• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu stacjonarnego.
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu stacjonarnego.
 #1185867  autor: mknd1123
 11 sty 2025, 23:22
Witajcie, aktualniw mam Orange Love Mini, Swiatlowod 300mb,s z funbox 3 i telefon 20GB (ktory apropos zostal nam wcisniety i nikt go od poczatku aneksu nie uzywa). Chcialbym zrezygnowac z tego pakietu i zostawic Internet 300 mb,s z tym ze chcialbym dobrac FunBox 6, a z numeru tel zrezygnowac. Czy jest to mozliwe? Czy trzeba najpierw rozwiazac umowe na wszystko i nowa podpisac na internet? Jesli chodzi o koniec umowy tego pakietu to ciezko mi stwierdzic bo pisze mi tak w moj orange ,ze 
Orange Love- bezterminowy
Orange Love Plan Komorkowy -11 kwietnia 2025
Neostrada opcja do 300mb/s -23 maja 2025
Prosze o pomoc, dzięki:) :D :mrgreen:
 #1185871  autor: Vieslav
 12 sty 2025, 08:32
Wydaje mi się, że Orange Love jest traktowane jako jedna usługa. A przynajmniej tak było dwa lata temu gdy próbowałem wyciągnąć z Love numer komórkowy. Najprościej i najszybciej będzie zrezygnować z całości i podpisać nową umowę na sam internet.
Pozbawisz się internetu na kilka dni ale będzie załatwione jak trzeba.

BTW widzę, że masz jakąś starą umowę. Policz sobie dokładnie, czy opłaca się to zmieniać, czy nie lepiej zostać z tym, co masz.
Teraz Orange dokłada wszelkie możliwe opłaty dodatkowe, m.in.: opłatę za Funboxa, opłatę za usługi na obcej sieci, opłatę za domek. Może być tak, że finalnie za sam internet zapłacisz więcej, niż płacisz obecnie.
 #1185873  autor: mknd1123
 12 sty 2025, 09:59
Vieslav pisze:
12 sty 2025, 08:32
Wydaje mi się, że Orange Love jest traktowane jako jedna usługa. A przynajmniej tak było dwa lata temu gdy próbowałem wyciągnąć z Love numer komórkowy. Najprościej i najszybciej będzie zrezygnować z całości i podpisać nową umowę na sam internet.
Pozbawisz się internetu na kilka dni ale będzie załatwione jak trzeba.

BTW widzę, że masz jakąś starą umowę. Policz sobie dokładnie, czy opłaca się to zmieniać, czy nie lepiej zostać z tym, co masz.
Teraz Orange dokłada wszelkie możliwe opłaty dodatkowe, m.in.: opłatę za Funboxa, opłatę za usługi na obcej sieci, opłatę za domek. Może być tak, że finalnie za sam internet zapłacisz więcej, niż płacisz obecnie.
teraz place 95-100 zł 300mb/s a gdybym poszedl na sam internet to cena 65 zl wiec zawsze cos , a po co tez ma byc jakiś numer ktorego nikt nie uzyl ani razu od poczatku umowy :mrgreen:

Ps. Niewiem czy to stara umowa jakos bardzo ;) podpisana w kwietniu 2023 jako przedłużenie samego internetu , ale wcisnieto mojemu tacie kit ze musi byc z „karta internetowa” bo ze sie nie da samego internetu przedluzyc :lol:
koszalineo941268 pisze:
12 sty 2025, 07:00
Próbowałeś zapytać się konsultanta Orange?
Probowalismy, ale jeden mowi co innego a drugi jeszcze inaczej wiec juz sie gubie :/
 #1185891  autor: Vieslav
 12 sty 2025, 20:29
Jeżeli chcesz sam internet to może zrezygnuj całkiem z tego Love i sprawdź nju światłowód? Wychodzi dużo taniej, łącze praktycznie to samo, tylko dostaniesz Funboxa 3 zamiast 6.
 #1185892  autor: mknd1123
 12 sty 2025, 20:53
Vieslav pisze:
12 sty 2025, 20:29
Jeżeli chcesz sam internet to może zrezygnuj całkiem z tego Love i sprawdź nju światłowód? Wychodzi dużo taniej, łącze praktycznie to samo, tylko dostaniesz Funboxa 3 zamiast 6.
Właśnie problem jest w tym, że jak chce sprawdzić dostępność usługi NJU światłowód to pisze:
"usługa jest niedostępna
we wskazanej lokalizacji:
XXXXXXXXXX, XXXXXXXXXXXXX XXX/X
Cały czas pracujemy nad zwiększeniem zasięgu usługi. Zostaw swoje dane,
a skontaktujemy się z Tobą, gdy będzie dostępna w Twojej lokalizacji.
Kup Internet mobilny od nju z nawet 300 GB za 29 zł/mies. i bądź online gdziekolwiek jesteś. Kliknij tutaj i sprawdź szczegóły oferty.

