• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #332874  autor: thome
 02 maja 2009, 20:33
Witam, Umowa z Erą kończy mi się 29 października br., i stąd pytanie, czy mam w tym momencie możliwość przeniesienia numeru do Play? Nie potrafię tego znaleść w żadnych regulaminach, lecz znalazłem informacje iż taka operacja kosztuję około 65zł u obecnego operatora.

#332876  autor: Jedrker
 02 maja 2009, 20:36
thome pisze:zy mam w tym momencie możliwość przeniesienia numeru do Play?
na chwilę obecną nie.
Będzie się to wiązało z opłatą kary umownej za zerwanie warunków umowy w Erze.
Proponuję na ok. 40 dni przed końcem umowy złożyć wniosek w Play o przeniesienie numeru.
Wtedy powinno być OK.
thome pisze:taka operacja kosztuję około 65zł u obecnego operatora.
dokładnie, lecz przy zakończeniu umowy, w trakcie trwania umowy doliczana jest kara za zerwanie warunków umowy ;)

#336246  autor: ziomq
 20 maja 2009, 15:20
Witam. Okres rozliczeniowy w Erze Biznes kończy mi się 4 każdego miesiąca.Przenosząc numer do Play nie będę mógł korzystać z numeru w dniu 4 czy 5 ?

#336257  autor: Zigu
 20 maja 2009, 16:04
nie bedziesz miał pr5zerwy w działaniu tel. Ktos z playa zadzwoni do Ciebie abys przyszedł z telefonem do salonu i zrobia przeniesienie na miejscu ale wczesniej wysyłane jest pismo do starego operatora który ma 7 dni czasu na odpowiedz i wyznaczenie konkretnego dnia w którym mozna przeniesc numer. Własnie w tym konkretnym dniu zadzwonią do Ciebie i przeniosa numer.. takze nie bedziesz miał problemu z niedziałającym tel :-) wiem bo ja tak miałem ORANGE --> PLAY

Sagem myX5m-->nokia 3510i-->Motorola E1000--> Motorola mpx200-->Sagem my700x-->LG KU990

#336295  autor: despera
 20 maja 2009, 19:31
w IBOA ery masz nawet podana datę kiedy podpisałeś i do kiedy umowa obowiązuje dzień po tym idziesz do PLAY i składa pełnomocnictwo przeniesienia, jeśli twój okres nie kończy się w ciągu 7 dni od daty końca to już na nim będziesz miel koniec z erą i witaj PLAY...

era odda numer na 1 fakturze po:
- upływie terminu umowy
- w dniu wystawienia faktury po 30 dniowym wypowiedzeniu

jak masz pecha to i 63 dni poczekasz :D