, problem polega na tym że jestem użytkownikiem tp i jej usługi Neostrada. i teraz mam pytanie czy jeśli podpiszę z tą nową firmą nową umowę czy tepsa nie będzie mi dorzucała do rachunku opłaty za "utrzymanie sieci" i czy nie wyjdzie mi ten interes bokiem.

N3310=>N8310=>N3100=>N6610i=>N6070=>N3110c=>SEW890=>SEW715=>LG GT540 Swift=>HTC Wlidfire S=>...

#181764  autor: PiotrG-dz
 09 maja 2007, 21:14
Według UKE nie będziesz musiał płacic za utrzymanie linii. :)
 #181827  autor: amadeo
 10 maja 2007, 07:54
MvT pisze:Przyszedł dziś pewien pan i złożył mi ofertę tańszego abonamentu (o jakieś 5 zeta) ale za to oczywiście z tańszymi połączeniami (jakieś grosze w różnicy) z firmy Telestrada, problem polega na tym że jestem użytkownikiem tp i jej usługi Neostrada. i teraz mam pytanie czy jeśli podpiszę z tą nową firmą nową umowę czy tepsa nie będzie mi dorzucała do rachunku opłaty za "utrzymanie sieci" i czy nie wyjdzie mi ten interes bokiem.
myślisz ze faktycznie bedzie taniej i lepiej??? no niewiem...lepiej popytac o opinię innych co juz z tego korzystają

Obrazek

#182048  autor: MvT
 10 maja 2007, 20:08
tepsaslave pisze:Według UKE nie będziesz musiał płacic za utrzymanie linii. :)
no wg UKE tak ale czy wg tepsy też? zresztą dzis ten pan zadzwonił i się spytał czy podpisujemy umowę, nie był już niestety taki miły gdy mu odpowiedziałem że nie. Gadał coś o tym że on podpisuje umowę z ludźmi inteligentnymi, no cóż udałem głupka i niech tak będzie :D

N3310=>N8310=>N3100=>N6610i=>N6070=>N3110c=>SEW890=>SEW715=>LG GT540 Swift=>HTC Wlidfire S=>...

#182071  autor: PiotrG-dz
 10 maja 2007, 20:46
TPSA będzie musiała to uwzględnić czego żąda UKE.Dziwne traktowanie abonenta ma ta Telestrada.Nie ma u ciebie innego alternatywnego opa np:Spray,Netia???

re

#182137  autor: amadeo
 11 maja 2007, 06:49
pozatym masz neostradę na linni jesli w ramach WLR przejdziesz żadnych kosztów dodatkowo nie poniesiesz

Obrazek

#189594  autor: Lucypher29
 05 cze 2007, 15:31
Albo "Ludziska" nie wiecie co piszecie, albo część z Was to naganiacze i oszuści.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1. Rzeczywiście TP jest firmą kiepską i w dodatku wszystkie zyski idą do Paryża (raport giełdowy TP).
2. Większość firm konkurencyjnych to także firmy zagraniczne, których zyski też idą nie dla Polaków np Tele2 czy Netia. Wyjątkiem jest Dialog, którego głównym udziałowcem jest KHGM czyli państwo.
3. UKE owszem nakazało TP zmniejszenie opłaty na "gołą" (naked) Neo. Ale TP tego nie bierze wogóle pod uwage i obciąża każdego delikwenta opłatą 36,6 PLN (brutto). UKE nakłada kary itd, ale TP raczej jej nie zapłaci, bo Neo nie jest usługą powszechną i UKE według zresztą UE nie powinno się wtrącać w usługi szerokopasmowe. Dlatego cena się w najbliższych miesiącach nie zmieni.

Dlatego przechodząc do różnych "alternatywnych" dostawców wlr pamiętajcie, że mając Neo w TP będzieci płacić dodatkową opłatę za łącze.

pozdrawiam i życzę udanych wyborów operatora.