• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #333767  autor: zielik4
 07 maja 2009, 14:59
Witam wszystkich !

Mam takie pytanie: Obecnie jestem "szczęśliwym" posiadaczem telefonu w ofercie Ery
Tak Tak Fon. W umowie mam napisane, że muszę utrzymać ważność konta na połączenia wychodzące do 09.2010. Obecnie konto mam ważne do 05.2010, ale za 2-3 miesiące będzie ważne do września i w tym momencie spełnię już warunki umowy. Czy po spełnieniu tych warunków mogę przenieść numer do Play na abonament ? Czy będzie, mimo spełnienia warunków umowy, naliczona kara umowna ? Piszcie co o tym myślicie.

#333774  autor: Ramirez
 07 maja 2009, 15:14
Nie ma tak dobrze :wink:
Konto ma być utrzymane do września 2010 i dopiero wtedy skończy się umowa na czas określony i przejdzie na nieokreślony i dopiero wtedy można będzie przenieść numer. Teraz nie przeniosą numeru przecież , no chyba że się zerwie umowę a to jest nieopłacalne. W dodatku dzień rozliczeniowy w tak tak fonie przypada chyba na 7 dnia każdego miesiąca a jeżeli umowa będzie np do dnia 9 to może się to jeszcze o miesiąc przeciągnąć zanim wypuszczą z tego tak tak fona