jezeli juz mam rezygnować z tego pakietu LOVE , żeby założyć od nowa sam internet to już niewiem czy nie przejść do vectry i mieć jeszcze taniej :P
 #1185904  autor: kszaq
 13 sty 2025, 09:13
Jeśli masz już internet w swoim domu/mieszkaniu od nju lub Orange, to pokaże Ci brak dostępności. Wiem to po sobie - mam nju światłowód, a sprawdzacz pokazuje brak dostępności. Jeśli mieszkasz w bloku, sprawdź zmieniając numer mieszkania, najlepiej na sąsiada, który na pewno nie ma Orange.
 #1185940  autor: Vieslav
 13 sty 2025, 19:52
kszaq pisze:
Jeśli masz już internet w swoim domu/mieszkaniu od nju lub Orange, to pokaże Ci brak dostępności. Wiem to po sobie - mam nju światłowód, a sprawdzacz pokazuje brak dostępności. Jeśli mieszkasz w bloku, sprawdź zmieniając numer mieszkania, najlepiej na sąsiada, który na pewno nie ma Orange.
Może w miejscu zamieszkania autora wątku jest jakaś inna sieć światłowodowa. On wcale nie musi mieć sieci Światłowód Inwestycje czy tam Orange, może to być jakieś POPC. Nju jest dostępne chyba tylko na sieci SI. Miałem u siebie w starym mieszkaniu światłowód Orange i przy sprawdzaniu adresu na stronie nju pojawiał się komunikat, że pod tym adresem są już usługi Orange. Tam była infrastruktura SI. W innym miejscu zamieszkania, gdzie kiedyś miałem światłowód Orange na sieci POPC (aktualnie nic tam nie ma), nju nie jest dostępne.

@mknd1123 czy koniecznie musi być internet od Orange? Na początku myślałem, że tylko to masz dostępne, teraz okazuje się, że jest jeszcze Vectra. :roll:
Jeśli nie wiesz/nie jesteś pewien, jakie sieci świadczą usługi w Twoim miejscu zamieszkania zajrzyj na stronę:
internet.gov.pl
mknd1123 pisze:
12 sty 2025, 20:53
jezeli juz mam rezygnować z tego pakietu LOVE , żeby założyć od nowa sam internet to już niewiem czy nie przejść do vectry i mieć jeszcze taniej :P
Niestety Orange Love to taki dziwny twór. Żeby zachować numer komórkowy przy rezygnacji musiałem przenieść go do innej sieci chociaż na jeden dzień i wrócić do Orange. Inaczej numer by przepadł.
 #1185943  autor: mknd1123
 13 sty 2025, 20:08
Vieslav pisze:
13 sty 2025, 19:52
kszaq pisze:
Może w miejscu zamieszkania autora wątku jest jakaś inna sieć światłowodowa. On wcale nie musi mieć sieci Światłowód Inwestycje czy tam Orange, może to być jakieś POPC. Nju jest dostępne chyba tylko na sieci SI. Miałem u siebie w starym mieszkaniu światłowód Orange i przy sprawdzaniu adresu na stronie nju pojawiał się komunikat, że pod tym adresem są już usługi Orange. Tam była infrastruktura SI. W innym miejscu zamieszkania, gdzie kiedyś miałem światłowód Orange na sieci POPC (aktualnie nic tam nie ma), nju nie jest dostępne.

@mknd1123 czy koniecznie musi być internet od Orange? Na początku myślałem, że tylko to masz dostępne, teraz okazuje się, że jest jeszcze Vectra. :roll:
Jeśli nie wiesz/nie jesteś pewien, jakie sieci świadczą usługi w Twoim miejscu zamieszkania zajrzyj na stronę:
internet.gov.pl
Zależało mi na orange, ale jeśli mam już rozwiązywać umowę to niewiem czy nie lepiej przejść gdzieś indziej, sieci jakie mam wg internet gov pl to:
Multimedia, Vectra, Polkomtel, T-Mobile Polska, Orange Polska, RFC, P4, BESTCONNECT/MYFIBER, także wybór mam bo mieszkam w bloku :D
 #1186222  autor: Vieslav
 18 sty 2025, 09:34
Orange tak naprawdę to pewniak.
Vectra jest dość tania, ale nie wypowiem się na temat ich internetu bo nigdy nie miałem. Opinie są raczej negatywne.
Play jest najtańszy, ale nie jest polecany ze względu na złą jakość usług i tragiczną obsługę klienta.
Może ten lokalny operator Bestconnect/Myfiber będzie dobrym kompromisem? Mali lokalni gracze często są niedoceniani mimo ogromnego potencjału.
 #1186223  autor: as1as
 18 sty 2025, 09:56
Aby zrezygnować z telefonu trzeba wypowiedzieć całą umowę i podpisać nową. Mam podobny przypadek i nie opłaca się,chyba że chcesz się przenieść np.do NJU. Bo podejrzewam, że jeżeli jest Orange to NJU też będzie działać w tym miejscu. W aplikacji pokaże niedostępność ale konsultant twierdzi że przy aktywnej umowie z Orange zawsze będzie tak pokazywać.