Strona 1 z 2

[K1] zewnętrzny wyświetlacz

Post:27 paź 2007, 00:27
autor: Agapeee
witam, orientuje się ktoś może czy można w motoroli K1 zmienić wygląd zewnętrznego wyświetlacza. mam ten telefon od kilku dni i na zewnętrznym wyświetlaczu widnieje logo Orange. Wiecie może czy jest możliwość zmiany na jakikolwiek inny rysunek? Dziękuje i pozrawiam :D

Post:27 paź 2007, 08:41
autor: yagi
W Orange spodziewam sie ze nie da sie tego zrobic ze wzgledu na cudowne Orange Menu :(

Masz mozliwosc dorwania K1 z innej sieci i sprawdzenia tego telefonu w dzialaniu?

Post:27 paź 2007, 11:49
autor: gomez1982
Chodzi o to logo jakie pojawia się na tym wyświetlaczu po otwarciu obudowy?Można je zmienić ale to równoważy się z ingerencją w obszar oprogramowania dla Ciebie normalnie nie dostępny.Ale jeśli mowa o tym co opisałem to można bo ja sam zmieniałem w swojej V3.

Post:27 paź 2007, 22:49
autor: Agapeee
Dziękuję :) to ja jednak chyba zostawię to logo Orange bo z natury jestem osobą ostrożną i wole w to nie ingerować i nic nie kombinować. No trudno :( ale dziękuję i pozdrawiam.

Zegar na wyświelaczu

Post:03 sty 2008, 15:27
autor: ignis
A ja trochę z innej beczki-czy istnieje możliwość prostego ustawienia zegara na stałe na wyświetlaczu zewnętrznym?
Obiło mi się o uszy, że trzeba wgrywać skiny, seemy i instalować jakieś programy, które poprzez zamianę jednego pliku na inny to umożliwiają-czy to prawda?

W kazdym razie byłabym wdzięczna za fachowe poinstruowanie, jak można ten zegar na stałe ustawić.

Post:03 sty 2008, 15:53
autor: krzysiek08020
witam

A może ktoś wie jak WYŁĄCZYĆ zewnętrzny wyświelacz, gdy telefon jest otwarty? :?:
Bo wtedy to tylko szkoda baterii...

Krzysiek

Post:03 sty 2008, 16:32
autor: fortel
Jest takie forum matrax sie zwace-zajrzycie tam koniecznie,zadajcie pytanie a napewno znajdzie sie ktos kto Wam pomoze! :smt006

Post:03 sty 2008, 20:47
autor: ignis
A czemu mnie odsyłasz do innego forum-chciałam znaleźć odpowiedź akurat tutaj.

Post:03 sty 2008, 22:44
autor: gomez1982
Odsyła Cię bo to jest forum ogólne rozwiązujemy problemy na bazie wiedzy jaką posiadamy sami a tamto forum jest tylko o Motoroli.Są tam ludzie którzy się lepiej na tym znają.

Post:03 sty 2008, 22:46
autor: orB
ignis pisze:A ja trochę z innej beczki-czy istnieje możliwość prostego ustawienia zegara na stałe na wyświetlaczu zewnętrznym?
Obiło mi się o uszy, że trzeba wgrywać skiny, seemy i instalować jakieś programy, które poprzez zamianę jednego pliku na inny to umożliwiają-czy to prawda?
Chodzi Ci o to aby zegar był także przy otwartej klapce? Bo w każdym innym wypadku tam jest. Jeśli dobrze zrozumiałem, to z tego co się orientuję nie można tak niestety zrobić.

Post:04 sty 2008, 08:28
autor: ignis
"Chodzi Ci o to aby zegar był także przy otwartej klapce?"

Nie-chodziło mi o to, aby zegar był na wyświetlaczu zewnętrznym przy zamkniętej klapce.

A na forum Matrax wchodziłam i przeglądałam posty poniekąd związane z K1. Jednakże udzielane przez nich wskazówki spowodowałyby, że jedynie byłabym w stanie uszkodzić sobie telefon niż ustawić ten zegar na stałe. Chodziło mi o PROSTY sposób, a nie potężnie zagmatwany, bez konieczności podłączania USB, wgrywania programów czy skórek.

Post:04 sty 2008, 08:46
autor: gomez1982
Niestety ale w Motoroli cały urok się właśnie skupia na dłubaniu w sofcie.Dlatego kobiety kupują Motorole bo ładne klapki a faceci którzy lubią się pobawić właśnie dla tego dłubania i dla ciekawego wyglądu.

Post:04 sty 2008, 10:58
autor: ignis
Acha-czyli rozumiem PROSTO nie da się tego zrobić i aby ustawić zegar na stałe przy zamkniętej klapce na wyśw.zew. muszę udać się do sklepu/serwisu GSM aby tam podłubano w sofcie mojej K1.
Cóż-nie będę miała zegara na klapce i już... :cry:

Post:04 sty 2008, 12:50
autor: orB
Przecież zegar jest przy zamkniętej klapce, tylko później się przyciemnia, ale go widać.

Post:04 sty 2008, 20:48
autor: ignis
Widać-ale niezmiernie słabo, pod odpowiednim kątem, przy odpowiednim oświetleniu, a na pewno nie w ciemniejszym pomieszczeniu.
No nic-to jest mega drobnostka, poradzę sobie bez zegara na K1.