• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu stacjonarnego.
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu stacjonarnego.
 #1181518  autor: kszaq
 19 paź 2024, 09:55
Informacyjnie: nie ma możliwości zmiany prędkości nju światłowód na wyższą lub niższą. Według konsultantów na czacie, jedyna możliwość to rezygnacja z umowy (wraz ze zwrotem sprzętu itd.), a następnie wzięcie nowej.
 #1184922  autor: phonemaniac
 31 gru 2024, 09:54
Hejka :)
Mam pytanie do użytkowników nju światłowód. Czy posiadając usługę, macie publiczny adres IP (czy można się dobić z zewnątrz do routera). To że własny router można używać to wiem, ale dochodzą do mnie sprzeczne sygnały odnośnie adresu IP (raz mówią na infolinii, że jest publiczny, a raz mówią że jest prywatny) a nie ukrywam, że bardzo mi zależy na publicznym adresie.
 #1184925  autor: KC-KARLOS
 31 gru 2024, 10:26
phonemaniac: w nju adres IP jest publiczny i dynamiczny.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1184941  autor: kszaq
 31 gru 2024, 13:41
Adres jest publiczny, bez żadnych sztucznych ograniczeń w łączności z zewnątrz (poza niektórymi niskimi portami wykorzystywanymi dawniej do "znanych" ataków), zmienia się każdorazowo przy nawiązaniu sesji PPPoE, sesja jest automatycznie rozłączana po 11 dniach.

Jeśli interesuje Cię IPv6 - dostaje się prefix /56.
 #1184957  autor: phonemaniac
 31 gru 2024, 19:26
Mnie tylko interesuje aby mieć publiczne IP (obojętne, czy dynamiczne czy statyczne - poradzę sobie z tym), oraz żebym bez żadnych problemów mógł korzystać ze swojego routera bez żadnych dodatkowych opłat (niestety, nie jest to takie proste w przypadku innych operatorów). IPv6 mnie nie interesuje.
 #1186498  autor: kszaq
 22 sty 2025, 19:35
Zauważyłem dzisiaj, że RevDNS zmienił się z xxxyy.neoplus.adsl.tpnet.pl na xx.xx.xx.xx.ipv4.supernova.orange.pl.